Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтича крайният срок за проекти за саниране на многофамилни сгради

Снимка: Радио ВИДИН

Изтича крайният срок за кандидатстване на общините с проекти за саниране на многофамилни жилищни сгради. Това е вторият етап от Националния план, по който 20% от финансирането е със собствени средства.Срокът вече беше удължаван веднъж.

До снощи кандидатствалите проекти бяха 145 с обща стойност над 57 млн. лв. 

Заместник-министърът Ангелина Бонева обясни: "Това, което можем да направим - да насърчим общините, също и да се удължи една-две седмици срокът, за да подадат обшините. Още не е изчерпан ресурсът, защото са малки сградите. Има още 470 млн. лв. и има все още възможност, тъй като бройката проекти е голяма. По схемата 80/20, ако има интерес, има готовност за преговори с Комисията да се допълни този ресурс".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Добромир Якимов

Започват обученията на членовете на СИК в Хасковски МИР

Слаб интерес от страна на избирателите към демоустройствата за гласуване сочат наблюденията на председателя на Районната избирателна комисия в Хасково Добромир Якимов. От миналата седмица осем машини с инсталирана демоверсия на бюлетините за двата вида избори, които предстои да бъдат произведени на 9 юни, обикалят по график единадесетте общини на..

публикувано на 28.05.24 в 02:23
Нашественикът

Нашествениците са победени поне за 10 години

Приключи пръскането срещу каламитета на намножаване на марокански скакалци и в община Кърджали.  С два вертолета бяха третирани 4 200 дка обработени площи, съобщи за Радио Кърджали д-р Георги Грозев, директор на областната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Ден преди това приключи и пръскането с вертолети на..

публикувано на 28.05.24 в 01:58
Снимката е илюстративна

Четири акта за такситетрови шофьори, които не издават касови бележки

Четирима таксиметрови водачи са осъществявали превоз, без да издават фискални бонове. Това съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали.  Това е установено при съвместна специализирана операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР-Кърджали и областния отдел „Автомобилна администрация“.  Съставени за 4 акта за..

публикувано на 27.05.24 в 13:11

Хулиган налита на полицай в Джебел

За хулигански действия и съпротива срещу полицейски служители 36-годишен е задържан в РУ-Кърджали. Около 22 часа на 24 май в заведение в Джебел възникнало спречкване, след което замесените в конфликта излезли навън. След подаден сигнал на място пристигнали полицейски служители, срещу които 36-годишният инициатор на скандала отправил ругатни, закани и..

публикувано на 27.05.24 в 13:06

До месец България решава дали да има военна служба за цивилни

Около месец остава до това да разберем как България ще организира военното обучение на цивилните. В края на юни приключва срокът за създаване на Стратегическия преглед на отбраната. Но в част от европейските държави вече се предлагат варианти цивилните да се сдобият с военно обучение.  Обобщение на медийните публикации от началото на годината показва..

публикувано на 26.05.24 в 16:25

За недопускане на влияние в провеждането на изборите на 9 юни работи МВР

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред комитета по демокрация и сигурност на Парламентарната асамблея на НАТО, която заседава в София, каза че се работи се активно да не се допуска влияние за изборите на 9 юни. "Работим активно именно по това да не допуснем каквото и да е влияние в провеждането на изборите на 9 юни. За момента..

публикувано на 26.05.24 в 12:54
Снимката е илюстративна

Село Стамболийски обновява църквата си

Започна ремонт на православния храм "Св. Неделя" в хасковското село Стамболийски, съобщи пред БТА кметът на селото Славчо Райков. Със средства, събрани от дарения, ще бъдеат освежени външните стени и фасадата, ремонт на камбанарията и водещите към нея дървени стълби, поясни Райков. Ще се разчисти затлачения в двора кладенец, самия двор и изграждането..

публикувано на 23.05.24 в 11:19