Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байрам Байрам: Декларациите на съвети на ДПС в Кърджали са взети под натиск по телефона

Всички структури в област Кърджали - общински имам предвид, изразиха своята позиция в подкрепа на посланието на почетния председател. Всички общински структури, освен подкрепата за почетния председател, вземаха решение за снемане на доверието на народните представители, избрани от област Кърджали, каза в ефира на Радио Кърджали областният лидер на ДПС Ресми Мурад в разговор с Нахит Догу.

Радио Кърджали потърси позицията на ДПС с председател Делян Пеевски. Г-н Ресми Мурад прави заседания по телефона, има нареждане от отцепници от парламентарната група на ДПС и с устни телефонни указания, без заседания на общинските съвети, без заседания на Областния съвет са приети декларации и е снето доверие от народни представители, заяви депутатът Байрам Байрам. 

"Няма протоколи за тези заседания, тези декларации и снемане на доверие са взети по телефона под натиск. И г-н Ресми Мурад като областен председател и дългогодишен партиец знае каква отговорност носи, но не искам да коментирам тази тема повече и да се занимавам с вътрешнопартийни интриги", обясни Байрам Байрам.

Повече по темата може да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Маслини дават плод в Груево

Маслини в Груево.  Звучи като вълнуващо събитие за селото, пише нашият слушател Метин Хасан. Засаждането на маслинови дървета и успешното им плододаване в България е рядкост, особено в райони като Момчилград, където климатичните условия не са типични за този вид култура. Хазел Мустафа има с какво да се гордее, о собено след като маслиновите..

публикувано на 01.08.24 в 12:05

В Ардино актуализираха списъка със защитени и средищни училища

Общинският съвет в Ардино проведе поредното си редовно заседание в 19 точки . Клетва положи нов общински съветник от ДПС, Зехра Хасанова. Общинските съветници приеха отчета за изпълнение на бюджета на община Ардино за 2023 г., който включва и годишните финансови отчети за миналата година за изразходваните средства за капиталови разходи,..

публикувано на 01.08.24 в 11:36

39-годишен заплашва по-млад с брадва

За отправени закани за саморазправа кърджалиец е задържан в полицейското управление. След полунощ  на улица в Кърджали възникнал конфликт между 39-годишния мъж и 23-годишен, при който по-възрастният проявил словесна агресия и заплашил опонента си с брадва. Авторът на заплахите е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувана е..

публикувано на 01.08.24 в 11:26

Хасан Азис: ДПС може да се променя, но не може да се подменя

Движението за права и свободи ще преодолее с достойнство проблемите , пред които се налага да се изправя, това каза Хасан Азис , бивш кмет на Кърджали. " Всички в нашата организация и всички структури потвърждават, ние се обявихме категорично за връщане на нормалността, за връщане на колективното тяло и начало в нашата партия...

публикувано на 01.08.24 в 11:07

Честваме 121 години от Илиндено-Преображенското въстание

Готова е програмата за националните тържества, посветени на 121 години от Илиндено-Преображенското въстание. Тази година се отбелязват и 120 години от гибелта на знаменосеца Кольо Шишманов. На 3 август, в село Славейно, от 11 часа ще се състои панихида в памет на загиналите във въстанието, в храм „ Св. пророк Илия“. След това ще се проведат..

публикувано на 01.08.24 в 09:06
Тошко Йорданов от ИТН

ИТН разговарят с БСП за кабинет с третия мандат

Представителите на "Има такъв народ" ще се срещнат с "БСП за България", за да разговарят за подкрепа за правителство с третия  мандат. Срещата е насрочена за 14:15 часа. Във вторник представителите на партията разговаряха с депутати от разпадналата се парламентарна група на "Величие". Депутатите, напуснали групата, бяха представени..

публикувано на 01.08.24 в 08:58

Горещ август, температурите днес до 37 градуса

Август започва с жълт код за жеги в 11 области, температури до 37°. Жълт предупредителен код за високи температури е издаден от Националният институт по метеорология и хидрология за 11 области на страната, предимно в Северозападна и Централна България. Според прогнозата на НИМХ днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в Източна..

публикувано на 01.08.24 в 08:40