Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хванаха 55 кг кокаин на Капъкуле в кола на дипломатическа мисия в София

Автор:
Снимка: БГНЕС

Митническите власти на ГКПП "Капъкуле" са заловили близо 55 кг кокаин в автомобил, принадлежащ на посолството на южноамериканска държава в София, предаде БТА.

По информация на Анадолската агенция автомобилът с дипломатически номер пристигнал на "Капъкуле" откъм българския граничен пункт "Капитан Андреево".

Турските митнически служители се усъмнили и подложили автомобила на проверка. При проверката намерили в автомобила кокаина, който бил разпределен в 52 пакета, укрити на различни места.

Шофьорът и лицето, което пътувало в колата, са задържани от съд в Одрин по обвинение за трафик на наркотици. Самоличността им не се разкрива. 


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ахмед Доган към младежките структури на ДПС: Трябва да се справим с това предизвикателство

Това е едно препятствие, което трябва да преборим, едно предизвикателство, с което трябва да се справим. Това заяви почетният председател на ДПС Ахмед Доган пред председателите на младежките структури на ДПС в първата си публична проява след разделението в парламентарната група на Движението, съобщава БТА. Ахмед Доган се обръща към младежите и им..

публикувано на 20.07.24 в 22:12

Локомотив (Пловдив) повали Арда в мач с два червени картона

Отборът на Локомотив (Пловдив) започна с победа новия сезон във футболната Първа лига, след като „черно-белите“ постигнаха минимален успех с 1:0 над Арда (Кърджали) като домакин. Единственото попадение в срещата бе дело на Ефе Али в 41-ата минута.  В четвъртата минута от добавеното време на първата част гол на Тонислав Йорданов от състава на гостите бе..

публикувано на 20.07.24 в 22:11

Патриарх Даниил отправи молитва за дъжд

Патриарх Даниил отправи молитва за дъжд и да спрат пожарите, опустошаващи страната, съобщава БТА.  Той отслужи тържествената литургия за празника на свети пророк Илия в Дървенишкия манастир, който днес чества храмов празник, съобщиха от Софийската митрополия. След светата литургия в двора на светата обител бе отслужен водосвет и бе прочетена молитва..

публикувано на 20.07.24 в 16:52

Младежкото ДПС подкрепи Ахмед Доган

Близо 4 часа продължи националната среща на МДПС в Бургас. За нас никога не е имало колебания, в подкрепата ни за д-р Ахмед Доган, който е истинският председател на ДПС, каза след края на форума председателят на младежката организация Ибраим Зайнедов:  "В младежката организация никога е нямало 2 теми. За нас лидерът на партията е доктор Ахмед Доган...

публикувано на 20.07.24 в 14:55

Среща на Младежкото ДПС в Бургас

В Бургас се провежда среща на Младежкото ДПС.  На нея ще се вземат решения за справяне с проблемите в партията. Преди началото на форума председателите Ибраим Зайденов и Танзер Юсеинов заявиха, че Младежкото ДПС не се приема отделно от партията.  На срещата присъстват всички областни председатели и централния оперативен съвет на младежката..

публикувано на 20.07.24 в 10:29

Църквата "Св. пророк Илия" в Опълченско отбелязва храмовия си празник

Десетки миряни се събраха в малката църква "Св. пророк Илия" в с. Опълченско, Кърджали.  След празничната литургия ще бъде раздаден курбан. Храмът се възражда за нов живот, след като жените от спортно - интелектуален клуб "Ахридос" - Кърджали се заеха с почистването на двора и храма след години на безстопанственост.  Празникът ще продължи с концертна..

публикувано на 20.07.24 в 10:23

Общински съветници внесоха втори сигнал срещу кмета на Смолян за разширяването на синята зона за паркиране

Общинските съветници от групата „Нашият Смолян“ внесоха втори сигнал срещу кмета Николай Мелемов, свързан с разширяването на синята зона за паркиране в града без решение на Общинския съвет и неизпълнение на съдебен акт, съобщи адв. Елена Даскалова - Радева.  Тя посочи, че след като Административният съд спря изпълнението на заповедта на кмета за събиране..

публикувано на 20.07.24 в 10:10