Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

122 делегати и 20 гости ще представят Кърджали на конференцията на ДПС в София

122 делегати за националната конференция избра областния форум в Кърджали
Снимка: Нахит Догу

122 делегати от област Кърджали ще участват в националната отчетно-изборна конференция на Движението за права и свободи, която ще се проведе утре. 
99 от делегатите са избрани на областната конференция на партията. 
Останалите 23 са членове на Централния съвет на ДПС и са делегати по право.
Осван това на 11 Национална редовна отчетно-изборна конференция на движението ще има и около 20 гости от Кърджали.
Така че присъствието на област Кърджали на конференцията на ДПС ще бъде значимо, като хората ще наброяват между 140 и 150 души, свързани с региона.
Това каза за Радио Кърджали областният лидер на ДПС Ресми Мурад.

По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Расте броят на туристите на Татул

Расте броят на туристите на археологическия комплекс Татул с около хиляда души на година. Това показват данните от последните две години, съобщи заместник-кметът на Община Момчилград  Гюлюзар Исмаил: "От година на година броят на посетителите се увеличава. През 2022 г. около 16 000 беше броят на посетителите. Последната 2023 г. успяхме да стигнем..

публикувано на 18.06.24 в 14:50

Системата BG Alert не е била задействана преди снощното земетресение

Системата BG Alert не е била задействана преди земетресението в Асеновград снощи, което се усети и в Кърджали. Това съобщи за БНР Александър Джартов, директор на "Пожарна безопасност и защита на  населението". Той обясни, че получените снощи съобщения на мобилните телефони са от платформата на Гугъл за известяване: "BG Alert не беше задействана предвид..

публикувано на 18.06.24 в 14:35

Данъчните инспектори проверяват търговци за издаване на касови бележки

Клиентите имат право да задържат плащането към търговеца, докато не получат касова бележка, напомнят от Националната агенция за приходите. Този механизъм за контрол е възможен след промяна в Закона за ДДС в сила от началото на тази година. Целта е засилване противодействието на укриването на приходи и на нелоялната конкуренция, както и..

публикувано на 18.06.24 в 13:55

Няма щети и пострадали от земетресението в Пловдивско

Няма данни за материални щети и пострадали след снощното земетресение, което бе регистрирано в района на Пловдив и Асеновград със степен 4,3 по Рихтер. Трусът бе усетен в 20,24 ч. вечерта и в Кърджали. 17 вторични труса са регистрирани след основното земетресение в Пловдив от 4,3 по Рихтер, като най-силният вторичен трус е от 2,4. Афтършоковете ще..

публикувано на 18.06.24 в 13:05

Планетариумът в Кърджали се радва на интерес

Планетариумът към Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ в град Кърджали се радва на интерес, 3 месеца след официалното му откриване. Това съобщи директорът Агоп Узунбохосян: "Радваме се на интерес. Лека-полека набира скорост, както сред учениците от града и региона, така и сред туристите, които посещават града ни и никой не остава разочарован..

обновено на 18.06.24 в 11:45

Променят цените на таксиметровите услуги

Таксиметровите шофьори искат промяна в цената на предлаганата от тях услуга. Това става ясно в постъпила от тях молба в Общинска администрация Кърджали. Основен мотив за исканите промени в цените са покачването на цените на горивата, разходите за поддръжка на автомобилите, поскъпването на застраховките и техническите прегледи, цената на труда както и..

публикувано на 18.06.24 в 11:37

Покачва се производството на имитиращи млечни продукти у нас

Рязък скок в производството на имитиращи млечни продукти у нас – отчитат данните, които Министерството на земеделието публикува в последното си информационно табло за "Мляко и млечни продукти". От информационното табло на агроведомството става ясно, че за първите 4 месеца на тази година са произведени 4365 тона млечни продукти с растителни масла, а..

публикувано на 18.06.24 в 10:08