Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборът на ОУ “Любен Каравелов“ - Хасково във възрастова група 5-7 клас е шампион в Общинските ученически игри по хандбал

Изиграха се първите срещи от Общинското първенство по хандбал за момчета и момичета във възрастовата група 5-7 клас:

Резултатите от хандбалните срещи при момичетата 5-7 клас:

СУ "Васил Левски" победи ОУ "Любен Каравелов" - Хасково с 8-12. В другата среща отново СУ "Васил Левски" победи ОУ "Св. Иван Рилски" с 12:7. Награждаването на шампионите ще бъде утре, срещата за ОУ "Любен Каравелов" и ОУ " Св. Иван Рилски" от 10 ч.

Резултати от хандбалните двубои при момчета 5-7 клас:

Шампион в ученическите игри е отборът на ОУ "Любен Каравелов", Хасково, второто място е за СУ „Васил Левски“. Най-добър реализатор на първенството е Марио Асенов от ОУ "Любен Каравелов".

Утре (30.11.2023 г) Общинските ученически игри по хандбал продължават със срещите при момичетата 5-7 клас и юноши 11-12 клас.


По публикацията работи: Божидар Чолаков

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Тунчев: Англия разполагаше с по-голям потенция, но Испания заслужено спечели

Отборът на Испания напълно заслужено стана новият европейски шампион по футбол, след като на финала победи Англия  с 2 на един гола. Това каза в ефира на Радио Кърджали старши треньорът на "Арда" Александър Тунчев: "Испанзите показаха най-добрия футбол и заслужено спечелиха с оглед на това, че не допуснаха нито една загуба целия турнир. Най-инфарктен..

публикувано на 15.07.24 в 14:48
Петър Стойчев в края на маратонското плуване

Петър Стойчев с нов голям успех

Роденият в Момчилград плувен маратонец Петър Стойчев стана първият българин, преплувал шест от маратоните от Oceans Seven. Преди ден той покори и Северният  канал, като измина  38.1 километра (при нормална дистанция 34.5 километра) от Северна Ирландия до Шотландския бряг за 9 часа и 56 минути при температура на водата около 13 градуса. В профила..

публикувано на 15.07.24 в 13:00

Испания е новият европейски шампион по футбол

Отборът на Испания е новият европейски шампион по футбол. На олимпийския стадион в Берлин футболистите на Луис де ла Фуенте победиха с 2:1 Англия. Това е четвърта титла за "Ла Фурия" в историята на турнира на Стария континент след 1964-та, 2008-а и 2012-а година, докато Англия губи втори пореден финал след поражението от Италия с дузпи преди три..

публикувано на 15.07.24 в 11:50
Григор Димитров

Гришо остава в Топ 10 на тенисистите в света

Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази десетата си позиция в световната ранглиста на АТП. Димитров, който отпадна в четвъртия кръг на турнира от Големия шлем "Уимбълдън" заради контузия, има актив от 3770 точки.  Адриан Андреев се изкачва с 9 места и вече е 219-и в класацията на АТП, а трета ракета на България остава Димитър Кузманов,..

публикувано на 15.07.24 в 11:44

Кръг от Държавното първенство по силов многобой започва в Кърджали

От 18 часа пред сградата на Общинска администрация Кърджали ще се проведе кръг от Държавното първенство по силов многобой. Той е част от Национална кампания на Министерството на физическото възпитание и спорта, на Спортната асоциация на МВР под мотото "Силните срещу дрогата".  Това съобщи заместмик-кметът Веселина Тихомирова. Най-добрите български..

публикувано на 14.07.24 в 18:01

Испания и Англия ще спорят за трофея на ЕВРО 2024

Отборите на Испания и Англия ще спорят за трофея на европейското първенство по футбол в Германия.  Финалната среща е на Олимпийския стадион в Берлин от 22 часа.  Испания има във витрината си три купи на континента и 4-ри загубени финала, докато англичаните са финалист от последното първенство.  Срещата ще бъде ръководена от 35-годишния французин..

публикувано на 14.07.24 в 17:15

Петър Стойчев преплува близо 40 км от Северна Ирландия до Шотландия

Плувецът Петър Стойчев, който е родом от Момчилград е преплувал успешно 38,1 км от Северна Ирландия до Шотландия. Това съобщи самият той в профила си във фейсбук. Постижението му е отнело 9 часа и 56 минути. Стойчев пише, че плуването е било много тежко, като температурата на водата била около 13 градуса. Той е 144-ият човек, преплувал успешно Северния..

публикувано на 14.07.24 в 12:45