Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хеликоптери се включват в гасенето на пожарите в Хасковска област

Безсънна нощ за хората в Ивайловградско и Тополовградско, където вчера избухнаха два големи пожара, предава коресподентът на Радио Стара Загора Христо Христов. Близо 15 000 дка изгоряха предимно в Тополовградско. Днес ще бъде направен опит огнената стихия в Ивайловградско да бъде овладяна с два хеликоптера, които ще излетят от авиобаза Крумово. Вчера пламъците в тополовградското село Срем бяха гасени по въздух. 

Тежка техника проправя просеки край тополовградското село Срем, където продължава борбата с пожара, избухнал вчера. Няма опасност за постройките. В района е открит жив и здрав мъж, който е бил смятан за изчезнал в огъня. Версията, че е загинал е била изградена, тъй като е била открита изгорялата му кола в огъня.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

Два нови пожара в Хасковско, пламъците са обхванали 2000 дка край границата с Турция

Нови два пожара лумнаха в Хасковска област днес. По данни на зам.-областния управител Митко Петров, пламъци вече има и край свиленградското село Студена и село Дъбовец, община Любимец, предава кореспондентът на Радио Стара Загора в Хасково Христо Христов. На място вече са изпратени пожарникари, но се предислоцират още екипи. Огнената стихия там..

публикувано на 13.07.24 в 13:32

Пътуващият фестивал "Вкус фест" днес е в Кърджали

Освен кулинарни изкушения от региона, посетителите на Пътуващият фестивал "Вкус фест", който днес е в Кърджали, могат да видят и народни носии на близо 200 години. Те са използвани при снимането на филма за капита Петко войвода.  Жените от клуб "Ахридис" - Кърджали предлагат ръчно изработени икони и други ръкоделия, а средствата от тях ще дарят..

публикувано на 13.07.24 в 11:21

Опасни горещини в Гърция, червен код в Румъния

Потушен беше горският пожар, който избухна вчера в района на Далмация. Съобщава се изгорели 5 000 квадратни метра маслинови и борови гори. В Гърция през изминалия ден - на 17 километра от Комотини - се запалиха маслинови дървета. Пламъците бяха загасени по въздух. Самолети и хеликоптери се включиха и в овладяването на пламъците на..

публикувано на 13.07.24 в 10:30

Националният съвет на ПП решава в събота дали да подкрепи ДБ за опит за правителство

Партия "Волт", която влиза в състава на коалиция ПП ДБ, призова вторият мандат да бъде върнат веднага, след като бъде връчен от президента.  "Съставянето на кабинет в това Народно събрание не е в интерес на България и ние трябва да останем верни на избирателите," се казва в позицията. От свои източници "Хоризонт" научи, че в събота..

обновено на 13.07.24 в 09:02
Снимката е илюстративна

Обявиха частично бедствено положение заради пожари в общините Ивайловград и Тополовград

Частично бедствено положение в общините Ивайловград и Тополовград обяви областният управител на Хасково Мехмед Атаман. "Около 14.40 часа на 12.07.2024 год. са възникнали два големи пожара, обхващащи землищата на с. Горноселци, община Ивайловград и с. Срем, община Тополовград, които към настоящия момент не могат да бъдат овладяни, поради..

обновено на 13.07.24 в 09:01

Спешно се търсят доброволци за гасенето на пожара край Хисаря

Община Хисаря се нуждае спешно от доброволци, които да помагат на пожарникарите за гасенето на пожара в района на кв. Миромир.  Тази сутрин е решителната фаза за гасенето на огнената стихия, затова е необходимо в гасенето да се включат колкото може повече хора. Това информира директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 13.07.24 в 08:52

Опасно горещи почивни дни, температури до 40 градуса

Оранжев код за опасни горещини е обявен за днес в цялата страна.  Очакват се максимални температури  между 35 и 40 градуса. В Кърджали и Хасково в съботния ден максималните температури ще са между 37° -39°. В неделя ще е по-топло, с температури  около, възможно и над 40°, според синоптиците. В Смолян термометърът  няма да показва повече от 32°,..

публикувано на 13.07.24 в 07:39