Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръст на спешните случаи в Кърджали

Д-р Атанас Митков: За последното денонощие те са около 90, но от понеделник медиците са реагирали на 222 случая

Снимката е илюстративна



С около 20% ръст на спешните случаи през този месец в сравнение с миналия отчитат от Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали. За последното денонощие има намаление на случаите, те са около 90, но от понеделник до този момент медиците са реагирали на 222 случая, каза в ефира на Радио Кърджали директорът на ЦНСМ д-р Атанас Митков. Той уточни, че случаите са различни, сред тях са 22 травми, 17 повишения на кръвното налягане, 27 случая с коремни болки, 18 пациента с вирусни инфекции. Въпреки горещините през последните дни, едва на три повиквания за припаднали на обществено място, са се отзовали спешните медици в Кърджали.

Д-р Митков уточни, че повече от 50 % от повикванията не са били спешни: " Но ние проявяваме разбиране, т.к.за голяма част от населените места ние сме единствените хора, към които могат да се обърнат за медицинска помощ. Знаете, че има проблем с общопрактикуващите лекари в Кърджали, че са много незаетите лекарски практики, да не кажа почти половината. Така че, нашите специалисти са единствените, към които могат да се обърнат при здравословен проблем жителите на много населени места."


Цялото интервю на Станислава Георгиева с д-р Атанас Митков чуйте в прикачения звуков файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Жителите на село Пчеларово са с режим на водата

 Причината за водния режим в Пчеларово е засушаването, каза кметът на селото Маргарита Стойкова. Тя обясни, че водата идва на 8 часа, за един час. Помпата не е спирала, единствено в неделя е била спряна за един час, информира кмета на чернооченското село: "Самите водоизточници намаляват. Водата намалява. Имаше един малък теч, който отстраниха, и се..

публикувано на 17.07.24 в 12:01

Източните Родопи отбелязват 187 години от рождението на Васил Левски

Себеотрицание, честност, борбеност и вяра в правото на национална свобода и достоен живот. Всичко това олицетворява един от най-обичаните български национални герои – Васил Левски.  На 18 юли тази година България отбелязва 187 години от неговото рождение, а по традиция честванията вече започнаха на 11 юли от паметника на Апостола на..

публикувано на 17.07.24 в 11:17
Снимката е илюстративна

Пожарът в кирковското село Кукуряк е локализиран

34 огнеборци, 25 горски служители, 13 полицаи и 40 души местно население са гасили 6 пожара през изминалото денонощие. Най-голяма площ, около 315 декара, обхванал пожарът в землището на село Кукуряк, причинен от късо съединение в далекопровод малко преди 15 часа. 21 пожарникари от службите в Подкова, Кърджали, Момчилград и участъка в..

публикувано на 17.07.24 в 11:07

Сбиване между две фамилии прати петима в болница

 След скандал и сбиване между две фамилии петима са задържани в РУ - Кърджали и трима са настанени в болницата в града. Около 21,30 часа в Кърджали възникнал конфликт между роднини по сватовство. Разправията ескалирала и прераснала в сбиване, при което било счупено челото на 40-годишна жена, настанена в болница, под наблюдение в здравно..

публикувано на 17.07.24 в 11:02

Борбата с пожарите продължава, частично бедствено положение в Болярово

На фона на издадения червен код за високи температури в цялата страна продължава борбата с пожарите на различни места в страната. Часове наред продължи борбата с огъня до пограничните села Горска поляна и Воден в боляровската община. През цялата нощ на мястото останаха десет екипа на противопожарните служби от Ямбол, Сливен и..

публикувано на 17.07.24 в 08:14

Червен код за опасни горещини в цялата страна, температури до 43 градуса

Червен предупредителен код за високи температури издаде за днес за цялата страна Националният институт по метеорология и хидрология. Към тази сутрин в сила е червен код за горещини и за утрешния ден. Според прогнозата на НИМХ днес ще бъде предимно слънчево. След обяд на отделни места в Североизточна България и Дунавската равнина ще..

публикувано на 17.07.24 в 08:00

Църквата почита св. Марина, символ на небесния огън

На 17 юли православната църква почита света Марина. На днешния ден празнуват Марина, Марин, Маринела и техните производни. Света Марина живяла през 3 век в древния град Антиохия, разположен в днешна Турция. Марина искала да приеме християнството чрез акта на Светото кръщение, но нямало свещеник, който да извърши тайнството. Тя е..

публикувано на 17.07.24 в 07:56