Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Харманли излизат на протест срещу бежанците

Снимка: Дора Атанасова

Жители на Харманли излизат на протест заради бежанския натиск. Той е насрочен за 16.00 часа днес, 22-ри октомври. 

Основните им искания са да се намали капацитетът на бежанския лагер до 400 души и да премине от отворен в затворен тип.  От няколко дни в града вече има подразделение на жандармерията, което до този момент имаше само в Хасково и то обслужваше и Кърджали. Това потвърди пред кореспондентът ни в Хасково началникът на областната дирекция на МВР – старши Комисар Чавдар Георгиев. 

В Харманли се намира най-големия бежански център. Капацитетът му в момвнта е около 1200 души.
По публикацията работи: Гинка Динчева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

НОИ: Пенсиите ще се увеличават с по-малък процент заради демографската криза

Зависимостта на Държавното обществено осигуряване (ДОО) от държавния бюджет ще продължи да нараства, пише в актюерския доклад на Националния осигурителен институт (НОИ) с дългосрочна оценка на финансовото състояние на фондовете на ДОО до 2070 г. Докладът е публикуван на страницата на НОИ. Размерът на действителната вноска за пенсия е 16,3 на сто от..

публикувано на 27.08.24 в 16:43

Миграционният натиск на българо-турската граница намаля

Миграционният натиск на българо-турската граница е намалял със 70% спрямо миналата година, заяви гл. комисар Антон Златанов директор на главната дирекция "Гранична полиция" след срещата с изпълнителния директор на Фронтекс Ханс Лейтенс, който е на посещение в България за втори път за последните няколко месеца.  Двете страни са се договорили..

публикувано на 27.08.24 в 13:59

Обновяват къщата-музей в Пчеларово

Община Черноочене откри строителна площадка за реализиране инициативата да възроди Етнографската музейна сбирка в село Пчеларово. Кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед, представители на ръководството на местната администрация и представител на фирмата изпълнител бяха на откриването. В изпълнение на строителните работи ще се направи..

публикувано на 27.08.24 в 13:55

Две детски градини в Момчилград откриват учебната година напълно ремонтирани

Две детски градини в Момчилград откриват новата учебната година напълно ремонтирани. Проекти за енергийна ефективност се реализират в ДГ "Щастливо детство" и ДГ "Здравец". Строителните дейности в тях трябва да приключат до 15 септември. Външна топлоизолация на всички фасадни стени се прави в ДГ "Щастливо детство". Освен това се извършва пълна..

публикувано на 27.08.24 в 13:53

Вторият служебен кабинет с премиер Димитър Главчев положи клетва

На извънредно заседание на Народното събрание членовете на служебния Министерски съвет, назначени от президента Румен Радев, с министър-председател Димитър Главчев, положиха клетва пред депутатите. Това се случи в присъствието на държавния глава Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова. „Заклевам се в името на Република България да спазвам..

публикувано на 27.08.24 в 11:08

Децата на Хасково рисуват „С Хасково в сърцето“

Втори минипленер за деца „С Хасково в сърцето“- творчески послепис на Националния пленер по живопис започва скоро. За втора поредна година Община Хасково предизвиква малки и големи да рисуват на една тема. През 2024г. тя е „С Хасково в сърцето“. Това съобщават от пресцентъра на Община Хасково. На 3 септември (вторник) от 10:00 в арт-пространството пред..

публикувано на 27.08.24 в 10:08

Всенощно бдение в средновековния манастир “Св. Йоан Предтеча“ в Кърджали

Всенощно бдение ще се отслужи в средновековния манастир “Св. Йоан Предтеча“ в Кърджали на 28 срещу 29 август, съобщи за БТА свещеноиконом Николай Величков.  Бдението ще се отслужи за първи път в новата история на манастира.  Приканвам вярващите, които обичат “Св. Йоан Предтеча”, считат го за свой покровител и желаят да уважат празника, да съучастват в..

публикувано на 27.08.24 в 09:59