Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Чанев: Чака ни кошмарно лято с интензивен трафик по бул. „Беломорски“

Снимка: Областна управа Кърджали

Областният управител Никола Чанев изпрати писмо до АПИ с питане защо се бави стартът на строителните работи по бул. „Беломорски“ – най-натоварената пътна артерия в Кърджали.

Пет месеца след отваряне на офертите за основен ремонт на  2,4 -километровата отсечка от входа на Кърджали до Кръговото на Автогарата няма избрана фирма-изпълнител. Кога ще бъде финализирана тръжната процедура и ще започне същинската подмяна на настилката, а не частично изкърпване на дупките на отделни места, пита Чанев.

Има реален риск градът ни да посрещне поредното кошмарно лято с интензивен транзитен трафик по „Беломорски“, чиито платна са тотално компрометирани. Старото ръководство на АПИ, назначено от кабинета Денков, дължи отговори защо процедурата буксува, смята областният управител. Той настоява от Агенцията да посочат прогнозен срок за началото на строителството, а проблемът да не се използва за предизборна употреба и присвояване на заслуги от политически лица, които имат по-скоро вина, отколкото принос за ремонта. От няколко дни Областно пътно управление започна преасфалтиране на входа на Кърджали при Детелината с цел подобряване на експлоатационните му качества. Касае се за текущ ремонт, който не е обвързан с обществената поръчка за основен ремонт на пътя Кърджали-Маказа. Докато не започнат същинските строителни работи по трасето, правителството ще е в дълг към кърджалийци, категоричен е областният управител.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Облачно с кратки превалявания в сряда

През нощта ще е предимно ясно. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Северозападна България и на места там ще превали.  Утре в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но въздушната маса в Западна и Централна България ще е неустойчива и още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна..

публикувано на 21.05.24 в 18:00

Нов асфалт, бордюри и тротоари за още 3 улици в момчилградски квартал

Напълно обновени са три улици в момчилградския квартал "Мамулица". Средствата за ремонта са осигурени по спечелен проект от МИГ "Момчилград - Крумовград".  Напълно преасфалтирани са ул. "Ген. Столетов" и алея към нея, ул. "Първа" и ул. "Рила". Подменени са амортизираните тротоарни плочки и бордюри.  Поставени са специални тактилни плочки и са скосени..

публикувано на 21.05.24 в 17:20

Кампания на червенокръстци - "Май месец за мерене"

На 21- ви май, в градинката срещу ресторант „Москва“ в Кърджали, за поредна година се проведе Национална Кампания MMM - Май Месец за Мерене.  Целта на кампанията е профилактика и превенция на хипертонията, която е водещо заболяване сред българските граждани. За целта на място се измерва кръвно налягане, попълва въпросник и се обсъждат рисковите фактори..

публикувано на 21.05.24 в 16:45

1,3 млн. евро от ЕС са вложени в област Кърджали

Областна администрация в Кърджали  е изпълнила проекти с европейски средства, които пряко оказват влияние върху живота на хората, заяви областният управител Никола Чанев пред журналисти.  Той даде пример с проект по програма ИНТЕРРЕГ за защита от бедствия в който участват наши и гръцки региони.  Проекта се изпълнява с още седем партньори с бюджет..

публикувано на 21.05.24 в 15:20
Снимка: ЛРС- Чупрене

Зарибиха с балканска пъстърва река Черна

Националната електрическа компания (НЕК) зариби река Черна в района на смолянския квартал Устово с над хиляда балкански пъстърви.  Акцията се състоя с помощта на доброволци от Риболовно сдружение "Олимпик 2002", които предоставиха експертна подкрепа и пуснаха малките пъстърви в реката.  Зарибяването се осъществи в присъствието на експерти от..

публикувано на 21.05.24 в 15:10

До два месеца приключва поредният проект на Перперикон

До два месеца приключва поредният проект на Перперикон, който вече е един от най-разпознаваемите туристически обекти в страната. Това съобщи заместник-кметът на Кърджали Даниел Делчев пред журналисти в Кърджали: “Остава да се изпълняват последните дейности свързани с видеонаблюдение и осветление. След което ще имаме един завършен туристически обект”,..

публикувано на 21.05.24 в 14:46

Пожарникарите от Кърджали победители в областно състезание

в Момчилград се проведе областното състезание по пожароприложен спорт между отборите на Районна служба "Пожарна безопаснотс и защита на населението" (РСПБЗН) в Кърджали, Момчилград, Крумовград, Подкова, Ардино и Джебел при Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защина на населението" (РДПБЗН) - Кърджали. Надпреварата протече в четири дисциплини:..

публикувано на 21.05.24 в 13:15