Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един загинал и десет ранени при инцидент с кабинков лифт в Турция

Снимка: ТРТ

Един човек загина, а десет бяха ранени при инцидент с кабинков лифт снощи близо до курортния град Анталия в Турция.

Една от кабините на лифта, който превозва туристи от плажа Коняалтъ до ресторант на връх Тюнектепе се е ударила в стълб и се е отворила, при което пътниците са изпаднали.

Инцидентът е станал около 18:00 часа снощи. Министърът на вътрешните работи Али Йерликая съобщи, че досега са били спасени 98 туристи от кабините на авариралия лифт.

Десетки блокирани все още продължават да чакат да бъдат свалени от кабините. На място работят няколко хеликоптера на бреговата охрана, планински спасители и медицински екипи.

Турските медии съобщават, че в кабините на лифта е имало общо 184 души. Заради трудния терен и силния вятър спасителните работи са затруднени. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Датите за ваканциите и матурите през новата учебна година

Две по-дълги ваканции през новата учебна година предлага Министерство на образованието и науката (МОН). Той е публикуван за обществено обсъждане на сайта на ведомството и е отворен за становища и предложения от всички заинтересовани страни. В календара са отразени изискванията за точно определен брой учебни дни за отделните випуски. Съгласно..

публикувано на 26.07.24 в 16:59

До края на годината бизнесът ще получава компенсации заради високите цени на тока

До края на годината бизнесът ще продължи да получава компенсации заради високите цени на тока. Те ще са 100% при цена от над 180 лева на мегаватчас на борсата, независимо в коя мрежа крайните небитови потребители са присъединени. Това решение беше подкрепено от 185 депутати от всички парламентарни групи и независими, само петима от ПП-ДБ се въздържаха...

публикувано на 26.07.24 в 16:00

ДПС без Пеевски излязоха с декларация в която се твърди за натиск върху тях

Народните прадставители от ДПС без Пеевски излязоха с декларация в която се твърди за натиск върху тях. Причината, която се изтъква е вчерашните уволнения на областните управители и получена информация за среща между представители на КПКОНПИ, НАП и Министъра на финансите, с "притеснителното участие на трето лице". Според декларацията, на тази среща е..

публикувано на 26.07.24 в 13:56
Доц. д-р Петър Шишков

Доц. д-р Петър Шишков е починалият при трагедията в Елин Пелин

Починалият при трагедията в Елин Пелин е доц. д-р Петър Шишков, съобщиха от Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски". Доц. д-р Петър Шишков бе преподавател и във филиала на МГУ в Кърджали. Той бе и един от събеседниците в Радио Кърджали, като обогатяваше нашите слушатели с експертното си мнение.  Академичната общност отдава почит и уважение към..

публикувано на 26.07.24 в 13:34

Откриват паметник на Капитан Петко войвода в Стойките

Бюст-паметник на Капитан Петко Войвода  открива тази събота в  смолянското село Стойките.  Катализатор на  идеята и дарител е родолюбецът Наско Гелимачев  от Ивайловград. Досега той е помогнал да се изградят  25 паметници на воеводата,  в това число в родното място на  Капитан Петко Войвода - Есими  . А на какво може да научите националния..

публикувано на 26.07.24 в 11:02

Задържан е 62-годишен мъж, който е срязал вратата към двора на съселянин

За повреда на входна врата на къща 62-годишен е задържан в Районното управление в Кирково. Около 18 часа вчера в село Шумнатица мъжът срязал метална врата към двора на 76-годишен местен жител. По първоначални данни спор, свързан с имота, е мотив за деянието. Група „Охранителна полиция“ в РУ – Кирково извършва проверка с оглед на чл.216, ал.1 от..

публикувано на 26.07.24 в 10:00

Изтича срокът за покриване на част от производствените разходи на стопани

Днес изтича срокът, в който земеделските стопани, отглеждащи картофи, черупкови плодове и култивирани гъби могат да подадат заявления за подпомагане по помощ de minimis, напомнят от Фонд “Земеделие”. Бюджетът за тази помощ е 13 млн. лв. Помощта се отпуска за покриване на част от производствените разходи на за тази година. Бюджетът ѝ е до 13 млн. лв.,..

публикувано на 26.07.24 в 09:40