Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слаб интерес към конкурсите за директори на училища в област Кърджали

Снимка: Радио Кърджали

Изключително слаб е интересът към конкурсите за директори на училища в област Кърджали. Едва няколко са подадените документи десет дни преди крайния срок, който изтича на 19 август. 25 са обявените директорски позиции.

Те са за пет професионални гимназии, 14 основни училища и пет средни училища. Това съобщи за Радио Кърджали началникът на Регионалното управление по образованието Ангелина Костова.

„Във всички 25 училища, за които са обявени конкурсите, директорите са временно изпълняващи длъжността.“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
В началото на юли жителите на Дрангово протестираха, за да запазят училището си

Училището в Дрангово няма да бъде закрито

Две основни училища в област Кърджали ще бъдат закрити и няма да приемат ученици за новата учебна година. Те са в кирковското село Старово и в чернооченското село Паничково. Основното училище в Дрангово, община Кирково, ще продължи да функционира и тази година. Това каза за Радио Кърджали началникът на Регионалното управление по образованието в..

публикувано на 09.08.24 в 15:44

Отворено занятие по алпийска подготовка ще проведат военнослужещи от Сухопътните войски в Смолян

101-виалпийски полк от състава на Сухопътните войски ще проведе отворено занятие по алпийска подготовка на 12 август, понеделник, от 09.00 часа пред Родопския драматичен театър в Смолян. По време на занятието ще бъдат демонстрирани техники за спускане по алпийски „тролей”. Събитието е по повод Международния ден на младежта и се провежда със..

публикувано на 09.08.24 в 12:43

Президентът Радев: Най-подходящата дата за новите избори е 20 октомври

"Считам, че най-подходящата дата за провеждане на новите предсрочни парламентарни избори е 20 октомври". Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Горица Грънчарова – Кожарева, която държавния глава определи за нов служебен премиер. Той й възложи в срок до 19 август да предложи структура и състав на служебен кабинет.  "Възлагам ви..

публикувано на 09.08.24 в 10:58

Спасиха турист паднал от стръмен скат

Четирима спасители от пожарната служба в Кърджали и двама полицаи от РУ – Кърджали са извадили туристка, паднала от стръмен скат при поход. Инцидентът станал малко преди 12 часа вчера на екопътека „Райски изглед“ в района на село Пъдарци. Операцията била извършена чрез алпийски способ. Двама от спасителите слезли при жената, закрепили..

публикувано на 09.08.24 в 10:54

11 загинаха при автобусна катастрофа край Анкара

 11 души загинаха рано тази сутрин при катастрофа с автобус край Анкара. 24-ма души са ранени, съобщи губернаторът на столичния регион. От обществения телевизионен канал TRT уточняват, че автобусът се е блъснал в колона под мост. На място са пристигнали спасителни и медицински екипи. Причините за инцидента се разследват. По предварителна информация..

публикувано на 09.08.24 в 09:57

Горица Грънчарова-Кожарева – новият служебен премиер на България

Държавният глава Румен Радев определи Горица Грънчарова-Кожарева за кандидат за служебен министър-председател. "В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията президентът определя заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова–Кожарева за кандидат за служебен министър-председател", се посочва в съобщение от прессекретариата на държавния..

публикувано на 09.08.24 в 09:22

Заявка за регистрация на марка "ДПС" е постъпила в Патентното ведомство

Заявка за регистрация на марка "ДПС" е постъпила в Патентното ведомство. За първи път от там потвърждават това в отговор на запитване на БНР. Институцията обаче, не съобщава от кого е заявена марката. От Патентното ведомство описват заявената марка като комбинация от словестни и фигуративни елементи и уточняват, че цялостното изписване е: "ДПС -..

публикувано на 09.08.24 в 08:45