Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите разглеждат на първо четене промените в Закона за здравето

Ще има и въпроси от парламентарния контрол

Автор:
Снимка: БГНЕС

Депутатите ще разгледат на първо четене промените в Закона за здравето.

С тях се цели подобряване на нормативната уредба за предоставянето на диагностични, лечебни, рехабилитационни и профилактични дейности от разстояние, което ще доведе до по-добро качество на "телемедицинските" услуги.

В парламентарния контрол ще участват премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел.  Денков ще отговаря на питане от лидера на БСП Корнелия Нинова относно развитието на изкуствения интелект у нас. 

"Възраждане" поставят въпроси за приетите от правителството условия за частично влизане в Шенген и процедурата по връщане на лица от Австрия.

Вицепремиерът Мария Габриел ще отговори на въпрос за закриване на Руския културно-информационен център в София.

В парламентарния контрол ще участват също министрите на отбраната, правосъдието и здравеопазването.


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Над 600 бутилки вода бяха раздадени безплатно в Кърджали

Във връзка с високите температури Община Кърджали раздаде днес над 600 половинлитрови бутилки с вода в три пункта в центъра на града, информира Общинско радио-Кърджали. От отдел Отбранително-мобилизационна подготовка в общинската администрация съветват да се поемат достатъчно течности, с цел да се избегне обезводняване на организма, да се избягват..

публикувано на 18.07.24 в 14:49
д-р Кямуран Местан

Д-р Местан: Внимавайте с алкохола през лятото

Човешкият организъм се адаптира трудно към горещото време. По-чувствителни към жегите са хората с проблеми със сърцето, каза доктор Кямуран Местан - специалист кардиолог в Кърджали. Той припомни в ефира на Радио Кърджали, че преди години максималните температури през лятото са били в порядъка на 26-27 градуса, а днес надхвърлят 40. Разликата е..

публикувано на 18.07.24 в 14:48
Божидар Божанов

ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат

ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат за създаване на правителство. Това обявиха на брифинг в парламента депутатите от парламентарната група. На проведените вчера срещи по предложената от коалицията декларация за антикорупционно законодателство те получиха откази за подкрепа от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", БСП и "Има такъв народ". "Няма да..

публикувано на 18.07.24 в 13:06

Църквата "Свети Пророк Илия" в Опълченско посреща обновена храмовия си празник

С обновено дворно пространство и вътрешно освежен, храмът  "Свети Пророк Илия" в Опълченско  посреща Илинден. Света литургия и утреня ще отслужи отец Кирил Делчев, приемник на отец Боян Саръев. В културната програма ще се включат самодейците от НЧ “Родопски фар-1938” от кърджалийския квартал "Гледка" и танцовата група на клуб “Ахридос”...

публикувано на 18.07.24 в 12:42
Елмалъ баба теке е едно от почитаните места за алианската общност в област Кърджали

"Джем Южна България": Прокуратурата да се заеме с местни сайтове заради език на омразата

Отворено писмо до Министерски съвет, Президентството, Прокуратурата и медиите изпратиха от неправителствената организация "Джем Южна България". С него се настоява компетентните органи да вземат отношение към опитите на местни сайтове заради прокарван в публикации език на омраза. Заявява се желание за бързо преодоляване на политическата криза в ДПС и в..

публикувано на 18.07.24 в 12:02

Два са пожарите в област Кърджали в сряда

Два са пожарите през вчерашния ден в областта, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали и уточниха, че няма материални загуби.  Около 2 декара сухи треви и храсти са горели снощи около 22,30 часа в района на село Сливарка. Екип на Пожарната в Крумовград загасил огъня, причинен от небрежна работа с огън.  Около 17,30 часа екип на пожарната..

публикувано на 18.07.24 в 10:11
воден режим

Доставят вода с водоноски в няколко села в Крумовградско

На воден режим в община Крумовград са селата Кандилка, Голяма чинка и Сърнак. Периодично се пуска и спира водопадаването . Други села са на ръба да преминат на такъв. Зам.-кметът на община Крумовград Абидин Хаджимехмед: "Всяка година имаме проблем с количеството на водата в общината, с отделните водоизточници, но тази година този проблем се..

публикувано на 18.07.24 в 10:07