Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Златоград са готови да посрещат студентите за 8-ми декември

Снимка: Красимир Мартинов

Механите и ресторантите в Златоград са готови да посрещнат срудентите за 8 декември. 

Кувертите са запазили цените си от миналата година. 

Те са между 50 и 60 лева, казва директорът на Етнографския ареален комплекс Александър Митушев.

"Подготвили сме богата програма. Предимно българска музика, с диджей. Ще ни гостува и гръцки бенд. Готови сме за истински студентски празник до зори", каза още Митушев.

Цените на кувертите са съобразени с личните бюджети на студентите. Както и с факта, че Златоград е далеч от висши учебни заведения и все още се утвърждава като празнична дестинация.

"Това обаче нама да се отрази на качеството на програмата ни", убеден е той.


Вижте още

Честита Баба Марта!

1 март е денят на Баба Марта, а всяка година българите се окичват с бяло-червени мартеници, като си пожелават здраве, благополучие и радост.  Според народното поверие, червеният цвят има силата на слънцето и дава жизненост на всяко същество, а белият символизира чистотата, невинността и радостта. Мартениците символизират усещането за края на зимата..

публикувано на 01.03.24 в 07:00
Видеокамери в парк

Видеокамерите "хващат" убиец за минути в Момчилград

Видеокамерите "хващат" убиец за минути в Момчилград. Това е ефекта от 27-те монтирани камери за видеонаблюдение в община Момчилград. Центърът за наблюдение е в Районното управление и благодарение на това, полицаите могат за минути да разкрият престъпление. Чуйте звуковия файл.

публикувано на 29.02.24 в 17:10

Първи ученически гвардейски отряд при Езиковата гимназия в Кърджали чества 18-та годишнината си

В навечерието на националния празник Трети март Първи ученически гвардейски отряд при Езиковата гимназия в Кърджали чества своята 18-та годишнина.  По този повод ще бъде представена изложба с пана във фоайето на гимназията, които ще могат да бъдат разгледани и онлайн на страницата на отряда. Това съобщи  Христо Момчев, ръководител на гвардейците...

публикувано на 29.02.24 в 16:29

И тази високосна година в кърджалийската болница проплака бебе

И тази високосна година в кърджалийската болница проплака бебе. Това съобщиха от пресцентъра на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски". Детенцето е момиче, високо 50 см и тежи 3.350 кг. Майката е на 33 години, а това е втората й бременност.  Бебето се е появило на бял свят чрез секцио днес следобед, под грижите на екипа акушер-гинеколози д-р Георгиев и д-р Юсуф и..

публикувано на 29.02.24 в 16:05

На първи март стартира приемът в детските заведения, местата са със 172 повече

На първи март стартира приемът в детските градини и ясли в община Кърджали. За учебната 2024/2025  година в Кърджали местата в детските заведения са увеличени със 172. Това съобщават от община Кърджали. В двете новоизградени пристройки на ДГ „Чайка“ и на ДГ „Щастие“ се разкриват по две групи за 1-ва възрастова група, което е с 50 места повече..

публикувано на 29.02.24 в 13:34

Регионалният исторически музей в Кърджали отваря работилница за мартеници

За поредна година Регионалният исторически музей в Кърджали отваря работилница за мартенички. Днес от 11 часа в нея ще творят ученици от СУ „Йордан Йовков“, ОУ „Кирил и Методий“ и деца от социалните домове в Кърджали. Музейните експерти ще ги запознаят с обредите и обичаите за Първи март и техниката за изработване на традиционните бяло-червени..

публикувано на 29.02.24 в 10:47

Над 1200 души са преминали през мобилния медицински пункт на Община Кърджали (ОБНОВЕНА)

Над 1200 души са преминали през мобилния медицински пункт на Община Кърджали от началото на инициативата. Специализираната линейка обикаля по график Кърджали и населените места в общината. Последните дни на февруари пунктът бе разположен в кв. Възрожденци, а на 29 февруари е в кв. Студен кладенец.  "Някои се оплакват, да речем, ако имат високо..

публикувано на 29.02.24 в 10:21