Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Част от Кърджали остана без ток, ударен е подземен кабел

Снимка: Мехмед Реджеб

При извършване на изкопни работи, външна фирма е ударила подземен електрически кабел на EVN. Така около 8.25 часа без ток останаха квартал "Байкал", района на новата и старата поликлиники, както и над болницата,  блоковете "Център", "Рожен" и "Вежен",  района на Пазара на производителите, площад "Хаджи Димитър" и село Сипей.

"В такива случаи преминаваме по друга схема на захранване", каза за Радио Кърджали експертът на EVN Крум Косев. Той уточни, че максимално бързо се възстановява електроподаването, но не може да се ангажира със срокове за отстраняване на повредата.

По публикацията работи: Гинка Динчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

Отвориха за движение главният път от Черноочене към Кърджали

 Приключи огледът на мястото на пътнотранспортното произшествие след разклона за село Патица. Образувано е досъдебно производство, съобщават от пресцентъра на ОДМВР. Временна организация на движението беше създадена на главния път за ГКПП „Маказа“ заради катастрофа след разклона за село Патица, в посока  към Кърджали.  Сигналът за ПТП е..

публикувано на 13.07.24 в 16:51

Служители на Южноцентрално държавно предприятие-Смолян работят за ограничаване на големия пожар край Хисар

Две верижни машини на Южноцентрално държавно предприятие-Смолян работят за направата на противопожарни просеки за ограничаване на големия пожар край Хисар. В борбата с огъня са включени служители от Държавните горски стопанства Пловдив, Карлово, Хисар, Асеновград, Селище, Михалково и от ЦУ на ЮЦДП. Спешно се търсят доброволци за гасенето на..

публикувано на 13.07.24 в 16:36
Снимката е илюстративна

Обявиха частично бедствено положение на територията на община Свиленград

Поради нововъзникналия пожар в с. Студена община Свиленград областният управител на област Хасково Мехмед Атаман обяви частично бедствено положение на територията на община Свиленград. Ситуацията около с. Студена за момента е тежка и пожарът продължава да се развива. Пътят за селото е затворен. Горят борови гори, дъбова гора, смесени..

публикувано на 13.07.24 в 16:00
Снимката е илюстративна

Катастрофа затвори движението на главния път за „Маказа“

 Временна организация на движението е създадена на главния път за ГКПП „Маказа“ заради пътнотранспортно произшествие след разклона за село Патица, в посока  към Кърджали.  Сигнал за катастрофата е подаден в 13,10 часа. По първоначални данни произшествието е с три автомобила, трима са пострадали. На място са полицейски екипи и на РСПБЗН-Кърджали...

публикувано на 13.07.24 в 14:56
Снимката е илюстративна

Два нови пожара в Хасковско, пламъците са обхванали 2000 дка край границата с Турция

Нови два пожара лумнаха в Хасковска област днес. По данни на зам.-областния управител Митко Петров, пламъци вече има и край свиленградското село Студена и село Дъбовец, община Любимец, предава кореспондентът на Радио Стара Загора в Хасково Христо Христов. На място вече са изпратени пожарникари, но се предислоцират още екипи. Огнената стихия там..

публикувано на 13.07.24 в 13:32

Пътуващият фестивал "Вкус фест" днес е в Кърджали

Освен кулинарни изкушения от региона, посетителите на Пътуващият фестивал "Вкус фест", който днес е в Кърджали, могат да видят и народни носии на близо 200 години. Те са използвани при снимането на филма за капита Петко войвода.  Жените от клуб "Ахридис" - Кърджали предлагат ръчно изработени икони и други ръкоделия, а средствата от тях ще дарят..

публикувано на 13.07.24 в 11:21

Хеликоптери се включват в гасенето на пожарите в Хасковска област

Безсънна нощ за хората в Ивайловградско и Тополовградско, където вчера избухнаха два големи пожара, предава коресподентът на Радио Стара Загора Христо Христов. Близо 15 000 дка изгоряха предимно в Тополовградско.  Днес ще бъде направен опит огнената стихия в Ивайловградско да бъде овладяна с два хеликоптера, които ще излетят от авиобаза Крумово...

публикувано на 13.07.24 в 10:35