Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С един ден удължават срока за плащане на данъчните осигуровки

Снимка: Георги Нейков, БНР

Над 2 200 дружества и еднолични търговци от Кърджали и областта вече обявиха доходите си пред Националната агенция за приходите към момента, съобщиха от офиса на приходната администрация тук. Почти 600 са подадените до момента годишни данъчни декларации от едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, посочиха от там. На 30 юни изтича срокът, в който е необходимо тези лица да декларират доходите си и да платят дължимия върху тях данък.

До края на юни самоосигуряващите се лица, които извършват дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, трябва да декларират и внесат окончателните социални и здравни осигурителни вноски. Заедно с годишната си данъчна декларация, те подават и декларация Образец № 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски.

Тъй като последният ден на юни е в неделя, срокът за подаване на данъчни и осигурителни декларации и плащане на задълженията се удължава до 1 юли.


По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Слънчево, горещо и тихо е времето в неделя

Днес ще бъде слънчево, след обяд над планините и планинските райони ще e с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Ще остане почти тихо. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°, в Кърджали – 30, в Хасково ще ббъде около 31 градуса, а в Смолян - 27, съобщи за Радио..

публикувано на 16.06.24 в 10:00

Мюсюлманите празнуват Курбан байрам

Започна Курбан байрам за мюсюлманите. Празникът продължава до 19-и юни. Това е най-големият мюсюлмански празник и е в памет на пророка Ибрахим, който е бил готов да пожертва сина си, за да покаже отдадеността и вярата си към Аллах. Младите искат прошка от по-възрастните. За мюсюлманите Курбан байрам е празник, който сплотява, свързан е със семейните..

публикувано на 16.06.24 в 09:26

Без Синя зона в Кърджали за Курбан Байрам

Отменя се таксуването за ползване на паркинг в зоните за платено паркиране в Кърджали в дните на празника Курбан Байрам, съобщават от общината. От 08.30 часа на 17.06.2024 г. до 17.30 часа на 19.06.2024 г.  паркиращите в Синя зона няма да следят за времето и да пускат съобщения или да плащат на паркомат.

публикувано на 15.06.24 в 16:07

Балетна школа "Алегро" чества десетгодишен юбилей с "Лешникотрошачката"

Десетгодишен юбилей чества балетната школа "Алегро" към Младежки център Хасково. „Лешникотрошачката“ на балетна школа „Алегро“ препълни залата на театър „Иван Димов“ в Хасково, съобщиха от общинския пресцентър. Малките артисти от школата на Мая Габровска представиха класическия шедьовър на Чайковски по повод 10 години от създаването на балетната школа..

публикувано на 15.06.24 в 15:19

Йорданка Христова идва за "Нощта на Орфей"

Грандамата на българската поп музика Йорданка Христова ще бъде специален гост на 16-ото издание на музикалния фестивал "Нощта на Орфей", съобщиха от Община Момчилград. Фестивалът ще се проведе на 22 юни от 20.30 часа в подножието на древното светилище на Орфей край момчилградското село Татул. Звездата на българската естрада ще изпълни за публиката..

публикувано на 15.06.24 в 14:52

Лакомства за малчуганите в Ардино за Деня Арифе

Децата в Ардино уважиха традицията в Деня Арифе, който предхожда настъпването на големия мюсюлмански празник Курбан Байрам. Те обиколиха близки и съседи, за да получат лакомствата, подготвени за тях от възрастните. За празника вярващите раздават мекици на приятели и съседи. На този ден с молитви почитат и паметта на починалите близки.

публикувано на 15.06.24 в 14:41

Общински курбан раздадоха в Черноочене за Байрама

Пакети с прясно месо за Курбан Байрам раздадоха на нуждаещи се семейства от Община Черноочене, съобщи Исмет Исмаил от общинската администрация. Подпомагането вече е традиция и се извършва по предварително подадена информация от кметовете и кметските наместници на населените места. В Деня Арифе беше заколено жертвено животно.  Общинският курбан бе даден..

публикувано на 15.06.24 в 14:32