Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цената на водата в Хасково скача с 20%

Снимка: архив

15 минути продължи петъчното заседание на общинските съветници от Хасково. За това време местните парламентаристи гласуваха двама заместник-председатели на Общинския съвет и избраха комисиите, които ще заседават през следващите 4 години.

Имаше само едно питане към кмета, което не беше допуснато, защото не е спазен срока.

За разлика от Хасково, в региона другите общински съвети вече гледат докладни записки по същество и са провели по 3 заседания. В областния град това беше второ заседание.

На този фон дойде новината, че водата в Хасково скача с 20 процента. Това стана ясно след заседание на КЕВР, в което са участвали от ръководството на ВиК - Хасково, които са подкрепили повишението. Окончателното решение ще бъде взето на 22 декември от регулатора. Сега кубик вода в региона струва 4,37 лева.


По публикацията работи: Илияна Типова
Вижте още

Джебел отбеляза 3 март с богата програма

С патриотични слова, песни, танци и стихове Джебел отбеляза националния празник на България – 3 март. Участие в програмата в Нарочно читалище ,,Христо Смирненски – 1924‘‘ взеха децата от ОДЗ “Щастливо детство” и ДГ “Изгрев”, малките представители от ОДК, учениците от СУ „Христо Ботев“ и ПГ „Руска Пеева“, както и група от СУ ,,Паисий Хилендарски“..

публикувано на 03.03.24 в 17:16

С молебен за мир и тържества Смолян чества Националния празник

Смоленският епископ Висарион отслужи молебен за мир в църквата „Св. Никола“ в кв. "Устово" в Смолян. С църковното служение започнаха тържествата в Смолян по повод Националния празник и 146 г. от Освобождението на България. „Днес не е нужно да даваме живота си за родината, а да го посвещаваме на нейното добруване като бъдем повече заедно,..

публикувано на 03.03.24 в 16:42

Третомартенското кафе на толерантността се състоя за 20-а поредна година в Кърджали

Станалото традиционно за Кърджали кафе на толерантността по повод Националния празник на България 3-ти март се състоя и тази година, но разшири формата си.  Към кмета Ерол Мюмюн, районния мюфтия Басри Еминефенди и енорийския свещеник отец Петър Гарена, се присъедини и областният управител Никола Чанев. "Неговото присъствие днес няма да бъде..

обновено на 03.03.24 в 15:05

Хасково празнува 146 години от Освобождението на България

С ритуал по издигане на Националното знаме пред Община Хасково и тържествена церемония в памет на знайните и незнайни герои, загинали за свободата на Отечеството, започна празничният 3 март в Хасково. Пред героизма на жетвите се преклониха кметът на Община Хасково Станислав Дечев, народните представители Катя Панева и Смиляна Нитова,..

публикувано на 03.03.24 в 14:14

С тържествен ритуал в Момчилград беше отбелязан 3-ти март

С тържествен ритуал по издигане на знамето на Република България пред мемориала "Костница" в Момчилград беше отбелязан националния празник - Трети март. Трибагреникът беше вдигнат под звуците на националния химн, след което венци и цветя поднесоха представители на различни организации и граждани.  Сред дошлите на тържествения ритуал бяха..

публикувано на 03.03.24 в 13:55

Кърджали отбелязва тържествено 3 март

Тържественото шествие от представителни ученически блокове на Националния празник на Р България поведе кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн. То премина по централния булевард „България“ от Дома на културата до Паметника на Освободителите. Шествието бе предвождано от Първи ученически гвардейски отряд при ЕГ „Христо Ботев“,..

публикувано на 03.03.24 в 12:59

Ардино отбеляза тържествено 3 март

Националният празник  на България бе отбелязан тържествено в Ардино. На общоградското тържество, което се проведе пред паметника на Христо Ботев, присъстваха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрам, служители от общинската администрация, общински съветници,..

публикувано на 03.03.24 в 12:49