Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогнозата е за прменлива облачност и слаб дъжд, но високи температури

Слънчево време прогнозират синоптиците за съботния ден. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна България и на отделни места там ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса в страната.

В Кърджали се очаква променлива облачност с температури 20 - 33 градуса. В Хасково ще е облачно, даже се очаква слаб дъжд, но традиционно ще е най-топло в региона, температурите ще са между 21 и 35 градуса. Променлива ще е облачността и в Смолян, но температурите ще са чувствително по-ниски в сравнение с равнината - в диапазона между 14 и 25 градуса.

В цялата страна в планините ще е предимно слънчево. Над Източна Стара планина ще се развие по-значителна купеста облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25 градуса, на 2000 метра – около 17 градуса.

Преди обяд над Черноморието облачността ще е значителна. След обяд ще преобладава слънчево време, но отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от изток-североизток. Максималните температури ще са между 27 и 31 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Танцьорите от "Тракийска младост" заминаха за участие в международен фест в Сърбия

Танцьорите от Фолклорен танцов състав "Тракийска младост" с главен художествен ръководител Георги Бояджиев при Народно читалище "Родопски фар 1938" в Кърджали заминаха за учстие в международен фестивал в Сърбия, съобщи за Радио Кърджали секретарят на читалището Здравка Димитрова. Те ще представят Кърджали във фестивала "Обреновац танцува" в сръбския..

публикувано на 10.08.24 в 13:47
Снимката е илюстративна

Кърджалийските ловци откриха новия сезон

Откриха новия ловен сезон с отстрел на пернат прелетен дивеч. Това съобщи Пламен Петков, секретар на "Сдружение на ловците и риболовците", Кърджали. "Откри се новият ловен сезон по закон от втората събота на месец август. Ловува се по закон на прелетен дребен дивеч - това са пъдпъдък, гургулица, гривек, гълъб, гугутка. В район Кърджали откриват..

публикувано на 10.08.24 в 13:31
Илияна Йотова

Вицепрезидентът Йотова не очаква спад на политическото напрежение

Вицепрезидентът Илияна Йотова не очаква да спадне политическото напрежение след избора на Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер.  "Още повече - заявките за политическа употреба на служебните кабинети не са спирали и сигналите в това отношение до този момент също не са спирали. Надявам се новото предложение за министър-председател на страната..

публикувано на 10.08.24 в 12:43

Футболна АРДА става на 100 години

Футболен клуб АРДА има рожден ден днес и става на 100 години, съобщиха от пресслужбата на отбора. Празненствата по случай вековния юбилей на клуба ще се проведат на 6 септември. От пресслужбата припомнят и някои от по-значимите дати от столетната история на клуба: Тимът е създаден на 10 август 1924г. В периода 1945 до 1957г. се..

публикувано на 10.08.24 в 10:58

В събота откриват ловния сезон за пернат дивеч

Новият ловен сезон се открива тази събота. Сезонът започва с лов на прелетен пернат дивеч - гургулици, гугутки, яребици, пъдпъдъци, гривяк, гълъб. От тази година заради европейска директива се намалява о тстрела на гургулица - на 3 гургулици на ловец. Този лов ще бъде разрешен само в събота. Това се налага заради опазване на вида, който..

публикувано на 09.08.24 в 17:46
В началото на юли жителите на Дрангово протестираха, за да запазят училището си

Училището в Дрангово няма да бъде закрито

Две основни училища в област Кърджали ще бъдат закрити и няма да приемат ученици за новата учебна година. Те са в кирковското село Старово и в чернооченското село Паничково. Основното училище в Дрангово, община Кирково, ще продължи да функционира и тази година. Това каза за Радио Кърджали началникът на Регионалното управление по образованието в..

публикувано на 09.08.24 в 15:44

Отворено занятие по алпийска подготовка ще проведат военнослужещи от Сухопътните войски в Смолян

101-виалпийски полк от състава на Сухопътните войски ще проведе отворено занятие по алпийска подготовка на 12 август, понеделник, от 09.00 часа пред Родопския драматичен театър в Смолян. По време на занятието ще бъдат демонстрирани техники за спускане по алпийски „тролей”. Събитието е по повод Международния ден на младежта и се провежда със..

публикувано на 09.08.24 в 12:43