Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 10 юли кандидат-гимназистите подават документи за прием след 7 клас

Снимка: БНР

Подаването на заявления за кандидатстване на учениците след 7 клас започва от днес и продължава до 10 юли включително. То се извършва онлайн чрез информационната система за изпити и прием, в която са обявени оценките от националните външни оценявания.   
Има възможност обаче и за подаване на хартиен носител в училища-центрове, определени със заповед на началника на РУО.
За област Кърджали със заповед на началника на РУО – Кърджали са определени училища-гнезда за приемане на документи за участие в прием на ученици завършили основно образование, както следва:
  • ОУ „Св. Климент Охридски“ – град Кърджали
  • СУ „Васил Левски“ – град Ардино
  • СУ „Христо Ботев“ – град Джебел
  • СУ „Васил Левски“ – град Крумовград
  • СУ „Отец Паисий“ – с. Кирково
  • СУ „Христо Ботев“ – с. Чорбаджийско
  • СУ „Н. Й. Вапцаров“ – с. Бенковски
  • ОУ „Д-р Петър Берон“ – град Момчилград
  • СУ „Христо Смирненски“ – с. Черноочене
Седмокласниците имат право да кандидатстват в неограничен брой училища, едновременно в повече от една област. 
Първото класиране ще бъде на 12 юли. Записването в първия етап ще се състои от 15 до 17 юли.

По публикацията работи: Станислава Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Депутатите забраниха продажбата на райски газ на физически лица

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за здравето, с които се налага пълна забрана върху продажбата, включително онлайн, на райски газ (диазотeн оксид) и пълнители за него на физически лица без оглед на възрастта им. Остава разрешена само продажбата за юридически лица за медицински цели и за хранително-вкусовата промишленост по специален..

публикувано на 31.07.24 в 17:19

В четвъртък вечер в Ардино ще пръскат срещу комари

В четвъртък, 1 август, след 21.30 ч. в град Ардино ще се пръска срещу комари, съобщиха от общинската администрация. Третирането ще бъде извършено с термо-аерозолен генератор. Използва се препарат, който е безвреден и не представлява опасност за живота на хората и животните, уведомяват от общината. Оттам умоляват  гражданите да не излизат на открито по..

публикувано на 31.07.24 в 16:03

Туристически информационен център вече работи в Момчилград

Туристически информационен център ще популяризира забележителностите на община Момчилград. Центърът се помещава в сградата на спортния комплекс "Наим Сюлейманоглу" в центъра на града и вече посреща първите си посетители. Тук туристите ще могат да получат пълна информация за културно-историческото наследство в общината, за актуалните възможности за..

публикувано на 31.07.24 в 15:43
Представители на ИТН на консултации при президента

Предстоят нови разговори на ИТН с политически сили за третия мандат

От "Има такъв народ" изпрати официалните си покани към големите парламентарните групи в 50-ото Народно събрание за срещи за реализиране на третия мандат, съобщава БГНЕС. След като във вторник бе проведен първият кръг от преговори с нечленуващи в  парламентарни групи народни представители -  с двете групи на разпадналата се ПГ на "Величие" - депутатите..

публикувано на 31.07.24 в 15:37

Парламентът одобри актуализацията на бюджета

Народното събрание одобри окончателно актуализацията на държавния бюджет, с която общините ще получат допълнителни суми за свои проекти.  Спор предизвика искането на депутатите от „Възраждане“, БСП и изключените от ДПС да бъде разгледано и незабавно изплащане на втори транш към земеделските производители, засегнати от украинския внос. Предложението..

публикувано на 31.07.24 в 14:19

Съдът в Кърджали остави в ареста 43-годишен, насилвал дъщеря си

По искане на Районна прокуратура-Кърджали съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 43-годишен мъж с инициали С.Л., съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура в Пловдив. Той е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 19 юни до 1 юли 2024 г., в условията на продължавано престъпление, в Кърджали, не изпълнил съдебна..

публикувано на 31.07.24 в 13:57

Президентът: Не се меся във вътрешните работи на нито една политическа партия

По повод днешните твърдения на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски, че Румен Радев разцепва движението, държавният глава заяви, че не се меси във вътрешните работи на нито една политическа партия. По повод обвиненията на Пеевски, че заедно с ПП-ДБ организира сваляне на председателя на парламента Рая Назарян, Радев заяви, че не може да коментира..

публикувано на 31.07.24 в 13:23