Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забраниха работа на открито от 12 до 16 часа в Гърция заради жегите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рекордните жеги в Гърция продължават и днес. Има висок риск от пожари, предупреждават властите.

От рано тази сутрин туристите търсят спасение от високите температури на плажа. Прогнозите и за днес са за рекордни температури. Вчера термометърът показа над 39 градуса в Елефсина, Тива и на остров Евия.

От Гражданска защита предупреждават хората да не се подлагат на риск и в обедните часове да останат в затворени климатизирани помещения.

От министерството на труда забраниха работа на открито в часовете от 12 до 16 часа. Проверяват дали производствените предприятия поддържат необходимата температура на работните места.

Очаква се според прогнозите високите температури и топлото време да се задържат още пет дни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Задържаха мъж в опит да пренесе близо 48 кг марихуана в Турция

Окръжният съд в Хасково остави в ареста 35-годишен мъж, обвинен, че е направил опит да пренесе в Турция близо 48 кг марихуана през февруари т.г.  Стойността на наркотика е над 1 милион и 550 хиляди лева. Мъжът е поискал изменение на мярката за неотклонение "здържане под стража". Съдебният състав е счел, че е налице реална опасност обвиняемият да се..

публикувано на 21.06.24 в 16:30

Благотворителен концерт събра над 8000 лв за певицата Златина Узунова

Благотворителният концерт в подкрепа на именитата певица Златина Узунова, който беше организиран от колегите ѝ от фолклорен ансамбъл „Родопа“, Смолян събра 6 570 лева. Събраната сума от благотворителния базар пък е 1 440 лева. Инициативата в помощ на Златина Узунова беше снощи в зала 1 на Родопския драматичен театър в Смолян. В концерта участваха..

публикувано на 21.06.24 в 17:05
Служителките от сектор „Български документи за самоличност“, които работят на гишета с гражданите.

Сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Кърджали е един от най-натоварените в страната

Над 2000 лични карти и над 3 300 паспорта са издадени в звеното „Български документи за самоличност“ в Кърджали само за двадесет дни. Това съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. Сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Кърджали е един от най-натоварените в страната, особено през летните месеци. От началото на тази година до 20 юни са..

публикувано на 21.06.24 в 15:00

Задържани най-малко 17 души за измами със социални помощи, пренасочвани към България

Най-малко 17 души са задържани вчера в Белгия заради измама със социални помощи, впоследствие инвестирани в недвижима собственост в България, съобщават белгийски медии, като се позовават на Инспекцията по труда в Брюксел. 20 обиски са извършени в региона Брюксел, провинциите Антверпен и фламандски Брабант по време на операцията. Открити са около 15 000..

публикувано на 21.06.24 в 14:10

Консултациите при президента са в понеделник

В понеделник (24 юни) президентът Румен Радев започва консултации с парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди да връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата от тях – ГЕРБ-СДС.  На 24 юни Радев ще се срещне с три от партиите. От 9.00 часа държавният глава ще проведе консултации с парламентарната група на ГЕРБ-СДС...

публикувано на 21.06.24 в 13:50

Деца ще тъкат на детски стан и откриват археологически находки

Инициативата "Лято в музея" тази година на РИМ в Кърджали е насочена към най-малките - децата от 7 до 12-годишна възраст.  Кампанията започва на 8 юли.  В рамките на инициативата децата ще научат за различните отдели - археология, етнография, природа.  Те ще влязат в ролята на геолози, ще тъкат на детски стан и ще откриват..

публикувано на 21.06.24 в 12:16

Автомобил удари пешеходец в кв. Веселчане

30-годишен пешеходец е пострадал и настанен за лечение след пътнотранспортно произшествие около 19,30 часа снощи в Кърджали.  По първоначални данни мъжът пресичал на светофарна уредба и бил ударен от „Мерцедес“, управляван от 19-годишен.  Тестовете на водача за алкохол и наркотици са с отрицателни резултати.  Дежурна оперативна група от..

публикувано на 21.06.24 в 12:00