Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекуват наши щъркели в Стара Загора

Снимка: БТА

29 сигнала са получени през юни на „зеления телефон“ на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково, сочи информация от сайта на институцията. Повечето от тях са за пострадали птици и най-вече щъркели. Реагирано е по 17 сигнала за паднали щъркелчета от гнездата си, както и за щъркели и малък орел с наранени крила. Бедстващите и ранени птици в хасковско и кърджалийско са изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. 
В зооклиника в Крумовград са приведени два щъркела, като единият е бил със счупен крак. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Иво Иванчев за ръководения от него спасителен център за сухоземни костенурки

Спасиха осем костенурки

Осем сухоземни костенурки са освободени в естествената им среда след съвместна акция на експерти от Регионална инспекция по околната среда и водите - Хасково и представители на Районно полицейско управление в Хасково. Спасителните действия са предприети, след като РИОСВ се самосезира въз основа на информация за вероятно незаконно улавяне и притежаване..

публикувано на 24.07.24 в 17:35

РИОСВ Хасково: Измирането на риба в язовир "Студен кладенец" се дължи на високите температури

Ясни са резултатите от изследванията на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково по сигнал за наличие на умряла риба по бреговете на яз. „Студен кладенец“ в района на кърджалийското село Широко поле. Изследванията показват, че най-вероятно измирането на маломерни сладководни видове риба се дължи на екстремно високите температури на..

публикувано на 24.07.24 в 17:07

Премахват така наречената "френска безработица"

Социалната парламентарна комисия прие на първо четене внесено от ГЕРБ-СДС предложение за допълнение в Кодекса за социално осигуряване. С него се слага край на т. нар. френска безработица - схема, която даваше възможност само с няколко дни работа в държава-членка на Европейския съюз да се получава максимално обезщетение за безработица у нас...

публикувано на 24.07.24 в 16:20

РИОСВ Хасково извърши проверка по сигнал за мъртва риба по бреговете на яз. “Студен кладенец“

Проверка по сигнал за наличие на умряла риба по бреговете на яз. „Студен кладенец“ в района на кърджалийското село Широко поле е извършила Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково. Това предаде БТА. От водата са били взети няколко проби. Анализът от тях  ще бъде оповестен от Басейнова дирекция Източно Беломорски район, допълниха..

публикувано на 24.07.24 в 15:55

Никола Чанев отново поема поста областен управител на Кърджали

Никола Чанев отново поема поста областен управител на Кърджали. Това става ясно от  решение № 526  на Министерския съвет, взе то на заседанието днес.  Припомняме, че досегашният областен управител Ресми Мурад беше назначен на 28 юни тази година. Той се освобождава от тази длъжност, съгласно решението на правителството. Освободен е и областният..

публикувано на 24.07.24 в 15:32

Отчитат ръст на чревните инфекции в обалст Кърджали

В Кърджалийска област случаите на чревни инфекции се увеличават. Това съобщава общопрактикуващият лекар д-р Невин Садъкова. "Около месец, откакто започнаха големите горещини има бум на чревни инфекции. Между другото тази година мога да кажа, че чревните инфекции дори започнаха и по-рано. В края на май имаше едно затишие и след това целия юли..

публикувано на 24.07.24 в 15:11

Почина бебето, транспортирано от Кърджали в Стара Загора миналия петък

Новороденото, което миналият петък беше транспортирано от Кърджали в Университетската болница в Стара Загора, е починало. Това съобщи началникът на Клиниката по неонатология доц. д-р Христо Мумджиев. Бебето е постъпило за лечение в тежко увредено състояние. До седмица се очаква резултатът от направената аутопсия, каза доц. Мумджиев. Припомняме, че..

публикувано на 24.07.24 в 14:17