Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха новата учебна година в неделното училище в Смолян

В църквата "Св. Николай Чудотворец" в смолянския квартал Устово официално беше открита новата учебна година в Неделното училище към храма.

С песнопения на църковния хор, в присъствието на вярващи, деца и родители, отец Васил Маджаров отслужи празничния водосвет.

Преди отец Васил да поръси със светена вода децата и всички присъстващи, малката Дани произнесе трогателната "Молитва" на Иван Вазов.

Неделното училище е създадено през 2012 година с 2 основни направления - вероучение и детско хорово пеене с диригент Соня Цветкова. 


По публикацията работи: Нахит Догу


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Плащат пенсиите за август

Изплащането на пенсиите през август чрез пощенските станции започва от днес и ще приключи до 20 август, съобщиха от Националния осигурителен институт. Днес пенсии ще получат пенсионерите, които получават парите си по банков път. Обезщетенията за безработица ще бъдат изплатени на 15 август, посочват още от НОИ.

публикувано на 07.08.24 в 08:56
Снимката е илюстративна

Над 200 пожара бяха изгасени за ден в цялата страна

Общо 214 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие, пострадали са двама души, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Днес над 160 пожарникари, горски служители, военни и доброволци атакуват източния фронт на пожара в планината Славянка. Продължава борбата с пожарите в страната  Нощта е преминала..

публикувано на 07.08.24 в 08:46

Слънчево, но градусите леко падат

Прогнозата е за слънчево време. Ще духа слаб до умерен северен вятър, който постепенно ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса, в София – около 30 градуса. В Кърджали ще бъде слънчево, но в сравнение с предишните дни малко по-поносимо топло. Максималните температури ще достигнат до 31 градуса. И в Хасково..

публикувано на 07.08.24 в 08:22

Сватбеният салон е все още в гаранционен срок след въвеждането му в експлоатация

Сватбеният салон, чийто покрив рухна, все още е в гаранционен срок след приключване на строителството и въвеждане на обекта в експлоатация. Това става ясно в писмен отговор на Община Кърджали на въпроси на Радио Кърджали. Обектът е въведен в експлоатация с удостоверение, издадено от общината през март 2020 г. От тогава тече и..

публикувано на 06.08.24 в 15:29

Кога през октомври ще бъдат новите избори

Седмите парламентарни избори за последните три години ще се проведат през октомври. Това се случва след окончателното и неуспешно приключване на процедурите по излъчване на редовно правителство от този парламент. Датата зависи от бързината, с която държавният глава Румен Радев ще изпълни процедурата по назначаване на служебно правителство. Трите..

публикувано на 06.08.24 в 15:03

Отпада пълната забрана за косене на трева

Министерството на земеделието въвежда нов режим на косене на земеделците.  След като заради пожарите в страната беше наложена пълна забрана на косенето на трева и машинно почистване на храсти в периода от 18 юли до 18 август, сега е издадена нова заповед. Забраната за косене важи само за часовия диапазон от 10 до 18 часа. Промяната е направена по..

публикувано на 06.08.24 в 14:50
Прокурор Петя Чотрова

Прокуратурата в Кърджали: Няма привлечени към наказателна отговорност заради падналия таван на сватбен салон

Към този момент няма привлечени към наказателна отговорност лица заради инцидента със срутилия се таван на сватбен салон, каза Петя Чотрова, говорител на Районна прокуратура – Кърджали. Задържаните по закона за МВР трима души ще бъдат освободени до събирането на повече доказателства. Работния текст, по който е образувано досъдебното..

публикувано на 06.08.24 в 12:59