Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отнеха сините флагове на 22 гръцки плажа

При внезапна проверка от страна на Гръцкото дружество по защита на природата бяха отнети сините флагове на 22 гръцки плажа. Оказа се, че те не спазват стандартите за отличието "син флаг".

Плажовете с отнет "син флаг" не спазват изискванията за качество на услугата, лесен достъп до морето на хора с увреждания, чистота и безопастност.

Тази година 625 гръцки плажа получиха престижната награда, което е 15% от плажовете по света. 

Наградата трябва не само да се заслужи, но и да се полагат максимални усилия тя да бъде задържана за една година като се спазват всички екологични изисквания.

Оказа се обаче, че при внезапна проверка на представители на Гръцкото дружество за защитта на природада са открити нарушения в изискванията и престижната награда е отнета на 22 гръцки плажа.

Четири от тях са на Крит, три на остров Наксос и три на полуостров Халкидики. Останалите са в други части на страната.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Народният представител Валентин Тончев с привърженици на Ахмед Доган пред сградата на ЦИК в София - 2 септември 2024

Двете ДПС-та са в напрегнато очакване пред всички врати на ЦИК

Напрегнато е очакването пред вратите на Народното събрание, водещи към мястото, на което членове на ЦИК ще приемат документи на партиите, искащи да се регистрират за участие в поредните предсрочни парламентарни избори. Двете крила на привърженици - едните, подкрепящи почетният председател Ахмед Доган, и другите - председателя Делян Пеевски, отрано са..

публикувано на 02.09.24 в 08:31

ЦИК регистрира партиите и коалициите за предстоящия вот

От днес Централната избирателна комисия започва да приема документите за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за народни представители на 27-и октомври. Приемът им ще бъде всеки работен ден от 9.30 до 17 часа, като крайният срок е 11-и септември. Тогава ще стане ясно и кои са политическите формации, които се включват в надпреварата..

публикувано на 02.09.24 в 08:17

Времето ще е променливо - от слънце до облаци и кратък дъжд

Слънчево време обещават синоптиците за първия ден от седмицата, но няма да е непоносимо горещо. В планините ще е прохладно. Ще е подходящо и за плаж, въпреки че прогнозата е за облачно време на места с превалявания около морето. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източната половина от страната и на отделни места, главно в..

публикувано на 02.09.24 в 08:03

ДПС-Доган сне доверие от общински кметове в Кърджали

Областният председател на ДПС в Кърджали Ресми Мурад обяви, че снема доверие от 7 представители на местните власти, начело с кметовете на общините Кърджали, Джебел и Черноочене. Това са Ерол Мюмюн - кмет на община Кърджали, Неджми Али – кмет на община Джебел, Айджан Ахмед – кмет на община Черноочене, Байрям Байрям – председател на..

публикувано на 02.09.24 в 01:39
Ахмед Доган

Доган призова политическата класа у нас да се дистанцира от Делян Пеевски

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган публикува обръщение от името на ЦОБ към партиите у нас. Следва оригиналният текст, публикуван в социалните мрежи. ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПАРТИИТЕ ОТ 50-ТО НС УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, В разгара на поредната политическа криза в страната и преди началото на втори предсрочни избори за НС в тази календарна..

публикувано на 01.09.24 в 21:39

В Широко поле изграждат ново стрелбище за лък

Днес доброволци от Туристически информационен център Кърджали и дами от Спортно-интелектуалния клуб „Ахридос“ дадоха старт на изграждането на ново стрелбище за лък в лагера на Широко поле.  В акцията, която се проведе в рамките на няколко часа, взеха участие около 30 ентусиазирани граждани. Съвместните усилия на участниците доведоха до изграждането..

публикувано на 01.09.24 в 16:39

Двете крила на ДПС чакат ред пред ЦИК

Младежи от двете крила на ДПС са пред сградата, в която се помещава Централната избирателна комисия.  Те искат да бъдат първи при регистрацията за предсрочния вот, която започва в понеделник, в 9:30 ч.

публикувано на 01.09.24 в 13:59