Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът и общинските съветници в Ардино положиха клетва

2
Кметът на Ардино Изет Шабан
Снимка: ardino.bg

Кметът на община Ардино Изет Шабан и общинските съветници, както и кметовете на кметства положиха клетва днес. Това стана на първото заседание на новоизбрания Общински съвет. За председател на местния парламент с 25-те гласа „за“ на съветниците от ДПС отново беше избран Сезгин Байрам. Групата съветници от ГЕРБ предложиха Съби Узунов, но за него гласуваха само четиримата му съпартийци.
Ще работим за добруването на гражданите на общината и нейния просперитет, заяви кметът Изет Шабан, който започна втория си мандат.
"По време на предизборната кампания събрахме всички проблеми на хората, които те ни споделиха. Ще ги систематизираме и въз основа на тях ще направим една програма за бъдещо управление. Разбира се, ще изведем и приоритетите. Но целта ни е да изпалним колкото се може повече от тези поръчения, които ни поставиха хората от населените места в общината", каза още кметът на община Ардино след като се закле за втори мандат.


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Отчита се нарастване на заетостта и на работната заплата през второто тримесечие

Трудовата заетост в нашата страна нараства слабо с 1,2% през второто тримесечие на 2024 г. спрямо три месеца по-рано, като в същото време работните заплати се повишават с 4,5 на стоп. Според предварителни данни на Националния статистически институт наетите лица по трудово и служебно правоотношение в България се увеличават в края на юни 2024 г. с..

обновено на 12.08.24 в 15:13

Митничарите на "Капитан Андреево" откриха кокаин за над 770 000 лева

Кокаин за над 770 000 лева е открит на ГКПП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната. Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между Агенция "Митници", "Борба с организираната престъпност", "Гранична полиция" и Националната агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата. На 10 август на..

публикувано на 12.08.24 в 15:09
Снимката е илюстративна

Издадоха книга за 103-годишнината на СЛРБ в Кърджали

Съюзът на ловците и риболовците в Кърджали отпразнува 103-годишнината от създаването си с тържество. Беше издадена и книга за вековната история на организацията. Това съобщи за Радио Кърджали п редседателят на Съюза на ловците и риболовците в Кърджали инж. Васил Дончев. "Направихме една хубава ловна вечеринка, с много гости от националния Съюз, от..

публикувано на 12.08.24 в 14:03

Двама са в ареста след стрелба с газово оръжие и след нападение над полицаи

Кърджалиец е задържан за хулигански действия и използване на газово оръжие. На 10 август във вилна зона в района на село Царевец възникнал спор между двама мъже на 20 и 68 години, при който по-младият произвел изстрел с газов пистолет. След намеса на полицията притежателят на оръжието е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.  В ареста на..

публикувано на 12.08.24 в 13:26
Снимката е илюстративна

Почти всеки втори шофира с превишена скорост в област Кърджали

Почти всеки втори водач е управлявал с превишена скорост, сочи статистиката от проведената в област Кърджали между 5 и 11 август специализирана операция, съобщиха от пресцентъра на институцията. Засилените проверки по пътищата бяха с цел подобряване на безопасността на движението, установяване на неправоспособни шофьори, употребили алкохол и наркотични..

публикувано на 12.08.24 в 13:20
Снимката е илюстративна

Пожарникари помогнаха на две жени, спасиха от огъня 15 сгради, овошки, лозе и гора

Четири са пожарите през последните три дни в областта, два от които с материални щети, съобщиха от пресцентъра на полицията в Кърджали. Около 100 декара площ обхванал пожар в село Мургово, възникнал на 10 август около 11 часа вследствие на небрежна работа с огън. Осем пожарникари от службата в Кърджали с три противопожарни автомобила локализирали и..

публикувано на 12.08.24 в 12:50
Снимката е илюстративна, архив.

Пет са катастрофите през уикенда

Разследване е започнато в РУ – Кърджали след пътнотранспортно произшествие в Кърджали около 6 часа на 10 август, съобщават от пресцентъра на полицията в Кърджали. 27-годишен водач на Мерцедес“ загубил контрол над управлението и блъснал паркирани автомобил и ремарке, след което напуснал мястото на произшествието. Нанесени са значителни материални щети...

публикувано на 12.08.24 в 12:30