Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За година се откриват до 15 нови места за къмпингуване в България

Снимка: camping.bg

За година в България се откриват между 10 и 15 нови места за къмпингуване. В  момента се предлагат над 170 района за настаняване за кемпери, каравани и палатки. Това заяви Веселин Вълев, организатор на тематично изложение, което продължава в столицата.

Преобладаващо, къмпингите у нас отговарят на европейските стандарти и добрите примери и практики са все повече, каза Веселин Вълев. Той посочи, че новите СПА-къмпинги се изграждат по най-високите европейски стандарти: "Това, което е нужно да се направи, е да се облекчи режима за строителните правила и екологичните оценки може би, тъй, че при този най-екологичен вид почивка като къмпинг-туризма, инвеститорите да могат по-лесно да влязат на пазара и да направят един обекти, с които България да се гордее пред Европа".

Над 100 на година са новите кемпери, регистрирани в КАТ, докато при тези, които са втора ръка, няма точни данни, защото голямата част от тях се регистрират като бусове и ванове, уточни Веселин Вълев.

По думите му България е привлекателна за къмпинг-туризъм за чуждестранните туристи, като основно това са туристи от Германия, Румъния и Холандия.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Йовковци поставиха началото на Фестивал на народното творчество

Началото на Фестивал на народното творчество поставиха в Средно училище „Йордан Йовкав“ в Кърджали. Третокласници от школото свириха на гайда, пяха и танцуваха народни песни и танци, разказаха за занаяти от стари времена пред съучениците си. Шарени гайди, писани, гиздави моми и левенти, родопски песни и танци завладяха училище „Йордан..

публикувано на 29.05.24 в 17:01
Ендер Кючукали, автор на пиесата

Десетокласници от Езиковата творят в иновативната си седмица

Десетокласникът Ендер Кючукали написа специална пиеса, с която ще се представи класът му 10 „г“ в иновативната седмица на Езиковата гимназия „Христо Ботев“. Тази година надпреварата на ботевци в творческата им седмица е под надслов: „Времена и светове“. „Всяка година, нашият клас, представяме нещо ново и различно. Тази година представяме пиеса..

публикувано на 29.05.24 в 15:23

Демонстрация на машинно гласуване се провежда в Кърджали

Демонстрация на гласуване с машина се провежда в центъра на Кърджали,  пред Паметника на Васил Левски.  Проявата ще продължи до 31 май. Галина Марева от РИК Кърджали каза, че в ажен момент при гласуването с машина е дали ще гласуваме за двата вида избори или само за един. Това е основното нещо върху което наблягат обучителите при демонстрациите на..

публикувано на 29.05.24 в 14:30

Община Кърджали закупи нова метачна машина

Новата метачна машина, закупена от Община Кърджали, от днес вече е в експлоатация. Сметопочистващата техника бе пусната първо в централната градска част - в района на Градската градина и пешеходното пространство пред сградата на общинска администрация. Тя е една от общо четирите машини, които Община Кърджали закупи за нуждите на общинското..

публикувано на 29.05.24 в 12:54

Ученици от Езиковата гимназия в Кърджали подготвиха брошури за паметниците в града

В рамките на иновативната седмица на тема „Светове и времена", ученици от 10 „в" клас на ЕГ „ Христо Ботев" в Кърджали проведоха изследване под надслов „Пътуване през времена и светове". Своето пътешествие назад във времето те направиха чрез проучване историята на паметниците в града. Интервютата им с кърджалийци показаха, че макар хората да преминават..

публикувано на 29.05.24 в 12:28

Стартира ремонтът на 16 улици в квaртал „Възрожденци“

Стартираха ремонтните дейности на три различни локации в  най-многолюдния квартал на Кърджали - „Възрожденци“. От днес започнаха текущи ремонти на паркинга пред бл. 2, на ул. „Добри Чинтулов“ /до хипермаркет БИЛЛА, в района на бл. 56/ и на ул. „Ангел Кънчев“ /основния път, водещ към Пасарелката/. Предстои основен ремонт на 3 улици в квартала -..

публикувано на 29.05.24 в 11:42

Пъстър празник за Деня на детето подготвят в Момчилград

Пъстър празник с много забавления и приятни изненади за всички малчугани ще се проведе в Момчилград по случай 1 юни – Международния ден на детето.  Събитието се организира от община Момчилград съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Центъра за обществена подкрепа. На 31 май (петък) от..

публикувано на 29.05.24 в 10:57