Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасност от силен вятър в Кърджали, Хасково и Смолян

Облачността ще е предимно значителна, на места главно в западните райони с валежи от дъжд. 

В Северозападна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да прониква студен въздух. 

В останалата част от страната вятърът ще се задържи от юг-югозапад и ще е до умерен. Минималните температури ще са между 13° и 18°, по-ниски в северозападните райони, в София – около 13°. Утре ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд, на повече места и по-интензивни ще са след обяд и вечерта, като в Западна България се очакват значителни количества. 

Ще има и гръмотевични бури и условия за градушки. 

В Югоизточна България ще се задържи почти без валежи, но през нощта срещу четвъртък и там ще завали. В северозападната половина от страната вятърът ще е до умерен от запад-северозапад, докато в югоизточната ще се задържи от юг-югозапад и ще е временно силен. Максималните температури ще са от около 12° в крайните северозападни райони, до 27° на места в Източна България, в София – около 20°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ. 

Над планините ще е предимно облачно и главно в следобедните часове ще има валежи от дъжд и гръмотевична дейност. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух, тогава и валежите ще се усилят. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 17°, на 2000 m – около 7°. 

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна, но до вечерта ще се задържи почти без валежи. Ще духа умерен и временно силен вятър от юг-югозапад. Ще се задържи топло с максимални температури между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.



По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
гърция стачка

Мащабна транспортна стачка днес в цяла Гърция

По традиция гърците отбелязват Международния ден на труда със стачка. Протестите и демонстрациите се организират от синдикатите и Комунистическата партия. Лидерът на комунистите Димитрис Коцумбас заяви, че Първи май е ден за защита правата на работниците, а не ден за почивка. От тази нощ моряците спряха движението на кораби и..

публикувано на 01.05.24 в 09:00

Двудневни тържества с наситена програма за празника на Джебел

Музика, спорт, изяви на талантите очаква Джебел за празника на града. Площад „19 май“ ще събере хиляди за Деня на „волята за свобода“ на джебелчани. Мероприятията започват още на 18 май с откриване на Алея на занаятите, турнири по шах, тенис на корт, волейбол, велосъстезание до село Тютюнче, футболен мач между ветерани. На сцената в..

публикувано на 01.05.24 в 08:57

6 дни без "Синя зона" в Кърджали

Във връзка с официалните празници, паркирането в  "Синя зона"  в Кърджали ше бъде безплатно на 01-ви,02-ри,03-ти,04 и 06-ти май 2024г. В неделя, 5-ти май, когато отбелязваме Великден, паркирането в обхвата на "Синята зона" по принцип е свободно.Ввременно режима за почасово платено паркиране в зоните, попадащи в обхвата на почасово платено паркиране се..

публикувано на 01.05.24 в 08:42

Времето:Предимно облачно със слаб дъжд

Атмосферното налягане ще се понижава и вечерта вече ще е близко до средното за месеца. Днес облачността ще бъде по-често значителна. На места, главно в източните и планинските райони отново ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°, малко по-високи в крайните..

публикувано на 01.05.24 в 08:26

Велика сряда е!

Днес е третият ден от Страстната седмица - Велика сряда . На този ден църквата възпоменава предателството на Юда Искариотски, който предава Исус Христос за 30 сребърника. Последната седмица на Великия пост църквата нарича Страстна седмица, защото тя е посветена на възпоменанията за последните дни от земния живот на християнския спасител..

публикувано на 01.05.24 в 08:15

Съдът отказа да върне спортна площадка „Арена Спартак“ на мюфтийството

Апелативен съд – Пловдив потвърди решение на Окръжен съд – Кърджали, с което се отказва на Мюсюлманско изповедание – София връщане собствеността на части от недвижим имот, в който понастоящем попадат трибуните на спортната площадка „Арена Спартак“. Апелативните съдии приемат, че ищецът не е доказал идентичност на искания от него имот със..

публикувано на 30.04.24 в 16:22

В Кирково се готвят за традиционния мевлид в джамията на Седемте девойки

Тече усилена подготовка в джамията на Седемте девойки в село Подкова, където на 6 май всяка година се събират хиляди гости от страната и чужбина, както за мевлида, така и с надежда за изцеление и вяра.  Джамията на Седемте девойки - е възстановена през 2009 г. като е съхранена древната строителна технология и е обявена за паметник на културата. Малко..

публикувано на 30.04.24 в 15:59