Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето: Жълт код, над 35° в Кърджали на 29 юли

Снимка: Pixabay

Жълт код за опасно горещо време е обявен за 21 области на страната за 29 юли, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждението е в сила за областите Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол.

Според прогнозата за времето в понеделник ще е слънчево, но след обяд над Северна България ще започне да се развива купеста, към вечерта над Централна Северна и Североизточна и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. 

Температурите ще се повишат още и максималните ще са предимно между 33° и 38°, в Кърджали - над 35°. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Президентът дава третия мандат на ИТН

Президентът ще възложи на парламентарната група на партия "Има такъв народ" да посочи кандидат за министър-председател, съобщават от администрацията на държавния глава. Мандатът ще бъде връчен 29 юли, понеделник, в 12.00 часа на "Дондуков" 2.

публикувано на 28.07.24 в 19:20

Медицински хеликоптер транспортира от Смолян до София пострадал колоездач

Велосипедистът  е пострадал тежко по време на Пампорово Байк фест. Той е 44-годишен гръцки гражданин. Заради инцидента екипи на Аварийно спасяване и Планинската спасителна служба спешно бяха повикани на помощ, съобщиха от Аварийно спасяване във Фейсбук.  Парамедик и спасител от екипа на АСП са прегледали и обездвижили с KED шина на място..

публикувано на 28.07.24 в 17:53

МОСВ: Няма замърсяване на въздуха в района на Елин Пелин и опасност за здравето на жителите

Данните за качеството на атмосферния въздух в района на село Гара Елин Пелин и днес показват, че няма замърсяване, съобщават от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). На всеки кръгъл час ведомството получава данни от мобилната станция, разположена на километър от пожара в склада за фойерверки. Регионалната инспекция по околната среда и..

публикувано на 28.07.24 в 14:44

Две тела са открити на местопроизшествието край Елин Пелин

Открити са две силно обгорели тела, за които се предполага, че са на двамата мъже, за които се знаеше, че са били в складовете при възникването на инцидента край Елин Пелин, съобщи  БТА. Малко след 10:30 часа под ръководството на Окръжна прокуратура–София, следователи от Национална следствена служба и Окръжната следствена служба, екипи на пожарната и..

публикувано на 28.07.24 в 12:23

Ученици и учени ще наблюдават Персеидите край Ардино

Астрономи на различна възраст, сред които близо 60 ученици, студенти и учени от страната и чужбина, за поредна година се събират на лятна лагер-школа по астрономия и астрофизика в курорта "Бели брези" край Ардино от 1 до 16 август. Агоп Узунбохосян, директор на Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ в Кърджали:

публикувано на 28.07.24 в 10:25

Продължават гърмежите в района на Елин Пелин, открито е тялото на трета жертва

За съжаление вече трето денонощие сме свидетели на продължаващите гърмежи в района на Елин Пелин, включително и сега, когато влязохме с колегите със специализираната техника също имаше такива гърмежи, заяви на брифинг тази сутрин вътрешният министър Калин Стоянов: "Най-хубавото е това, което вчера колегите от Специализирания отряд за борба с тероризма,..

публикувано на 28.07.24 в 08:48

Поевтиняват зеленчуци и някои храни

Повечето зеленчуци и плодове и някои основни хранителни стоки поевтиняват на тържищата у нас през седмицата, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Индексът на тържищните цени, който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас, през седмицата се понижи с минималното 0,05 на сто..

публикувано на 28.07.24 в 07:44