Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Радев в Джебел – откри нов високотехнологичен завод

Снимка: Георги Аргиров

Президентът Румен Радев участва в откриването на нов високотехнологичен завод на водеща компания в машиностроенето в Джебел. 

Той беше посрещнат от собственика и разгледа халетата с модерни машини.

Румен Радев: „Когато преди време посетих Кърджали и ми предложиха да дойда и в Джебел, си казах, че няма какво да ме изненада. Като малък и съм брал, и съм низал тютюн. Когато дойдох тук, това, което видях обаче ме изненада. Така трябва да изглежда българската икономика. Високотехнологична, отворена към света. Това на практика е модел на българската икономика на бъдещето. С висока добавена стойност, ориентирана към износ на готова продукция, на инженеринг, на ноу-хау".

Президентът Радев подчерта пред представителите на ръководството на компанията, че инвестициите, които правят, са от ключово значение, защото не само създават нови работни места, но и обучават и надграждат квалификацията на служителите си и развиват силна корпоративна социална политика. Държавният глава пожела на компанията, в която към момента са заети над 600 души, да продължи успешното покоряване на нови пазари и осигуряването на добра професионална реализация на младите хора в региона.

По темата на деня на журналистически въпрос можем ли да сме спокойни за сигурността в България и дали са достатъчно информирани българските служби, държавният глава отказа коментар.

По-рано, президентът Радев разгледа завода на компанията в Кърджали и се срещна с ръководството.




Снимки: Георги Аргиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Няма опасност пожарът до Ксанти да стигне до границата с България

Няма опасност пожарът до Ксанти да стигне до границата с България, категорични са гръцките огнеборци. Днес рискът от пожари се оценява като по-нисък. Синоптиците прогнозират последен ден с температури над 40 градуса. На места в Северна Гърция се очакват краткотрайни силни дъждове. Пожарната обстановка продължава да е критична, според информация на..

публикувано на 22.07.24 в 09:55

Президентът връчва втория мандат на ПП-ДБ

Намаляват шансовете за съставяне на правителство в 50-тото Народно събрание. Днес президентът връчва втория проучвателен мандат за кабинет на "Продължаваме промяната - Демократична България". От коалицията вече обявиха, че ще го върнат веднага неизпълнен. Месец и половина след предсрочните парламентарни избори шансовете 50-ият парламент да намери..

публикувано на 22.07.24 в 08:11

Пунктовете за технически прегледи без свързаност с Автомобилна администрация спират работа

От днес спират дейност пунктовете за технически прегледи, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване със системата на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". С промени, приети миналата година, резултатите от измерванията ще се изпращат електронно, обясни Станимир Арабаджиев, заместник изпълнителен директор на Агенцията: "С..

публикувано на 22.07.24 в 08:10

Землячески срещи-събори и молитва за здраве в три чернооченски села

Землячески срещи-събори, събрани с молебени за здраве, събраха много хора в чернооченските села Възел, Водач и Безводно. Молитвата в село Възел се намира на връх над селото и беше водена от бившия главен мюфтия Фикри Сали.  Молитвата се състоя на връх „Газилер“ над селото, до стар гроб на Гази баба. Легендата разказва, ч е Гази баба е..

публикувано на 21.07.24 в 17:31

Неделино и Златоград плащат обучението на млади лекари, за да ги задържат

Общините Неделино и Златоград търсят лекари за болницата в Златоград и училищното и детско здравеопазване чрез специален фонд. Фондът "Стипендия за лекари и медицински специалисти", създаден през миналата година, обяви нов прием на лекари, включително специалисти и на медицински специалисти с приоритет медицински сестри. Условието е те да са..

публикувано на 21.07.24 в 14:08

Лек спад на борсите на основни храни

Продължава лекото движение надолу на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната и тази седмица, отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) в седмичния си бюлетин, предаде БТА. Краставиците от внос поевтиняват с до 2,27 лева за килограм, докато оранжерийните поскъпват до 2,81 лева..

публикувано на 21.07.24 в 13:43
Огнян Атанасов, вицепрезидент на КНСБ

КНСБ започва кампания за рака на работното място

КНСБ започва кампания, която да освети една тревожна тема - ракът на работното място, съобщиха от ръководството на синдиката.  По данни на синдиката на европейско ниво 125 хиляди души умират годишно от ракови заболявания, свързани с работното място. В България няма статистика за броя на случаите, няма методика, нито наблюдения, а още по-малко..

публикувано на 21.07.24 в 14:05