Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трудна победа на Арда срещу Локомотив-София

Снимката е илюстративна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Арда стигна до много труден успех срещу Локомотив София - 1:0 в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига. Станислав Иванов реализира единственото попадение в 84-ата минута.


Футболиститте на Александър Тунчев вкарахачетири попадения, но бе признато само едно, което се оказа с цената на три точки. Мачът започна с тотално надмощие на нашите играчи, които създадоха първото опасно положение в 10-ата минута, когато Станислав Иванов се оказа в отлична позиция, но не успя да се разпише. Малко по-късно Тонислав Йорданов имаше добра възможност, но Любенов изби топката. В 15-ата минута Лъчезар Котев вкара топката във вратата на столичани, но след разглеждане на ситуацията от VAR се оказа, че Джелал Хюсеинов, който центрира е бил в положение на засада. От повторението на ситуацията, не се вижда дали Хюсеинов е в засада. 

В 19-ата минута Станислав Иванов отправи далечен удар, топката срещна напречната греда, след което тупна зад голлинията. Отново след намеса на VAR попадението бе отменено, с аргумента, че топката не е минала с целия си обем зад голлинията. В 41-ата минута при първия удар от страна на домакините към нашата врата, топката се отби в крака на Хюсеинов, но Анатолий Господинов показа рефлекс и изчисти в ъглов удар. В ответната атака Станислав Иванов се откъсна от бранител на Локомотив, който го фаулира в наказателното поле, но главният съдия Владимир Вълков не посочи бялата точка за изпълнения на дузпа.

След почивката отново АРДА бе отборът, който търсеше победата и се настани в половината на железничарите. В 62-ата минута Станислав Иванов успя да се разпише, но след преразглеждане на ситуацията, се оказа, че нападателят е бил в положение на засада. Преслав Боруков се пребори и игра с глава, след което тя се оказа в мрежата на Любенов. Тук отново имаше намеса на VAR и отново попадение за АРДА бе отменено, поради нарушение на Боруков според съдията. В 84-ата минута Боруков напредна в наказателното поле, където центрира към Станислав Иванов. Топката се оказа в мрежата на Локомотив, което се оказа единственият гол и с цената на три много важни точки за АРДА.  Така АРДА прибави нови три точки в своя актив и вече има 31 т. и заема 7-мо място в класирането. Последният мач за АРДА за е на 14-ти декември, когато отборът гостува на ЦСКА 1948 в отложен мач. Двубоят е от 17:30 часа в Бистрица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Датите за ваканциите и матурите през новата учебна година

Две по-дълги ваканции през новата учебна година предлага Министерство на образованието и науката (МОН). Той е публикуван за обществено обсъждане на сайта на ведомството и е отворен за становища и предложения от всички заинтересовани страни. В календара са отразени изискванията за точно определен брой учебни дни за отделните випуски. Съгласно..

публикувано на 26.07.24 в 16:59

До края на годината бизнесът ще получава компенсации заради високите цени на тока

До края на годината бизнесът ще продължи да получава компенсации заради високите цени на тока. Те ще са 100% при цена от над 180 лева на мегаватчас на борсата, независимо в коя мрежа крайните небитови потребители са присъединени. Това решение беше подкрепено от 185 депутати от всички парламентарни групи и независими, само петима от ПП-ДБ се въздържаха...

публикувано на 26.07.24 в 16:00

ДПС без Пеевски излязоха с декларация в която се твърди за натиск върху тях

Народните прадставители от ДПС без Пеевски излязоха с декларация в която се твърди за натиск върху тях. Причината, която се изтъква е вчерашните уволнения на областните управители и получена информация за среща между представители на КПКОНПИ, НАП и Министъра на финансите, с "притеснителното участие на трето лице". Според декларацията, на тази среща е..

публикувано на 26.07.24 в 13:56
Доц. д-р Петър Шишков

Доц. д-р Петър Шишков е починалият при трагедията в Елин Пелин

Починалият при трагедията в Елин Пелин е доц. д-р Петър Шишков, съобщиха от Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски". Доц. д-р Петър Шишков бе преподавател и във филиала на МГУ в Кърджали. Той бе и един от събеседниците в Радио Кърджали, като обогатяваше нашите слушатели с експертното си мнение.  Академичната общност отдава почит и уважение към..

публикувано на 26.07.24 в 13:34

Откриват паметник на Капитан Петко войвода в Стойките

Бюст-паметник на Капитан Петко Войвода  открива тази събота в  смолянското село Стойките.  Катализатор на  идеята и дарител е родолюбецът Наско Гелимачев  от Ивайловград. Досега той е помогнал да се изградят  25 паметници на воеводата,  в това число в родното място на  Капитан Петко Войвода - Есими  . А на какво може да научите националния..

публикувано на 26.07.24 в 11:02

Задържан е 62-годишен мъж, който е срязал вратата към двора на съселянин

За повреда на входна врата на къща 62-годишен е задържан в Районното управление в Кирково. Около 18 часа вчера в село Шумнатица мъжът срязал метална врата към двора на 76-годишен местен жител. По първоначални данни спор, свързан с имота, е мотив за деянието. Група „Охранителна полиция“ в РУ – Кирково извършва проверка с оглед на чл.216, ал.1 от..

публикувано на 26.07.24 в 10:00

Изтича срокът за покриване на част от производствените разходи на стопани

Днес изтича срокът, в който земеделските стопани, отглеждащи картофи, черупкови плодове и култивирани гъби могат да подадат заявления за подпомагане по помощ de minimis, напомнят от Фонд “Земеделие”. Бюджетът за тази помощ е 13 млн. лв. Помощта се отпуска за покриване на част от производствените разходи на за тази година. Бюджетът ѝ е до 13 млн. лв.,..

публикувано на 26.07.24 в 09:40