Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина председателят на ПП "Обединени земеделци" Петя Ставрева

След кратко боледуване ни напусна председателят на политическа партия "Обединени земеделци" Петя Ставрева, народен представител в 49-ото Народно събрание от 13 Многомандатен избирателен район, Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на формацията, цитиран от БНР.

Поклонението ще състои на 8 май, сряда от 11:00 до13:00 часа в катедралния храм „Св. Богородица“, гр. Пазарджик. Опелото ще започне в 12:15 ч.  

Поклонение от 14:00 до 15:00 ч. ще има и в храм  "Св. Теодор Тирон", в село Бяга. Петя Ставрева ще бъде погребана в гробищния парк на селото в тесен семеен кръг. 

Съболезнователна книга, в памет на председателя на ПП "Обединени земеделци" Петя Ставрева, ще бъде отворена в централния офис на партията в София, на ул. "Иван Денкоглу“"22 на 7 май, вторник, от 12:00 до 18:00 ч. 

Съболезнователната книга ще бъде отворена и по време на поклонението в град Пазарджик, на 8 май. 

Петя Ставрева е председател на ПП "Обединени земеделци" от 26 март 2011 година. От 2007 до 2009 г. тя е член на Европейския парламент от Европейската народна партия (EНП). Работи в Комисиите по земеделие и развитие на селските райони, по бюджетен контрол и по равенство на половете.

През 2008 г. тя инициира създаването на Обществен съвет за граждански мониторинг върху усвояването на средства от европейските фондове в земеделието. От 2009  г. е председател на българо-френски комитет за побратимяване. През 2016 година тя е избрана за председател на сдружение "Балканска земеделска камара".

Като експерт по Обща селскостопанска политика на ЕС тя участва в международни организации и проекти.

Има магистърска степен по журналистика и масови комуникации от Софийския университет “Св. Климент Охридски”, както и магистърска степен по „Агробизнес” от Аграрен университет – Пловдив. Има специализация по политическа комуникация в Институт “Роберт Шуман”, Будапеща, както и специализация по политически мениджмънт в Нов български университет, информират от партията.

Справка на интернет страницата на Народното събрание показва, че Петя Ставрева е член на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България". Тя е също член на парламентарната комисия по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта, както и на тази по транспорт и съобщения.

Като народен представител в 49-ото Народно събрание Петя Ставрева положи клетва на 16.11.2023 година, на мястото на Петър Кулински от ПП-ДБ, който бе избран за кмет на Пазарджик. 


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

През нощта почти тихо, утре локални валежи и градушки

През нощта ще е почти тихо и в повечето райони временно валежите ще спрат, г лавно в Северозападна и Южна България облачността ще се разкъса. Утре облачността ще е разкъсана. Още около обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Главно в Южна България има условия за локални..

публикувано на 28.05.24 в 17:25

Създават Национална телефонна линия за пострадали от домашно насилие

Над 6,2 млн. лв. ще струват мерките, включени в Националната програма за превенция и защита от домашно насилие за периода 2024 – 2026 г.   Документът е разработен въз основа на постъпили предложения от заинтересованите страни и беше приет от Националния съвет за превенция и защита от домашното насилие днес . Заседанието на Съвета беше..

публикувано на 28.05.24 в 16:55

На малката матура по математика се явиха близо 1000 деца от областта

На национално външно оценяване по математика са се явили 963 четвъртокласници в област Кърджали. Това съобщи Ангелина Костова, началник на Регионалното управление на образованието в Кърджали. До изпита са допуснати 1020 ученици, 57 от тях не са се явили.  " Националното външно оценяване  по математика премина спокойно  на територията на..

публикувано на 28.05.24 в 15:37

Весел детски празник цял ден на 1 юни в Кърджали

Община Кърджали и Общинският детски комплекс канят всички малки и големи момичета и момчета и родителите им на Първоюнски детски празник, на 1 юни /събота/, в Градската градина, който ще продължи през целия ден. От 10.30 часа започва Празничната програма на талантливите момичета и момчета от Детска вокална група „До Ре Ми” , Школа за модерни и..

публикувано на 28.05.24 в 15:30

Избраха Станислав Дечев за председател на Регионалния съвет за развитие

Кметът на община Хасково Станислав Дечев беше избран за председател на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район. Решението кметът на Хасково да оглави Южен централен район беше взето на заседание днес. Южен централен район обединява областите Хасково, Пловдив, Смолян, Пазарджик и Кърджали. На днешното заседание беше приета..

публикувано на 28.05.24 в 14:10

В "Славейков" маратонът на четенето продължава

За деветнадесета година инициативата „ Маратон на четенето “ в Средно училище „ Петко Р. Славейков“ се организира съвместно с Регионалната библиотека „Никола Й. Вапцаров“ и започва през април месец. В събитието са включени над 680 ученици от начален етап на обучение . Всеки един от малките възпитаници чете свое любимо литературно произведение на г-жа..

публикувано на 28.05.24 в 14:03

Паспортните звена създадоха организация за вота на граждани без валидни документи

В седмицата преди 9 юни, е създадена организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Дирекция „Български документи за самоличност“ е..

публикувано на 28.05.24 в 13:35