Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добра реколта от череши отчитат овощари от региона

Снимка: БГНЕС

Тази година реколтата от български череши е добра, казва Добри Желев, производител от димитровградското село Крепост.

Цената на черешите тази година е стартирала от 8-10 лв/кг, но последните дни е паднала до 6-7 лв/кг. Заради дъждовния период плодът е започнал да се напуква, казва още овощарят и допълва, “вероятно цената на българската череша още ще падне. Без промяна ще остане цената на ягодите”.

Ягодите са на цена от 4 до 6 лв. за килограм. 



По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В област Кърджали разкриват 106 работни места за трайно безработни

Регионална програма за заетост на стойност 580 922 лева ще се изпълнява в област Кърджали през настоящата година.  Програмата бе одобрена от Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие, председателствана от о бластния управител Никола Чанев. Предвижда се да бъдат разкрити 106 работни места за 5 месеца за трайно безработни лица с..

публикувано на 13.06.24 в 15:27
снимката е илюстративна

Параклисът "Свети Спас" в Резбарци празнува

Своят храмов празник  отбеляза днес параклисът „Свето Възнесение“, по-известен като храм „Свети Спас“ в кърджалийското село Резбарци. Началото бе поставено с празнична литургия , която отслужи отец Марин. Миряни не само от Резбарци, но и от град Кърджали пристигнаха в храма, за да присъстват на службата и да се помолят. От църковното..

публикувано на 13.06.24 в 14:00

Борисов: Единственият шанс е да се състави експертен кабинет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще направи всичко възможно България да има правителство, без той да е кандидат за премиер. Той заяви т ова на пресконференция - първа след изборите 2 в 1 на 9 юни, на която представи своя анализ на резултатите от вота. "Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ, защото заслужава. Аз няма да се кандидатирам..

публикувано на 13.06.24 в 13:04

Откриха изгубили се украински туристки в Смолянско

На 12 юни в 19 часа на спешен телефон 112 е получен сигнал за изгубени жени туристки в местност Eлинска река, землище на град Смолян. Незабавно към мястото е изпратен екип на районната пожарна служба. Операцията по спасяването е усложнена поради скалиста и труднодостъпна гориста местност, така и поради настъпващата нощ. Благодарение на..

публикувано на 13.06.24 в 12:43
Пръскане на зелени площи срещу кърлежи

Проф. Кантарджиев: Не пръскаха срещу кърлежи преди дъжда, сега ще има много

В началото на пролетта още е трябвало да се вземат мерки срещу кърлежите, по думите на  проф. Тодор Кантарджиев ,  бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести  и бивш съветник по здравните въпроси на Столичната община. " Има ли няколко дни засушаване , кърлежите се унищожават пълноценно при пръскане на тревните площи. Трябва да..

публикувано на 13.06.24 в 12:30

"Смолян пее и танцува" за празника на обединения град

Предстои празникът на обединения град Смолян. Програмата започва на 15 юни и до 18 юни на паркинга зад театъра ще има атракциони за деца. На 17 юни, с автокино на паркинга пред хотел Смолян . Ще бъде излъчен филмът  "Пулсът на танца". На следващия ден, вторник, ще се състои  празничен концерт "Смолян пее и танцува". Ч етирите читалища от..

публикувано на 13.06.24 в 12:17

Поименният състав на новия парламент ще се изясни най-късно в неделя

До края на днешния ден Централната избирателна комисия трябва да обяви окончателните резултати от изборите за Народно събрание – брой получени гласове и разпределение на мандатите между политическите формации, които ще имат свои представители в новия 50-и парламент. Късно снощи, в законовия срок, ЦИК обяви и финалните резултати от евровота.  От..

публикувано на 13.06.24 в 11:55