Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогнозата е за есенно слънце

Предимно слънчево време прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология за третия ден на октомври. Вятърът ще се ориентира от изток и ще е слаб. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 23°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

За област Кърджали прогнозата е за слънчево време. В сутрешните часове температурите ще са есенни, ниски, около 11 градуса. В най-топлите часове на деня ще достигнат до 23 градуса.

И в Хасковска област ще е слънчево, като традиционно там е с градус по-топло. Температурите ще са между 12 и 24 градуса.

Чувствително по-студено ще е времето в по-планинската област Смолян. Прогнозата е за предимно слънчево време, но температурите ще са в диапазона между скромните 3 и 18 градуса.


По публикацията работи: Галина Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Българските деца нямат навик да ядат плодове и зеленчуци

Българското дете няма навик да яде риба . Всяко пето дете у нас не яде риба. Няма такава кулинарна традиция. Това е един от изводите от огласено национално представително проучване на хранителните навици на децата у нас. Това е възрастта, в която се оформят стереотипи за хранене . Потвърди се, че има много какво да се върши, за да се подобри..

публикувано на 22.09.24 в 17:01

Показват тракийското златно съкровище от Тополовградско за пръв път

Представят тракийското златно съкровище , което беше открито неотдавна при спасителни разкопки край тополовградското село Капитан Петко Войвода. Съкровището е изложено в днешния празничен ден в читалището в Тополовград при засилени мерки за сигурност. В рамките само на около час са го разгледали поне 1000 души, е оценката на ръководителя на..

публикувано на 22.09.24 в 14:14

№1 в листата на „ДПС – Ново начало“ е кметът на Кърджали Ерол Мюмюн

№1 в листата на „ДПС – Ново начало“ е кметът на Кърджали Ерол Мюмюн „ДПС – Ново начало“ регистрира листа с десет кандидати за народни представители в 9МИР Кърджали за изборите на 27 октомври. Водач е кметът на Кърджали Ерол Мюмюн. На второ място е кметът на Джебел Неджми Али, следван от кмета на Черноочене - Айджан Ахмед. Байрам..

публикувано на 22.09.24 в 12:15

Цвета Караянчева: Нашата амбиция е да си вземем мандата от област Кърджали

Пълна листа, в която има представители на всички общини, и с различни професии регистрира ГЕРБ в Кърджали. Водач на листата е областният лидер на партията Цвета Караянчева. Втори е Наим Наим, трети -  Милчо Енчев, 4-ти - Адам Персенски. На пета позиция в листата е Неслихан Варадлъ,  шести е  Иван Илиев, седми - Боян Вазов...

публикувано на 22.09.24 в 11:55

Предстои енергийно обновяване на уличното осветление в Джебел

Предстои цялостно енергийно обновяване на уличното осветление в град Джебел.  Кметът Неджми Али подписа договор за изпълнение на проектно предложение с Министерството на енергетиката.  В проекта са предвидени мерки за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в Джебел. Предвидени са замяна на осветителните тела в кварталите и..

публикувано на 22.09.24 в 10:25

ГЕРБ и ДПС - Ново начало регистрират листите си за депутати в Кърджали

Г ЕРБ и ДПС - Ново начало днес регистрират листите си з а кандидати за народни представители в Кърджали. В 10,30 часа регистрация са заявили от партията на Борисов. Половин час след тях ще се регистрират и ДПС - Ново начало. Както вече Радио Кърджали съобщи, водач на листата на ГЕРБ ще е областният лидер на партията Цвета Караянчева. Предстои да..

публикувано на 22.09.24 в 10:20
На светло

Настъпва астрономическата есен

Днес в 15 часа и 43 минути настъпва есента . Днес е и есенното равноденствие. Според Националния институт по метеорология и хидрология есента на 2024 г. ще е със средни сезонни температури над нормата. Днес щ е преобладава слънчево време, сочи прогнозата на НИМХ. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще има намалена видимост. През..

публикувано на 22.09.24 в 10:12