Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът на полигон „Корен“ е ограничен

Снимка: Община Хасково

Няма пряка опасност от пожара на полигон „Корен“ за хората от близките села Елена, Криво поле, Момино, Динево, Корен и Любеново. Община Хасково оказва логистична подкрепа на хасковските огнеборци. На терен остава 10-тонна водоноска на ОП „Екопрогрес“, която осигурява вода за гасенето на пламъците. От сутринта кметът на Община Хасково Станислав Дечев и директорът на РДПБЗН ст. комисар Митко Чакалов са на терен. Пламъците са стигнали на около половин километър от Момино, но от снощи и в момента екипи на пожарната са разположени там и не допускат пламъците да се разраснат към селото. Засегнатите площи са 4 000 дка, унищожени са смесена гора и суха растителност. На място продължават да работят 9 противопожарни екипа с 30 огнеборци, 40 военнослужещи, тежки машини проправят просеки, за да спрат разпространението на пламъците. От сутринта в потушаването на огъня се включи и военен хеликоптер.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Двама са задържани за семейни скандали

Жител на кърджалийско село е задържан в РУ - Кърджали след семеен скандал тази нощ. 54-годишният мъж се държал агресивно със семейството си, поради което е бил подаден сигнал в полицията. Пристигналият екип на РУ - Кърджали се намесил, отправил предупреждение и обстановката се  успокоила. По-късно бил подаден втори сигнал, след който мъжът е задържан за..

публикувано на 02.08.24 в 13:45

Земеделците получават следващото плащане по "украинската помощ" до 30 септември

Служебният вицепремиер Людмила Петкова обяви, че до 30 септември ще бъде направено следващото плащане за земеделските производители, които търпят щети заради последиците от войната на Русия срещу Украйна. От парламентарната трибуна тя заяви, че вчера е имало среща по темата, като и че в момента текат проверки. По думите ѝ, сумата..

публикувано на 02.08.24 в 13:39
Георги Първанов

Георги Първанов: Надявам се, че ДПС ще възтанови своята стабилност

Движението за права и свободи е един от факторите на етничестака стабилност в страната,  каза в ефира на Радио Кърджали президентът на България с мандат 2002-2012 Георги Първанов. Той допълни, че се надява, че Движението ще възстанови своята стабилност. "Аз лично се надявам, че ДПС ще възстанови своята стабилност, както и да стане това. Там..

публикувано на 02.08.24 в 11:43

В Славейно ще отбележат 121 години от Илинден-преображенското възстание

В Смолянското село Славейно тази събота и неделя, 3 и 4 август, ще отбележат 121 години от Илинден-преображенското възстание и 120 години от гибелта на знаменосеца Кольо Шишманов.  Доц. Георги Митринов от Института за български език и съорганизатор на честванията дава още информация. "През първия да се провежда тържествен митинг, сутринта..

публикувано на 02.08.24 в 11:13

Отбелязваме 121 години от Илинденско-преображенското въстание

На днешния ден отбелязваме и 121-вата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, едно от най-паметните събития в българската история. Въстанието носи имената на двата църковни празника, на които избухват двата основни бунта. Историкът доц. Светослав Живков коментира събитието така: "Денят по-скоро трябва да е обединяващ. Сякаш в..

публикувано на 02.08.24 в 11:06

По-ниски цени при плодовете и зеленчуците

Между 90 и 93 лева е била стойността на потребителската кошница за месец юли, ако закупим по единица от всички 30 продукта, които обхваща. Това съобщи председателят на ДКСБТ Владимир Иванов. Данните са идентични на миналогодишните по същото време, коментира Иванов, но посочи, че при плодовете и зеленчуците цените са по-ниски. „Цената..

публикувано на 02.08.24 в 10:14

Село Гела е домакин на най-големият гайдарски празник в Родопите

От днес до неделя за 21-ви път село Гела е домакин на Гайдарското надсвирване - най-големият гайдарски празник в Родопите. Богатата фолклорна програма на две сцени, прочутото гайдарско надсвирване, състезания, безплатни уроци по свирене на гайда, демонстрации, занаяти, традиции и родови срещи са само малка част от тридневния празник,..

публикувано на 02.08.24 в 09:01