Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват официално новата автогара в Черноочене

Утре, 14 октомври от 10:00 ч. в Черноочене официално ще открият новата автогара. Събитието е част от двудневната програма за традиционния селищен празник на чернооченци. Отиването на автогарата ще бъде съпътствано с изява на малчуганите от Детска градина „Знаме на мира“. В 11:30 ч. ще се проведат народни борби, като голямата награда ще бъде коч. 
Вторият ден на 15-ти октомври е посветен за шах турнир и съревнование по бридж-белот. Началото им ще е от 10,00 ч. В този час ще започне и регионален детски футболен турнир.
Селищния празник е свързан с приключването на полската работа и като традиция се организира в първата или втората седмица от месец октомври.

По публикацията работи: Мартина Дякова
Вижте още

Камбанарията в парк Ямача ще свети в синьо за Световния ден на редките болести

Хасково отбелязва Световния ден на редките болести – 29 февруари. Тази вечер камбанарията в парк Ямача ще бъде осветена в синьо-един от цветовете на кампанията „6000 причини за действие“. Това съобщиха от Община Хасково. Инициативата има за цел да повиши информираността на обществото по темата за редките болести, както и да постави ключови въпроси,..

публикувано на 29.02.24 в 18:00

Откриха държавната лаборатория на "Капитан Андреево"

Премиерът Николай Денков и земеделският министър Кирил Вътев откриха Държавната лаборатория за изследване на пестициди на граничния пункт "Капитан Андреево". Тя е на стойност близо 2 млн. лв., осигурени от националния бюджет, а с пускането на лабораторията окончателно ще се утвърди държавният контрол върху храните, които влизат в България, като преди..

публикувано на 29.02.24 в 15:08

Видеокамери предотвратяват кражби в Момчилград, разкриват убийство

Двадесет и седем видеокамери „бдят“ за сигурността в община Момчилград. Те са разположени на възлови обществени места. Двадесет и две от тях „наблюдават“ входовете на града, паркове, детски градини, автогарата, болницата, стадиона, подхода към хижата, големите кръстовища и други. Камери има и в четири от големите села на общината – Груево,..

публикувано на 29.02.24 в 14:41

Изтича крайният срок за проекти за саниране на многофамилни сгради

Изтича крайният срок за кандидатстване на общините с проекти за саниране на многофамилни жилищни сгради. Това е вторият етап от Националния план, по който 20% от финансирането е със собствени средства.Срокът вече беше удължаван веднъж. До снощи кандидатствалите проекти бяха 145 с обща стойност над 57 млн. лв.  Заместник-министърът Ангелина..

публикувано на 29.02.24 в 11:20
Един от фотосите от изложбата, подарък за рожденика от БНР Радио Кърджали

Десетметров трикольор в ръцете на гвардейци повежда шествието за Трети март в Кърджали

С десетметров трикольор ще поведат празничното шествие за националния празник кърджалийските гвардейци. Това ще се случи по време на общоградското тържество на Трети март. На този ден се навършват и 18 години от създаването на Първия ученически гвардейски отряд в България. Затова възпитаниците на Езикова гимназия „Христо Ботев“ ще го отбележат с..

публикувано на 29.02.24 в 01:05
Децата от Крумовградско твориха мартенички с кауза

Ясни са победителите в конкурса за най-оригинална мартеница в Крумовград

Приключи обявения от община Крумовград конкурс за изработване на най-оригинална мартеница. Той се провежда за поредна година, като тазгодишното издание е под мотото „Мартеничката -  символ на здраве и дълголетие“. Младите майстори представиха мартеници, композиции, картини, декупажи, които се съревноваваха за най-оригинална мартеница,..

публикувано на 29.02.24 в 00:54
Винаги първият Дончо

Щъркелът Дончо се грижи за две гнезда

Най-пъргавият и може би най-известният щъркел в Южна България – Дончо, се грижи за две гнезда. Дългоклюният предвестник на пролетта и тази година превари Баба Марта и се завърна в хасковското село Подкрепа, където е домът му от поне 20 години, много преди Първа пролет. Местните жители казват, че този път ги е изненадал, защото традиционно си..

публикувано на 29.02.24 в 00:32