Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ настоява за правило "60 на 40" за производството

Снимка: МВР

КНСБ настоява служебното правителство да въведе мерки за подкрепа на фирмите, които имат спадове на производството и продажбите заради рецесията в Западна Европа. Синдикалистите се аргументират с устойчива тенденция за спад на промишленото производство, който в някои сфери е двуцифрен. Предложението на КНСБ е да бъде въведена постоянно действаща мярка за помощ на бизнеса със средства от фонд "Безработица", подобна на познатата по време на Covid пандемията "60 на 40" за запазване на работните места. За целта е необходима промяна в Кодекса на труда.

За да не влияят върху заетостта тези сериозни спадове, обясни Димитров. Той припомни мярката 60 на 40 по време на Covid пандемията, когато с 1,5 млрд. лева бяха спасени 120 000 работни места.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Синята зона в Балчик

Общински съветници в Смолян срещу разширяването на синята зона

Общинските съветници от групата „Нашият Смолян“ внесоха втори сигнал срещу кмета Николай Мелемов, свързан с разширяването на синята зона за паркиране в града без решение на Общинския съвет и неизпълнение на съдебен акт, съобщи адв. Елена Даскалова - Радева за БТА. След като Административния съд изпълнението на заповедта на кмета за събиране на..

публикувано на 21.07.24 в 09:26

Какво се прави при ухапване от змия

С повишаване на температурите все по-често се срещат змии , които са и по-агресивни, заради сушата, каза д-р Любомир Виденов , завеждащ филиала на Спешната медицинска помощ във Видин. "С ерум не се прави на полето, защото той е много опасе н. Той е чужд белтък и човек може да умре от алергична реакция. Ние разполагаме със серум, но избягваме да..

публикувано на 21.07.24 в 08:57

Жълт код за високи температури и днес

Жълт код за високи температури издаде Националният институт по метеорология за области предимно в южната и югоизточната част на страната. За Северна и Северозападна България кодът е за гръмотевична дейност, очакват се превалявания. Според прогнозата на НИМХ днес от запад на изток през страната ще преминава студен атмосферен фронт...

публикувано на 21.07.24 в 08:40

Ахмед Доган към младежките структури на ДПС: Трябва да се справим с това предизвикателство

Това е едно препятствие, което трябва да преборим, едно предизвикателство, с което трябва да се справим. Това заяви почетният председател на ДПС Ахмед Доган пред председателите на младежките структури на ДПС в първата си публична проява след разделението в парламентарната група на Движението, съобщава БТА. Ахмед Доган се обръща към младежите и им..

публикувано на 20.07.24 в 22:12

Локомотив (Пловдив) повали Арда в мач с два червени картона

Отборът на Локомотив (Пловдив) започна с победа новия сезон във футболната Първа лига, след като „черно-белите“ постигнаха минимален успех с 1:0 над Арда (Кърджали) като домакин. Единственото попадение в срещата бе дело на Ефе Али в 41-ата минута.  В четвъртата минута от добавеното време на първата част гол на Тонислав Йорданов от състава на гостите бе..

публикувано на 20.07.24 в 22:11

Патриарх Даниил отправи молитва за дъжд

Патриарх Даниил отправи молитва за дъжд и да спрат пожарите, опустошаващи страната, съобщава БТА.  Той отслужи тържествената литургия за празника на свети пророк Илия в Дървенишкия манастир, който днес чества храмов празник, съобщиха от Софийската митрополия. След светата литургия в двора на светата обител бе отслужен водосвет и бе прочетена молитва..

публикувано на 20.07.24 в 16:52

Младежкото ДПС подкрепи Ахмед Доган

Близо 4 часа продължи националната среща на МДПС в Бургас. За нас никога не е имало колебания, в подкрепата ни за д-р Ахмед Доган, който е истинският председател на ДПС, каза след края на форума председателят на младежката организация Ибраим Зайнедов:  "В младежката организация никога е нямало 2 теми. За нас лидерът на партията е доктор Ахмед Доган...

публикувано на 20.07.24 в 14:55