Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма активни пожари на територията на страната

Снимка: МО

Пожарът в ямболските селата Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Днес ще бъде направен обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат предислоцирани, съобщиха от МВР, позовавайки се на информация от ГДПБЗН.

Продължава борбата на гръцките пожарникари с огъня на българо-гръцката граница. Пожарът все още не е навлязъл на наша територия. През изминалата нощ бе осигурено дежурство от екипи на ПБЗН. От сутринта на място са пожарникари, горски, военнослужещи и жандармеристи, които продължават да следят ситуацията.

Локализирани са пожарите в сухи треви и широколистна гора в землището на пазарджишките села Овчеполци и Цар Асен, както и огънят в сухи треви и храсти в близост до гара Кочериново. С огнищата се бориха пожарникари, доброволци и горски служители.

Към момента силите и средствата на звената за пожарната за пожарна безопасност и защита на населението участват в локализирането и ликвидирането на 12 произшествия с 91 пожарни автомобила и 255 служители.


По публикацията работи: Илияна Типова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Президентът ще издаде указ за назначаването на правителство, новите избори - на 27 октомври

"Уважаеми господин, дами и господа, уважаеми медии в изпълнение на алинея 5 от Конституцията, ще ви представя структура и персонален състав на Министерски съвет. Структурата е с министър-председател, един заместник министър-председател и министри, които ще ръководят съответните министерства", заяви Димитър Главчев пред президента точно в 10 ч. И обяви..

публикувано на 26.08.24 в 10:36

Близо 40 родителски организации от цялата страна подкрепят промените в Закона за предучилищно и училищно образование

Близо 40 родителски организации от цялата страна подкрепят промените в Закона за предучилищно и училищно образование, които бяха внесени от ПП "Възраждане" и бяха приети  с голямо мнозинство в Народното събрание. Промените забраняват пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата и детските градини. Родителските организации изпращат..

публикувано на 26.08.24 в 09:46

Потушен е големият пожар между Хасково и Димитровград

Големият пожар между Хасково и Димитровград, който горя в непосредствена близост до натоварения път между двата града и премина в двора на близкия завод, вече е потушен. Това съобщи за БТА началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Димитровград главен комисар Иван Пачов. Нанесени са щети върху инвентар и складова база..

публикувано на 26.08.24 в 09:45

Ще бъде ли успешен новият опит за ново служебно правителство?

Служебният премиер Димитър Главчев ще представи на президента Румен Радев проект на ново временно правителство в 10 часа.  Ако държавният глава го одобри ще подпише указ за назначаването му,  кабинетът "Главчев 2" ще положи клетва пред Парламента във вторник, а предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 27 октомври. С успех или с провал ще..

публикувано на 26.08.24 в 09:42

Свободни места в "Гранична полиция" - Елхово са 240

240 свободни места са обявени за елховската Регионална дирекция „Гранична полиция”. По данни на Министерството на вътрешните работи за цялата страна незаетите позиции са 400. Конкурси са обявени за 240 младши изпълнителски длъжности, за които се изисква задължителна първоначална професионална подготовка.  Полицаи са необходими за граничните управления..

публикувано на 26.08.24 в 09:40

Времето ще е слънчево с частични заоблачавания

Днес ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще са валежите в крайните югоизточни райони. Ще духа слаб и умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в Кърджали 33°, в Хасково..

публикувано на 26.08.24 в 08:28
Румен Радев

Президентът ще приеме кандидата за служебен министър-председател в 10.00 часа в понеделник

На 26 август, понеделник, от 10.00 часа държавният глава Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев. В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията на 9 август президентът определи настоящия служебен министър-председател и председател на Сметната палата за служебен премиер и му възложи да предложи..

публикувано на 25.08.24 в 20:10