Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията разследва инцидента в сватбения салон

Снимка: Радио Кърджали

Разследване за паднал таван на сватбен салон в Кърджали е започнато в РУ – Кърджали, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. 

Около 19,30 часа снощи  подаден сигнал, че в заведението се е срутил окачен таван от гипсокартон. Незабавно на място са изпратени четири патрулни автомобила от РУ – Кърджали и Пътна полиция, шестима пожарникари от службата в града с два противопожарни автомобила и два спасителни екипа. 

По първоначални данни след падането на тавана са пострадали 20 души, които са били прегледани от спешни медици. Двама са със средни телесни повреди – мъж е със счупване на дланта, а жена е със счупен глезен. Трима са настанени в кърджалийската болница под наблюдение. 

Дежурна оперативна група от РУ – Кърджали е извършила оглед на мястото на произшествието. 

За срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани са двама мъже на 52 г. и 57 г. и жена на 46 г., съпричастни към случая. 

Образувано е досъдебно производство за изясняване на причините за инцидента, информират от МВР-Кърджали.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Прокурор Петя Чотрова

Прокуратурата: До момента няма привлечени към наказателна отговорност заради падналия таван

Към този момент няма привлечени към наказателна отговорност лица заради инцидента със срутилия се таван на сватбен салон, каза Петя Чотрова, говорител на Районна прокуратура – Кърджали. Задържаните по закона за МВР трима души ще бъдат освободени до събирането на повече доказателства. Работния текст, по който е образувано досъдебното..

публикувано на 06.08.24 в 12:59
снимката е илюстративна

Жена пострада при пожар от газова бутилка

53-годишна жена пострадала при пожар в жилище в Кърджали.  Произшествието е станало около 16 часа в понеделник, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали.  Пожарът е предизвикан от  теч от газова бутилка при включване на газов котлон. Става възпламеняване, при което изгарят дограма, котлонът и газовата бутилка. На място е изпратен..

публикувано на 06.08.24 в 11:08

Трима от пострадалите сватбари остават в болница под наблюдение

Трима от пострадалите седем сватбари остават под наблюдение в болницата в Кърджали.  От болничния пресцентър съобщиха, че в хирургично отделение са хоспитализирани жена на 80 години и две деца на 10 и 14 години, които се намират в добро общо състояние и без опасност за живота. На 5 август в Спешно приемно отделение на МБАЛ „Д-р Атанас..

публикувано на 06.08.24 в 10:14

Има трима задържани за инцидента с падналия окачен таван

Трима души за задържани за 24 часа по образуваното досъдебно производство за инцидента с падналия гипсокартонен таван в сватбена зала в Кърджали снощи, съобщиха от Областната дирекция на МВР за БТА. Двама мъже на 52 и 57 г., и жена на 46 г. са в полицейския арест за причиняване на средна телесна повреда поради незнание или немарливо изпълнение на..

публикувано на 06.08.24 в 09:58

Температурите се покачват, жълт код за силен вятър в Дунавската равнина

Жълт предупредителен код за силен вятър издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за 10 области предимно в Северна България. Предупреждението е за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово, Сливен, Търговище и Русе.  Според прогнозата за времето през деня облачността ще е променлива,..

публикувано на 06.08.24 в 09:05

Преображение Господне е

С тържествени богослужения православната ни църква отбелязва Преображение Господне. Празникът е спомен за едно от важните събития в земния живот на Христос. Преди доброволните си страдания и кръстна смърт, той разкрива своята божествена слава пред трима свои ученици. Врачанският митрополит Григорий: Господ Исус Христос се преобразява в слава пред трима..

публикувано на 06.08.24 в 08:34

Падна таван на сватбен салон в Кърджали. Има пострадали (ВИДЕО. СНИМКИ. ОБНОВЕНА)

7 души, сред които и малко дете, пострадаха, след като се е срутил окачен таван на сватбен салон в Кърджали. Салонът се намира в местност та "Горичката" н а входа на града. Инцидентът е станал по време на проливния дъжд в района малко след 19.30 часа. Пострадалите са транспортирани до спешния център на кърджалийската болница.  По..

публикувано на 05.08.24 в 20:50