Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ресми Мурад поиска от EVN повече инвестиции и качество в малките населени места

Снимка: Областна администрация Кърджали

Повече инвестиции в електропреносната система и по-добро качество на услугата в малките населени места поиска областният управител Ресми Мурад по време на информационна среща-разговор с ръководителите на ЕVN Калина Трифонова /заместник-председател на Съвета на директорите на „EVN България“/ и инж. Здравко Братоев /заместник-председател на Съвета на директорите на „Електроразпределение Юг“/. Мурад обърна внимание върху географските особености на региона и големия брой населени места, където мрежата е с ниско напрежение и често аварира особено през натоварения летен сезон. В разговора се включи и заместник областният управител Никола Чанев.

През 2025 г. EVN ще отбележи 20 г. от встъпването си на българския пазар. До момента вложенията на компанията надхвърлят 2 млрд. лева, изтъкна Калина Трифонова.  В област Кърджали инвестициите са в размер на 106,2 млн. лева, като само за 2024 г. ще бъдат усвоени 8,5 млн. лева за изграждане на нови електропроводи /1113 км/, реновиране и поддръжка на мрежата, трайно намаляване на загубите и повишаване на сигурността. 

Амбицията на дружеството е да предложи по-добър продукт на крайните клиенти си клиенти, ефективен онлайн-портал и бърза реакция при кризисни ситуации. 

На срещата бяха засегнати теми като отложената либерализация на енергийния пазар за битови абонати, комуникацията на клиентските центрове с местната и регионалната власт, инвестициите в електромобилност, дигиталното обслужване, социалната политика па фирмата, информират он пресцентъра на областната администрация. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Честваме 121 години от Илиндено-Преображенското въстание

Готова е програмата за националните тържества, посветени на 121 години от Илиндено-Преображенското въстание. Тази година се отбелязват и 120 години от гибелта на знаменосеца Кольо Шишманов. На 3 август, в село Славейно, от 11 часа ще се състои панихида в памет на загиналите във въстанието, в храм „ Св. пророк Илия“. След това ще се проведат..

публикувано на 01.08.24 в 09:06
Тошко Йорданов от ИТН

ИТН разговарят с БСП за кабинет с третия мандат

Представителите на "Има такъв народ" ще се срещнат с "БСП за България", за да разговарят за подкрепа за правителство с третия  мандат. Срещата е насрочена за 14:15 часа. Във вторник представителите на партията разговаряха с депутати от разпадналата се парламентарна група на "Величие". Депутатите, напуснали групата, бяха представени..

публикувано на 01.08.24 в 08:58

Горещ август, температурите днес до 37 градуса

Август започва с жълт код за жеги в 11 области, температури до 37°. Жълт предупредителен код за високи температури е издаден от Националният институт по метеорология и хидрология за 11 области на страната, предимно в Северозападна и Централна България. Според прогнозата на НИМХ днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в Източна..

публикувано на 01.08.24 в 08:40

Депутатите забраниха продажбата на райски газ на физически лица

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за здравето, с които се налага пълна забрана върху продажбата, включително онлайн, на райски газ (диазотeн оксид) и пълнители за него на физически лица без оглед на възрастта им. Остава разрешена само продажбата за юридически лица за медицински цели и за хранително-вкусовата промишленост по специален..

публикувано на 31.07.24 в 17:19

В четвъртък вечер в Ардино ще пръскат срещу комари

В четвъртък, 1 август, след 21.30 ч. в град Ардино ще се пръска срещу комари, съобщиха от общинската администрация. Третирането ще бъде извършено с термо-аерозолен генератор. Използва се препарат, който е безвреден и не представлява опасност за живота на хората и животните, уведомяват от общината. Оттам умоляват  гражданите да не излизат на открито по..

публикувано на 31.07.24 в 16:03

Туристически информационен център вече работи в Момчилград

Туристически информационен център ще популяризира забележителностите на община Момчилград. Центърът се помещава в сградата на спортния комплекс "Наим Сюлейманоглу" в центъра на града и вече посреща първите си посетители. Тук туристите ще могат да получат пълна информация за културно-историческото наследство в общината, за актуалните възможности за..

публикувано на 31.07.24 в 15:43
Представители на ИТН на консултации при президента

Предстоят нови разговори на ИТН с политически сили за третия мандат

От "Има такъв народ" изпрати официалните си покани към големите парламентарните групи в 50-ото Народно събрание за срещи за реализиране на третия мандат, съобщава БГНЕС. След като във вторник бе проведен първият кръг от преговори с нечленуващи в  парламентарни групи народни представители -  с двете групи на разпадналата се ПГ на "Величие" - депутатите..

публикувано на 31.07.24 в 15:37