Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски посреща Крумовград в късния съботен мач на Първа лига

ФК Крумовград
Снимка: БТА

Отборът на Левски посреща състава на Крумовград на "Георги Аспарухов" в късния съботен мач от българския футболен шампионат. Двубоят между "сините" и гостите от Южна България ще започне с първия съдийски сигнал на Волен Чинков в 21:15 часа.Срещата ще бъде предавана пряко по програма "Хоризонт" на БНР.
"Сините" записаха три категорични победи от началото на кампанията - 6:1 над Локомотив (София) в "Надежда", 4:0 над Ботев (Враца) на "Герена" и 2:0 над Локомотив (Пловдив) на "Лаута".
Тези вкарани 12 попадения в три мача обещават на привърженици на Левски голеада и срещу тима на Крумовград довечера.
Любопитно е, че довечера "сините" ще излязат в своя нов резервен екип - изцяло в черно, който ще бъде представен пред публиката срещу бившия тим на Станислав Генчев.
Наставникът на Левски сподели вчера, че очаква победа и се зарече да не разочарова трибуните на "Герена", които се очаква да се понапълнят с ентусиазирани запалянковци. Срещата за домакините със сигурност ще пропусне бразилският нападател Фабио Лима, другите са на линия за срещата. Лима пък ще бъде централна фигура на празника "Синя фиеста", който клубът организира от 19:00 часа.
Крумовград започна отлично сезона, побеждавайки Славия на старта на шампионата, но след това футболистите на Атанас Рибарски допуснаха две поражения, които пратиха тима в долната част на временното класиране.

От 19 часа в Стара Загора Берое излиза срещу Локомотив (Пловдив), а главен съдия ще бъде Драгомир Драганов.
Домакините се намират в доста добра форма от старта на сезона. Въпреки многото промени в състава, "заралии" все още нямат загуба. Първо Берое победи Септември (София), след това направи равен с Локомотив (София), а миналия кръг постигна успех над Ботев (Враца). Така тимът има седем точки и към момента заема четвъртата позиция.
Локомотив от своя страна стартира добре сезона, но оттам нататък представянето на тима спада. Първо "смърфовете" победиха Арда, но след това последва равенство с Ботев (Пд), а в миналия кръг загубиха от Левски. Така момчетата на Любо Пенев имат в актива си четири точки и заемат седмата позиция.
Интересното е, че Локомотив привлече двама нови футболисти преди днешната среща. Пловдивчани се подсилиха с Йохан Н'зи и крилото Марсилио Силва. Така новите попълнения в тима на "черно-белите" са общо пет за този трансферен прозорец.
През миналия сезон Локомотив и Берое се срещнаха два пъти. В Пловдив "заралии" се наложиха с 2:1, а в Стара Загора срещата завърши 2:2. Любопитно е, че двата тима играха и контрола преди месец. Тя също не излъчи победител (0:0).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Арда (Кърджали) надви с 2:1 Хебър (Пазарджик)

Арда победи Хебър с 2:1 в Кърджали (снимки)

Втори успех за АРДА (Кърджали) от началото на сезона след като победи с 2:1 Хебър (Пазарджик) във втората среща от 4-я кръг в efbet Лига. Двубоят се игра на Арена Арда късно в петък вечер. В средата на първото полувреме Тонислав Йорданов пропусна дузпа, но в 37-а минута Станислав Иванов вкара първото точно попадение във вратата на гостите и изведе..

публикувано на 09.08.24 в 23:27

АРДА води на Хебър в края на първото полувреме

АРДА води на Хебър с 1:0 в първото полувреме на мача от 4-ти кръг на efbet Лига след гол на Станислав Иванов в 37-та минута. Двубоят е на Арена Арда в Кърджали. В средата на първото полувреме Тонислав Йорданов не успя да преодолее вратаря на гостите Петър Дебърлиев в дузпа. В 37-та минута с точното попадение на Станислав Иванов домакините поведоха.

публикувано на 09.08.24 в 22:19

АРДА посреща Хебър в петък

Билетите за срещата на АРДА с Хебър са вече в продажба. Кърджалийският тим се изправя срещу пазарджишкия отбор в среща от 4-ти кръг на efbetЛИГА на 9 август. Двубоят е на АРЕНА АРДА от 21:15ч.  Феновете могат да закупят билети на касите на АРЕНА АРДА, които ще работят от четвъртък до 17 часа, а в петък до края на първото полувреме на мача. Цените на..

публикувано на 08.08.24 в 10:46
Боряна Калейн

Българско участие в шест спорта ще има днес на олимпийските игри

С участие в шест спорта продължават българските спортисти на 33-ите олимпийски игри в Париж днес, 8 август. Започва турнирът по художествена гимнастика. В квалификациите за многобоя от 11 часа наше време ще играят Боряна Калейн и Стилияна Николова в различни потоци. В 11:47 часа е осминафиналният двубой на натурализираната Кимиа Ализаде в таекуондото,..

публикувано на 08.08.24 в 09:10

АРДА посреща Хебър в петък

В продажба са вече билетите за срещата на АРДА с Хебър. Кърджалийският тим се изправя срещу пазарджишкия отбор в среща от 4-ти кръг на efbetЛИГА. Двубоят е на АРЕНА АРДА от 21:15ч.  Феновете вече могат да закупят билети на касите на АРЕНА АРДА, които ще работят в четвъртък до 17 часа, а в петък до до края на първото полувреме на мача. Цените на..

публикувано на 09.08.24 в 09:30

Започна турнир по мини футбол в Ардино

Десет отбора ще спорят за Купата на кмета в започналия двудневен турнир по мини футбол в Ардино. Събитието е част от Дните на Ардино, участват отбори от цялата  област Кърджали, съобщиха от общинския пресцентър.   „Радвам се, че в турнира участват много отбори. Пожелавам успех на всички и нека най-добрият да победи“, каза в приветствието си при..

публикувано на 07.08.24 в 16:07

Ботев (Пд) с минимален успех срещу Крумовград

Отборът на Ботев (Пловдив) записа втора победа от началото на новия сезон в Първа лига, след като стигна до минимален успех с 1:0 при символичното си гостуване на Крумовград на собствената си база в пловдивския квартал „Коматево“. Единственото попадение в срещата от 3-ия кръг на футболното ни първенство, на Футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“..

публикувано на 05.08.24 в 00:24