Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момчилград ще отдаде почит на загиналите в река Върбица войни

Паметта на загиналите във водите на река Върбица преди 33 години войни ще бъде почетена със специална церемония, организирана от община Момчилград. 

Това ще се случи на 12 декември от 11 часа пред паметника, издигнат край мястото, където през 1990 година се разиграва трагедията. 

Тогава придошлата Върбица залива част от колона военна техника, форсираща реката. 

В ледените води смъртта застига 10 души - лейтенант Илиян Попски, лейтенант Русин Самуилов, сержант Ангел Илков, ефрейтор Велин Хаджиев, ефрейтор Желязко Христов, ефрейтор Иван Янков, редник Красимир Канев, редник Николай Сандев, редник Петко Петков, редник Стефан Стефанов. 

Тяхната памет се почита всяка година от жители на община Момчилград и близки на загиналите.

По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Съпредседателите на ДПС се срещнаха с турския посланик

Председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски и председателят на ДПС Джевдет Чакъров проведоха среща с посланика на Турция у нас Н.Пр. Мехмет Саит Уянък. Това съобщиха от ДПС.  На срещата, преминала в приятелска атмосфера, са били обсъдени добросъседските отношения между България и Турция, геополитическата ситуация в Европа и света, както и..

публикувано на 03.07.24 в 12:44
Бойко Борисов

Бойко Борисов: "Надявам се в 13:00 ч. да има държавници"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази надеждата си на днешното гласуване за подкрепа на правителство, да има държавници, а не лидери, които си спасяват партиите на гърба на държавата.  "ГЕРБ категорично победи и е длъжен да предложи свое правителство. Листопадите от другите партии не ни касаят, надавам се в 13:00 ч. да има държавници", посочи той в..

публикувано на 03.07.24 в 11:33
Маг. фармацевт Мария Главинкова, председател на УС на РФК-Смолян

Фармацевтите в Смолян се включват в общонационалния протест на аптеките

Фармацевтите от област Смолян се включиха в протестите на аптеките от цялата страна днес. Това съобщи за Радио Кърджали Мария Главинкова - председател на  УС на Районната фармацевтична колегия в Смолян.  Те са организирани от централното ръководство на Българския фармацевтичен съюз. Породени са от това, че Министерството на здравеопазването иска да..

публикувано на 03.07.24 в 11:07

Доган с препоръка да не се подкрепя правителство, Пеевски не я приема

Председателят на ДПС Делян Пеевски обяви пред медиите в НС, че е имало препоръка от почетния председател на движението Ахмед Доган да не се подкрепя кабинета "Желязков". "Ще направя това което искат хората - те искат правителство… България трябва да има кабинет. Аз като лидер на ДПС съм отговорен само пред хората на ДПС. Партията се управлява от..

публикувано на 03.07.24 в 09:47

Прогнозата е за дъжд и понижаване на температурите

Чувствително понижение на температурите прогнозират синоптиците за Кърджали в сряда. Те ще паднат до 17 в най-ранните, като постепенно в най-топлите часове на деня ще достигнат до 26 градуса. Прогнозата е за облачно време с дъжд и гръмотевици. И в Хасково времето ще е същото, като температурите - минималните и максималните, ще са с един-два градуса..

публикувано на 03.07.24 в 08:22

Оранжев код за интензивни валежи в Кърджал, Хасково и Смоялн

През нощта в Западна и Централна България валежите и гръмотевичните бури ще продължат. Има условия и за градушки. По-интензивни ще са явленията на места в Централна Северна и в Югозападна България. След полунощ от северозапад явленията ще затихват и спират, а валежната зона ще се премества на изток. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от..

публикувано на 02.07.24 в 19:05

Продължава ремонтът на църквата "Свети пророк Илия" в с. Николово

Продължава ремонта на покрива на167-годишният храм "Свети пророк Илия" в село Николово. Целта е да приключи до храмовия празник. Следващата стъпка е да се съберат средства за да бъдат възстановени стенописите в храма. Това каза за Радио Кърджали отец Ангел Стаматов.

публикувано на 02.07.24 в 17:30