Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ниска избирателна активност на изборите „2 в 1“ в Истанбул

Снимка: Мария Петрова


Гласуването в двете секции в училище Амбаарлъ в квартал "Авджълар" в Истанбул протича спокойно. Има възможност за гласуване с машина.

За момента активността е слаба и има периоди, когато в секциите няма никакви избиратели.

Организациите на изселниците отчитат умора сред избирателите, защото това са шестите избори за Народно събрание през последните 3 години. Някои очакват ниска избирателна активност.

Генералният консул на България в Истанбул Васил Вълчев обобщи настроенията на избирателите в Турция: "От разговорите с изселническите организации – забелязвам, че има желание да се гласува на изборите. Предполагам, че ще са подобни нивата както на предишните избори".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Десетки сгради останаха без ток в центъра на Кърджали (ОБНОВЕНА)

Без електричество останаха жилища, заведения, търговски обекти в централната градска част на бул. "България" в Кърджали, сигнализираха наши слушатели. Това е причината и Радио Кърджали да излъчва програма "Хоризонт". Дежурен от електроразпределителното дружество информира, че без електричество са били район Централен, районът около автогарата и близката..

публикувано на 02.09.24 в 18:59
Снимката е илюстративна

Двете ДПС-та подадоха "рамо до рамо" документите си в ЦИК

Централната избирателна комисия прие едновременно документите на двете фракции в ДПС - около Ахмед Доган и около Делян Пеевски, за регистрация за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. След почти 7 часа чакане да стартира процедурата по приемане на документи за регистрация за участие в предсрочните парламентарни избори, в крайна сметка се..

публикувано на 02.09.24 в 16:46
Снимката е илюстративна

КЗП гледа "под лупа" ученическите стоки през септември

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва засилени проверки на пазара на стоките и услугите, свързани с подготовката за новата учебна година. Ще се следи за цени, намаления и характеристики на стоки за ученици, предлагани онлайн и във физически магазини, както и за коректността на отправените послания към потребителите. Комисията за защита..

публикувано на 02.09.24 в 16:39

ЦИК със "соломоновско" решение за приема на документи

С 8 гласа "за" и 3 "против" членовете на Централната избирателна комисия решиха да започне приемането на заявленията и документите на политическите формации за участие в предстоящия парламентарен вот. ЦИК също така реши да има еднакъв час за двете заявления, ако има такива, и няма да се поставя пореден номер. Ще работят и два екипа по приемането на..

публикувано на 02.09.24 в 16:08
Снимката е илюстративна

Три катастрофи с пострадали на пътя Кричим - Девин през уикенда

Три пътнотранспортни произшествия с трима пострадали са станали през почивните дни в област Смолян на един и същи път, съобщават от Регионалния пресцентър на МВР.  С контузия на гръдния кош и фрактура на две ребра е 51-годишен мотоциклетист след като шофирал с несъобразена с релефа на местността скорост и при завой се ударил в мантинелата на пътя..

публикувано на 02.09.24 в 16:00

Близо 1,4 млрд. лв. от данъците за миналата година са платени през ПОС терминали

Близо 1,4 млрд. лв. са платени през виртуалния и физическите ПОС терминали на Националната агенция по приходите (НАП) от началото на август миналата година до края на юли 2024 г. Над 24,7 млн. лв. от тях са внесени от физически и юридически лица в област Хасково, съобщават от местния офис на приходната агенция.  За същия период, чрез устройствата в..

публикувано на 02.09.24 в 15:40

Ерол Мюмюн: Решението за изключването ни е нелегитимно

Решенията за сваляне на политическо доверие, взети на заседание на Общинския съвет на ДПС-Кърджали, са нелегитимни, защото противоречат на Устава на партията, заяви кметът на Кърджали Ерол Мюмюн. Областният председател на ДПС в Кърджали Ресми Мурад съобщи тази нощ, че е снето доверието от 7 представители на местните власти, начело с..

публикувано на 02.09.24 в 14:32