Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов голям пожар избухна в Свиленградско

Снимка: Ива Антонова

Гори между селата Маточина и Варник. Във Варник има изгорели къщи.

Огъня се движи посока село Сладун.

Има силен вятър, който усложнява обстановката допълнително.

Пожарът има вероятност да премине в съседна Турция.

Областният управител на  Хасково  е уведомил валията на Одрин в телефонен разговор за опасността.  Всички десет екипи, които пазеха големия  пожар от с.Студена са пренасочени към Маточина и Варник.

Има доброволци и земеделци с техника, който помагат в борбата с огъня. Възможна е и евакуация на хора.


По публикацията работи: Гинка Динчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Страната ни с молба до Турция за съдействие в борбата с пожарите

Министерството на външните работи отправи молба до турските официални власти за оказване на логистично съдействие на българските огнеборци   във връзка с разразилите се пожари. От българска страна е изтъкната необходимостта от допълнителна противопожарна техника, която да послужи в борбата с огнената стихия. Външното ни министерство..

публикувано на 17.07.24 в 19:51

Само в професионалните гимназии има места за бъдещите осмокласници

Данните от първи етап на класиране за бъдещите осмокласници сочат, че само в професионалните гимназии на територията на община Кърджали има свободни места. Това съобщи Ангелина Костова, началник на Регионалното управление на образованието (РУО) Кърджали. В останалите гимназии на този етап местата са запълнени, а на учениците, които са приети по второ..

публикувано на 17.07.24 в 16:45

РУО Кърджали: 988 седмокласници са класирани на първи етап

Учениците, които кандидатстват за места в гимназиите след седми клас в област Кърджали са 1101. От тях 988 са класирани на първи етап. Това съобщи Ангелина Костова, началник на Регионално управление на образованието. Тя уточни, че 33-ма са  ученици, които не са класирани по никое от своите желания. Около 80 пък не са подали заявления. 28 седмокласници от..

публикувано на 17.07.24 в 16:26

Задържаха издирван за почти 752 килограма кокаин

Хасковският окръжен съд задържа под стража 31-годишен мароканец, издирван от властите в Нидерландия за изтърпяване на 6-годишна присъда за участие в организирана престъпна група за трафик на наркотици. Мароканецът е задържан на ГКПП „Капитан Андреево“ при опит за излизане от страната ни за Република Турция. Европейската заповед за арест е..

публикувано на 17.07.24 в 16:00

Огнената стихия достигна до къщите във Воден, евакуират жителите

Усложнява се обстановката в крайграничната община Болярово. Огънят е достигнал до къщите в село Воден и се налага временна евакуация на жители. Силният вятър в следобедните часове отново е разпалил пожара, като огънят е преминал към къщите в село Воден, информира говорителят на полицията Татяна Павлова.  На мястото на пожара са над 10..

публикувано на 17.07.24 в 15:01
Служителките в паспортното звено в РУ – Кирково

Благодарност за служителките от паспортното звено в РУ – Кирково

Благодарствено писмо е изпратено в РУ – Кирково от Джелал Хасан за три служителки в паспортното звено в управлението. На 12 юли тази година местният жител придружил свои близки, които подали заявления за издаване на лични документи. Семейството останало възхитено от професионалното, коректно и вежливо отношение на служителките Юлия..

публикувано на 17.07.24 в 14:49
Стадо от почти изчезналата у нас каракачанска овца в района на адаптационната волиера на белия лешояд в ПП

Животновъди от цялата страна в подкрепа на пострадали колеги в Свиленградско

Животновъди и земеделци от цялата страна започнаха акции в подкрепа на пострадалите си колеги от района на Свиленград. Пожарът в района изпепели десетки хиляди декари пасища и  остави хиляди животни без места, където да пашуват и без фураж, а това налага спешна намеса и  от страна на държавата - обясни Симеон Караколев от Асоциацията на..

публикувано на 17.07.24 в 14:26