Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледният град в гръцкия град Драма навършва 20 години

Снимка: Станислава Гайдажиева

Тази година популярният и сред кърджалийци Коледен базар Онируполи в Драма, Гърция навършва 20 години. Най-големият коледен парк Онируполи (в превод Град на мечтите) в Северна Гърция отваря врати днес, 2 декември и ще приема посетители до 7 януари. 

За тези, които са имали щастието да се докоснат до коледната магия в Драма е известно, че в дървените къщички, богато украсени с коледна украса се предлагат всякакви артикули за коледно настроение - от вкусна прясно изпечена храна до сувенири и подаръци. На сцената в парка, всяка вечер, местни изпълнители се грижат за доброто настроение, а цялата картина е като излязла от коледна картичка. 

Работилници на Дядо Коледа, къщички на приказни герои, забързани джуджета, безброй лампички и лакомства. Това е Коледният град в Драма, пише БНТ.

Една от най-посещаваните къщички е пощата на Дядо Коледа. Тук всички деца, а и някои възрастни идват, за да напишат своите желания за подаръци.

Само на няколко метра от Пощата, в друга къщичка, седнал уютно до камината, Дядо Коледа чака да чуе лично какви подаръци искат децата.

Разстоянието от Кърджали до Драма е 186 км.

По публикацията работи: Илияна Типова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожарна безопасност за деца в скаутски лагер "Планината на Офей"

Над 70 деца от цялата страна се събраха в скаутски лагер „Планината на Офей“ при хижа „Ледницата“ край село Гела. Падналият дъжд не спря организатори и участници да се включат в обучителните дейности, насочени към повишаване на знанията за пожарна безопасност. Обучителна сесия беше проведена от инспектор Юлия Таипова и инспектор Георги Малаков. Те..

публикувано на 26.07.24 в 18:00

Два фестивала и курс по китайски език предстоят в Момчиловци

Момчиловци в годините привлича все повече туристи от страната и чужбина. Селото в което живеят 1000 човека се развива много динамично. Кметът  на Момчиловци Сийка Суркова каза за Радио Кърджали, че профилът на туристите е съвсем различен от тези, които предпочитат лъскавите курорти:  "Ориентиран е към природата, към натуралното в начина на живот и..

публикувано на 26.07.24 в 11:23

Кметът на Златоград предлага създаване на фонд в подкрепа на децата в риск

Кметът на Златоград Мирослав Янчев е представил пред Общинския съвет предложение за създаване на общински фонд в подкрепа на децата в риск, съобщи пред БТА Мирослав Янчев.   Според него подобен фонд може да окаже навременна финансова помощ за деца, нуждаещи се спешно от операции и лечение.  В Златоград е организирана през лятото благотворителна..

публикувано на 25.07.24 в 16:06

След горещата вълна в Гърция очакват кратки бури с интензивни дъждове

В Гърция температурите се понижиха, но мълнии запалиха нови пожари. След горещата вълна, продължила над 10 дни, прогнозата за днес и утре е за кратки бури с интензивни дъждове на много места в страната. Градушка с размер на орех удари град Лариса. От Земеделската организация в района съобщават за значителни щети на реколтата от ябълки, круши и..

публикувано на 24.07.24 в 12:10

платена публикация
Как куркуминът и маслото от черен кимион могат да бъдат полезни при ставни болки

Куркуминът и маслото от черен кимион са две мощни природни вещества, които имат множество здравословни ползи сами по себе си. Когато се комбинират, тези две съставки създават синергия, която може да предложи още по-значителни ползи за здравето. В тази статия ще разгледаме какви са връзките между куркумин и масло от черен кимион и как те могат да..

обновено на 24.07.24 в 11:12

В пожара на гръцка територия няма промяна

Горски служители, пожарникари и военни продължават да охраняват рисковата зона в планината Славянка и да разширяват просеките към Гърция, където осми ден бушува пожар. Няма промяна в ситуацията на гръцка територия, където борбата с огъня продължава само от въздуха, с хеликоптери и самолети.  В България е локализиран огънят в ямболските села Воден,..

публикувано на 24.07.24 в 10:50
Поздрав от българския Модул за наземно гасене на горски пожари в Р Гърция

Гръцки медии: Благодарим на българските пожарникари

Водещите гръцки медии публикуваха благодарност към българските пожарникари, участвали в мисия по гасене на пожарите в Гърция. Температурите в страната спадат, но рискът от пожари остава. Снимки на българския екип пожарникари и техника публикуват днес централните гръцки медии под заглавие "Гърция благодари на българските пожарникари" за помощта при..

публикувано на 23.07.24 в 14:30