Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за високи температури

Вторник в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд и вечерта над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. По-интензивни ще са явленията в Северозападна България. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, вечерта ще започне да се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще прониква относително хладен въздух. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, малко по-ниски в северозападните райони и по Черноморието, в Кърджали - около 33°, Хасково 37°, Смолян 27°. 

Над Беломорието също ще е слънчево и горещо. Максималните температури ще са: 32° Александруполис и Ксанти, 33° Комотини. Температурата на морската вода в Бяло море 25° - 26°.

В планините преди обяд ще бъде слънчево. В следобедните часове над масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, който вечерта ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра - около 21°.


По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Лекуват наши щъркели в Стара Загора

29 сигнала са получени през юни на „зеления телефон“ на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково, сочи информация от сайта на институцията.  Повечето от тях са за пострадали птици и най-вече щъркели. Реагирано е по 17 сигнала за паднали щъркелчета от гнездата си, както и за щъркели и малък орел с наранени крила.  Бедстващите и ранени..

публикувано на 04.07.24 в 10:30

Рафет Улутюрк пред БНР: Доган вече го няма

"Доган вече го няма. Периодът му приключи. ДПС стана като другите партии". Така Рафет Улутюрк, председател на най-голямата изселническа организация "Бултюрк", коментира процесите, които текат в Движението за права и свободи.  "Ахмед Доган управлява ДПС от 35 години с кукли. Помисли си (за Пеевски - бел.ред), че това е Касим Дал, Лютви Местан,..

публикувано на 04.07.24 в 09:56

Гръцките власти предупреждават за силни бури

Министерството на климатичните кризи и гражданската защита на Гърция предупреди гражданите, че днес се очаква сериозно влошаване на времето, съобщи БТА по информация на  гръцкото издание „Катимерини“. Очакват се силни бури и гръмотевична активност тази сутрин на Халкидики и съседните райони. По-късно през деня  според прогнозите лошото време ще обхване..

публикувано на 04.07.24 в 09:25

От 8 до 10 юли се подават заявления за прием на ученици в 8 клас

От 8 до 10 юли ще се подават заявления за участие в първия етап на класирането в училищата с прием на ученици в осми клас.  Подаването на заявление за участие е само по електронен път на интернет адрес:  infopriem.mon.bg . За кандидатстване в професионалните паралелки е необходимо да има медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар..

публикувано на 04.07.24 в 09:20
Джейхан Ибрямов

ДПС - Търговище иска отстраняването на депутат

Областният съвет на ДПС - Търговище снема доверието си от народния представител Джейхан Ибрямов, това се съобщава във Facebook страницата на ДПС - Търговище.  От справка, разпространена вчера от пресцентъра на парламента след гласуването за проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, става ясно, че  Ибрямов е гласувал с "въздържал се". В решението на..

публикувано на 04.07.24 в 07:51

Правителството одобри новите студентски такси

По предложение на държавните висши училища и научните организации Министерският съвет утвърди таксите, които ще заплащат 143 870 студенти и 5357 докторанти в редовна и задочна форма на обучение в държавните висши училища и научните организации за академичната 2024/2025 година. Средният размер на годишната такса за обучение на студенти през новата..

публикувано на 04.07.24 в 07:41

Времето: Облачно, възможно е да превали

Днес облачността ще бъде разкъсана, над Южна България - предимно значителна, над Рило-Родопската област - купеста и купесто-дъждовна. На места, главно там, ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 25°. 28° ще е..

публикувано на 04.07.24 в 07:29