Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 60 са родените кърджалийци на 29 февруари за последните 90 години

Снимка: Мехмед Реджеб

През последните 88 години, родените на 29 февруари в гр. Кърджали са 62-ма. От тях 32-ма са мъже, а 30 са жените. Това съобщиха за Радио Кърджали от отдел  „Гражданска администрация и обслужване на населението“ (ГРАОН) на общинската администрация. 

На тази дата, която се отбелязва в календара на всеки 4 години, най-много бебета са проплакали през 1988 г, общо 12, от тях 7 са момчета, а 5 момичета.
През високосната 1976 г, също се отчита голям брой новородени общият им брой е 8 души.

В близо 90 годишния период шест са годините, в които не е имало раждания на 29 февруари, а последните две високосни бебета в Кърджали са дошли на бял свят през 2016 г. През следваща 2020 г, няма родени на тази дата. 

От отдел ГРАОН съобщиха, че две са двойките, заявили желание да сключат граждански брак на 29 февруари. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

До месец и половина приключва ремонтът на покрива на Художествената галерия

Дългоочакваният ремонт на покрива на художествената галерия "Станка Димитрова" в Кърджали започна. Средствата за ремонтните дейности са близо 103 хиляди лева, а крайният срок за изпълнение е месец и половина. Управителят на фирмата-изпълнител поясни какви ремонтни дейности предстоят: " Основен ремонт на покривната конструкция , която беше много..

публикувано на 28.08.24 в 14:16

Спряха нерегламентирана продажба на лекарства в интернет

Сайт за нерегламентирана продажба на лекарства в интернет е спрян след постъпил сигнал в Комисият а за защита на потребителите. Това съобщиха от организацията. Сайтът е предлагал медицински продукти с неясен произход и съмнителни качества. Експерти от Комисията за защита на потребителите са извършили проверка , при която е установено, че в..

публикувано на 28.08.24 в 14:00
Димитър Главчев

Главчев назначи трима заместник-министри

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на здравеопазването е назначен Петко Стефановски, който заемаше същия пост и при предходното служебно правителство.  Като заместник-министри на културата се връщат също Амелия Гешева и Илко Ганев.  

публикувано на 28.08.24 в 13:02

Полицията в Кърджали задържа водач, употребил наркотик и спътника му със 70 грама хероин

При полицейска проверка, извършена на 27 август в Кърджали, е установено, че водач на лек автомобил, управлява МПС след употреба на наркотични вещества. При проверка на пътник в автомобила, са установени около 70 грама прахообразно вещество, реагиращо при направения полеви тест на хероин. Задържани до 24 часа са двама  варненци - на 28..

публикувано на 28.08.24 в 11:46
Ерол Мюмюн

Старата гимназия в Кърджали се връща към училищния живот

В Целодневна детска градина "Чайка" ще заработи  нова пристройка, там ще има още четири групи с деца. Това стана ясно о т брифинга на колела на кмета Ерол Мюмюн. Репортерът Илияна Типова съобщи, че Старата гимназия също ще отвори врати: "Там ще се премести ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" . Сградата е завършена, изцяло е подновена настилката отвън, в..

публикувано на 28.08.24 в 11:06

Днес ще бъде облачно, максимални температури 32 градуса

Д нес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще е слаб, в източната половина от страната – умерен. Максималните температури ще бъдат в широк интервал: от..

публикувано на 28.08.24 в 09:15

Минималната заплата за страната ще бъде 1077 лева догодина

От 1 януари идната година минималната заплата за страната ще бъде 1077 лева вместо досегашните 933 лева.  Това предвижда проект на правителствено постановление, публикуван за обществено обсъждане.  Новият размер е определен съгласно разпоредбите на Кодекса на труда и е 50 процента от средната заплата за период от 12 месеца.  По закон..

публикувано на 28.08.24 в 09:06