Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Иванов е новият президент на БФС

Георги Иванов - Гонзо е новият президент на БФС. Той получи 235 гласа, а Димитър Бербатов събра 181 на извънредния конгрес на футболната централа.

Общо 469 делегати дадоха своя вот в продължение на два часа в тъмни стаички в четири секции в залата в хотел "Маринела". Три от тях бяха недействителни. За победа на първи кръг бяха нужни 234 гласа. 

Броенето на вота продължи повече от един час. 

Иванов и в момента е на работа в БФС, където заема позицията технически директор и отговорник за националните отбори. Иванов получава мандат до 2028 година.

Втори остана Димитър Бербатов със 181 гласа.  Третото място е за Михаил Касабов с 35. Георги Градев е четвърти в изборите с 6, а накрая са Петьо Костадинов и Георги Захариев с по 4 и Манол Иванов с 1 глас.

„Сега почва по-трудното, аз работя за всички. Ще се опитам да направя така, че да променим цялата среда във футбола – да променим мнението за БФС, да работим с държавата и да знаете – вие сте хората, които ще ми кажете кога нещата не са добре. Обещавам честност и работа. Да работим с децата, да направим така, че да имаме силни футболисти и се надявам да се класираме на Световното първенство през 2026 г. в Америка“, каза от трибуната като нов президент Георги Иванов.

Той предложи в неговия Изпълком да влязат Атанас Фурнаджиев, Николай Изов, Михаил Статев, Любомир Пеновски, Николай Андреев, Мила Христова, Румян Вълков, Атанас Караиванов, Николай Лазаров, Даниел Панов, Камен Костадинов, Пламен Манолов, Теодор Тодоров и един член от екипа на Бербатов. 

Димитър Бербатов и хората в екипа му няма да участват в новото ръководство на Българския футболен съюз. След като мнозинство от делегати на извънредения конгрес на съюза избра Георги Иванов - Гонзо за президент, Иванов предложи на екипа на Бербатов, който също беше кандидат, място в изпълнителния комитет на организацията. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед, а също и подкрепящите го Стилян Петров и Мартин Петров отказаха предложението.
По-късно стана ясен новият Изпълком. След гласуване от делегатите на Конгреса бяха избрани 13 души от предложените от новия президент Георги Иванов, както и едно от предложение от страна на клубовете - Димитър Георгиев, който бе част от вече стария комитет на Борислав Михайлов. От стария са още петима души Атанас Фурнаджиев, Михаил Статев, Румян Вълков, Пламен Манолов и Даниел Панов.
Ето членовете на новия Изпълнителен комитет на БФС:
Атанас Фурнаджиев, избран с 245 гласа
Николай Исов - 251
Михаил Статев - 241
Любомир Пейковски - 240
Николай Андреев - 241
Мила Христова - 239
Румян Вълков - 235
Атанас Караиванов - 238
Николай Лазаров - 259
Даниел Панов - 241
Калин Каменов - 225
Пламен Манолов - 219
Теодор Тодоров - 217
Димитър Георгиев - 202

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Футболна Арда подписа с трима юноши от школата

Трима юноши от школата на АРДА подписаха своите първи договори с клуба . Борис Тодев, Бурак  Акънджъ и Сарп Полат вече официално имат контракт с  тима. Тримата бяха част от групата на отбора по време на летния  подготвителен лагер на АРДА в Кърджали и Боровец. Тодев, Акънджъ и Полат  дори попаднаха в групата на АРДА в първите два кръга на..

публикувано на 01.08.24 в 08:54

Българското участие на Олимпиадата на 31 юли

Общо четирима българи ще участват на олимпийските игри на 31 юли, сряда. Джудистът Ивайло Иванов ще открие родното участие в Париж днес с двубой срещу представителя на Ливан Карамноб Сагайпов в категория до 90 кг. Двубоят е първи от програмата при мъжете и започва в 11:00 часа наше време Малко след това на гребния канал ще стартира и Кристиан Василев..

публикувано на 31.07.24 в 08:54

Таланти от школата на АРДА спечелиха международен турнир в Унгария

Талантите от школата на ПФК АРДА се представиха отлично на международния турнир по футбол “Купа Европа”.  Надпреварата бе под егида на УЕФА по програмата “Grassroots “ за развитие на футбола и се проведе в унгарския град Кечкемет.  Младежите от Кърджали участваха благодарение на активната подкрепа на Община Кърджали и кмета на града Ерол Мюмюн...

публикувано на 30.07.24 в 08:48

8-годишната Теодора е най-малкият участник в Международния турнир по тенис на маса в Ардино

В Ардино продължава и днес 16-ия международен турнир по тенис на маса за момчета и момичета до 13 години в памет на изтъкнатия тенисист и треньор Дургут Адемов - Джофи. В турнира участват над 60 състезатели от Турция, Гърция и България, които ще се надпреварват за призовите места в две дисциплини – индивидуално и отборно. Надпреварата се провежда под..

публикувано на 27.07.24 в 10:00

Арда победи пестеливо Крумовград

Арда се наложи над Крумовград с минималното 1:0 в първия мач от втория кръг на Първа лига. Единственото попадение за тима вкара Станислав Иванов в средата на първото полувреме. Най-много пропуски за Клумовград направи капитанът на тима Серкан Юсеин, който игра с превръзка на главата. В първия четвърт час нямаше положения пред двете врати, а в 20-ата..

публикувано на 27.07.24 в 08:53

В Ардино откриха 16-ия международен турнир по тенис на маса в памет на Дургут Адемов - Джофи

В Ардино откриха 16-ия международен турнир по тенис на маса за момчета и момичета до 13 години в памет на изтъкнатия тенисист и треньор Дургут Адемов - Джофи. В турнира участват над 60 състезатели от Турция, Гърция и България, които ще се надпреварват за призовите места в две дисциплини – индивидуално и отборно. Надпреварата се провежда под патронажа на..

публикувано на 26.07.24 в 14:53

Олимпиадата в Париж ще започне с уникално шоу по река Сена

Олимпиадата в Париж официално ще започне с уникално шоу по река Сена в петък и Франция има големи и мистериозни планове за пищната церемония по откриването.  За първи път в историята на летните игри тя няма да се проведе на стадион.  Вместо това над 200-е национални делегации ще плават по Сена през центъра на Париж и покрай забележителности като..

публикувано на 26.07.24 в 10:30