Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ресми Мурад: Надяваме се в Сглобката да се договорят

| Интервю

Надявам се партиите, които направиха тази сглобка, некоалиция, да се разберат в името на стабилността и България да има правителство, както и изборите за евродепутати да се проведат у нас в една по-спокойна обстановка. Това каза пред Радио Кърджали Ресми Мурад, областен председател на ДПС.

Движението за права и свободи не желае и не участва в тази сглобка-некоалиция, но ако не беше Движението, тя отдавна да беше се разпаднала, допълни още лидерът. По думите му ДПС има сериозен принос за взимането на всички важни решения във връзка с евроатлантическата ориентация и стабилност на страната ни.

„Не знам, за първите девет месеца се скараха деветдесет пъти. Дано след тези несгоди, този недобър коалиционен диалог, дано да направят правителство. А пък един Господ знае дали правителството ще изкара продължително време или целия мандат на парламента. Не знам. Ще видим“, каза по повод предстоящата ротация той.

„Когато няма ясни позиции на политическите партии, когато те не желаят да поемат отговорност за управлението на страната, а се крият зад различни форми на мнозинство, не може в такова съглашателство Движението за права и свободи да бъде тази партия, която във важни моменти да бъде нужна и да бъде употребявана. А когато мнозинството в Народното събрание е достатъчно за взимане на някои решения, ДПС да бъде игнорирано. Ние не искаме да участваме в такова мнозинство. Когато се заяви от политическите партии, че всеки поема своята отговорност, ние сме го заявявали, че сме готови на диалог и можем да носим отговорност“, категоричен беше Ресми Мурад в отговор на въпрос за участието на Движението в управлението.


По публикацията работи: Галина Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

Пожар край джебелското село Щерна

Огнеборци от три противопожарни служби, горски служители и доброволци се борят с пожар в джебелско село.  Пожар в изоставена къща, гора и сухи треви в землището на село Щерна е подаден във вторник в късния следобед. Огънят обхванал около 150 декара площ. За потушаването на пламъците са били изпратени три екипа на пожарните служби в Джебел, Момчилград и..

публикувано на 14.08.24 в 12:28

Антимафиоти проверяват "ПСП СТРОЙ" в Кърджали

Антимафиоти влязоха и в офиса на фирма "ПСП СТРОЙ", предаде за БНР кореспондентът Валя Апосотола. В компанията участва бившият президент на футболен клуб "Арда" Петър Пешев, на чието име се водят още 6 фирми. Проверяват се документи и се разпитват свидетели. Няма официална информация за полицейската акция, но според запознати тя е във връзка с..

публикувано на 14.08.24 в 11:26

Иконата Пресвета Богородица - Златна ябълка в Хасково

Пловдивският митрополит Николай пристигна в Хасково чудотворната икона Пресвета Богородица – Златна ябълка. Негово високопреосвещенство Николай беше посрещнат в църквата „Успение Богородично“ от стотици миряни и управляващи. Митрополит Николай отслужи Празнична вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица. Посещението е част от вечерните архиерейски..

публикувано на 14.08.24 в 10:54

Обискират имоти на Румен Гайтански-Вълка

Провежда се акция на прокуратурата, антикорупционната комисия и полицията, при която се обискират имоти на бизнесмена Румен Гайтански.  Акцията е във връзка с разследването на кредит от близо 150 милиона лева, отпуснат на фирма на Гайтански от Българската банка за развитие, за което съобщиха от Антикорупционната комисия в петък.  По информация на..

публикувано на 14.08.24 в 10:25

Включване на райския газ в списъка на наркотиците обсъждат депутатите

С обсъждане на промени в Търговския закон, внесени от Министерски съвет, ще започнат работата си депутатите. В програмата им е включен и проект на решение, с който възлагат на МС да включи райския газ в списъка с наркотични вещества. С промените в Търговския закон се създава правна възможност за постигане на ускорена ликвидация на юридически лица,..

публикувано на 14.08.24 в 08:16

Горещините продължават, прохлада в планината

Прогнозата е за слънчево и горещо време като цяло в страната. По-прохладно и поносимо ще е в планините и около морето. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста, над планинските райони и купесто-дъждовна облачност и на изолирани места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от изток-югоизток...

публикувано на 14.08.24 в 08:03

Жълт код за високи температури в сряда, до 37 градуса в Кърджали

За 14 август, Националния институт по метеорология и хидрология в Кърджали издаде предупреждение от втора степен (оранжев код) за горещо време с температури между 38° и 40° в 10 области и  от първа степен (жълт код) за високи температури между 34° и 37° в 14 области, включително   Хасково, Кърджали и Смолян. През нощта ще бъде ясно със слаб вятър..

публикувано на 13.08.24 в 17:01