Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Джем Южна България": Прокуратурата да се заеме с местни сайтове заради език на омразата

Елмалъ баба теке е едно от почитаните места за алианската общност в област Кърджали

Отворено писмо до Министерски съвет, Президентството, Прокуратурата и медиите изпратиха от неправителствената организация "Джем Южна България". С него се настоява компетентните органи да вземат отношение към опитите на местни сайтове заради прокарван в публикации език на омраза. Заявява се желание за бързо преодоляване на политическата криза в ДПС и в страната и подкрепа към почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Публикуваме пълния текст на отвореното писмо:

о средствата за масова информация в Република България

Ние ръководството на СНЦ „ДЖЕМ ЮЖНА БЪЛГАРИЯ“ представители на алианската общност, изразяваме нашата тревога от опитите в някои регионални сайтове да се прокарват разделителни линии, да се насажда противопоставяне и омраза, продиктувани от политически подбуди. В създадената сложна ситуация в Движението за права и свободи с медийни публикации се фабрикуват компромати срещу изявени представители на алианската общност в страната. Не са пожалени както хора с безспорен авторитет в политическия живот на Република България, така и на регионални лидери на общноспа.

На нас алианите се вменява вина за провокиране на раздори в Движението за права и свободи. Прави се опит да бъдем противопоставяни, както на братята ни българи християни, така и на турците и мюсюлманите сунити. Ерозира се безспорния авторитет на алианската общност като радетел на етническия мир в страната и единството на българската нация, изграждан десетилетия наред.

Ние представителите на алианската общност от СНЦ „ДЖЕМ ЮЖНА БЪЛГАРИЯ“ се обявяваме за преодоляване на политическата криза в страната в интерес на българската нация! Тези които познават нашата общност и философия, знаят, че в основата на нашето верую е справедливоспа и равенството между хората. Повече от всякога нашето общество се нуждае от човещина и комшулук.

Категорично сме зад мисията за единни в многообразието в Република България с водещата роля на безспорния лидер на Движението за права и свободи д-р Ахмед Доган.

С настоящото писмо сезираме компетентните институции в страната да предприемат необходимите законови мерки за предотвратяване на разделение и противопоставяне на гражданите в Република България."


По публикацията работи: Станислава Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Божидар Божанов

ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат

ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат за създаване на правителство. Това обявиха на брифинг в парламента депутатите от парламентарната група. На проведените вчера срещи по предложената от коалицията декларация за антикорупционно законодателство те получиха откази за подкрепа от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", БСП и "Има такъв народ". "Няма да..

публикувано на 18.07.24 в 13:06

Църквата "Свети Пророк Илия" в Опълченско посреща обновена храмовия си празник

С обновено дворно пространство и вътрешно освежен, храмът  "Свети Пророк Илия" в Опълченско  посреща Илинден. Света литургия и утреня ще отслужи отец Кирил Делчев, приемник на отец Боян Саръев. В културната програма ще се включат самодейците от НЧ “Родопски фар-1938” от кърджалийския квартал "Гледка" и танцовата група на клуб “Ахридос”...

публикувано на 18.07.24 в 12:42

Два са пожарите в област Кърджали в сряда

Два са пожарите през вчерашния ден в областта, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали и уточниха, че няма материални загуби.  Около 2 декара сухи треви и храсти са горели снощи около 22,30 часа в района на село Сливарка. Екип на Пожарната в Крумовград загасил огъня, причинен от небрежна работа с огън.  Около 17,30 часа екип на пожарната..

публикувано на 18.07.24 в 10:11
воден режим

Доставят вода с водоноски в няколко села в Крумовградско

На воден режим в община Крумовград са селата Кандилка, Голяма чинка и Сърнак. Периодично се пуска и спира водопадаването . Други села са на ръба да преминат на такъв. Зам.-кметът на община Крумовград Абидин Хаджимехмед: "Всяка година имаме проблем с количеството на водата в общината, с отделните водоизточници, но тази година този проблем се..

публикувано на 18.07.24 в 10:07

Забранява се косенето на трева и почистването на храсти

От днес на територията на цялата страна се забранява косенето на трева, машинното почистване и почистването на храсти в постоянно затревените площи и обработваемите земи на територията на цялата страна. Причината са високите температури и повишения риск от пожари при ползването на земеделска техника.  Заповедта на земеделския министър не се отнася..

публикувано на 18.07.24 в 09:08

Продължава борбата с пожарите в страната

И днес продължава гасенето на големия пожар в крайграничната община Болярово. Частично бедствено положение е в сила за селата Воден, Шарково, Малко Шарково, Ситово и Крайново. Около 200 души - пожарникари, горски служители, жандармерия, военнослужещи, доброволци, тежка техника и военен хеликоптер се включиха в гасенето на огъня, който изпепели около 15..

публикувано на 18.07.24 в 09:03

Отбелязваме 187 г. от рождението на Васил Левски (ОБНОВЕНА, СНИМКИ)

На 18 юли се навършват 187 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Годишнината се отбелязва с тържествени и възпоменателни церемонии в цялата страна. В Кърджали честването се проведе пред паметника на Васил Левски, където бяха поднесени венци и цветя от името на кмета на общината и областния управител, от институции и общественици...

публикувано на 18.07.24 в 08:57