Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна записването за дърва за огрев за следващия зимен сезон

Снимка: Яна Боянова

Записването за дърва за огрев за закупуване от склад или за добив за зимен сезон 2024/2025 година, ще приключи на 31 март, съобщиха от общинска администрация Крумовград.  Зам.-кметът Абидин Хаджимехмед уточни, че общото количество дървесина, което едно домакинство може да закупи е до 10 куб. м..Той  информира, че административната процедура е задвижена, кметовете са уведомени, че се приемат заявления на граждани.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Традиционното Гайдарско надсвирване в Гела ще се състои от 2 до 4 август

Изпълнители и ценители на родопската каба гайда от България и чужбина се очакват за традиционното Гайдарско надсвирване в Гела, което ще се състои от 2 до 4 август, съобщиха организаторите. Тазгодишното 21-во издание на гайдарския фестивал се организира от фондация „Наследство в бъдещето“,  която е организатор и на Роженския събор през последните..

публикувано на 09.07.24 в 15:41

Няколко пожара гасиха едновременно кърджалийските огнеборци

Срещу няколко пожара едновременно се изправиха огнеборците от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кърджали  в понеделник вечерта. Сериозен е бил пожарът в сградата на бившия техникум по селско стопанство в Кърджали. За Радио Кърджали директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 09.07.24 в 15:18

Пътуващият фестивал на храната и изкуствата търси старите рецепти на кърджалийските села

„Вкус Фест“ е създаден по проект на НЧ „Обединение 1913“ и се провежда ежегодно. След големия успех на инициативата в село Глухар и село Стремци, където стартира пътуващият фестивал „Вкус Фест“ за 2024 год., той продължава с трета спирка в град Кърджали тази събота от 10.00 часа в градската градина.  В Кърджали, под сенките на дърветата в градската..

публикувано на 09.07.24 в 14:41

ГЕРБ няма да подкрепи нито втори, нито трети мандат за кабинет

ГЕРБ няма да подкрепим втори мандат при никакви условия, решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат.  Това се казва в позиция на политическата сила, разпространена от пресцентъра на формацията. Намираме, че различията и противопоставянето между парламентарните групи в 50-ото Народно събрание не създават необходимата база..

публикувано на 09.07.24 в 14:00

Кмет и областен управител ще бъдат заедно в услуга на хората

Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн и областният управител Ресми Мурад проведоха днес среща в общината по покана на кмета.  Ерол Мюмюн пожела успешна работа на поста на областния управител, да работи в услуга на хората и общините в областта и да представлява държавата по най-достойния начин. Той изрази надежда, че местна и държавна власт..

публикувано на 09.07.24 в 13:53

Няма пострадали при пожара в бившия селскостопански техникум в Кърджали (галерия)

Досъдебно производство за палеж е образувано в РУ-Кърджали след пожар късно снощи в бившия селскостопански техникум в Кърджали. От полицията съобщиха, че огънят е пламнал около 22 часа. Няма пострадали и засегнати съседни обекти. На място са били изпратени 20 пожарникари с четири противопожарни и три леки щабни автомобила от РСПБЗН в..

публикувано на 09.07.24 в 10:20

Жълт код за горещо време в цялата страна

Жълт код за горещо време в цялата страна издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Това се съобщава в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ. Днес отново ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са..

публикувано на 09.07.24 в 10:08