Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП тръгва на избори в коалиция с още 15 леви партии, реши пленумът

Снимка: Ани Петрова

БСП ще се яви на предсрочните парламентарни избори в коалиция с 15 други леви партии. Това реши пленумът на партията, който е дал мандат на изпълняващия длъжността председател на БСП Атанас Зафиров да подпише коалиционното споразумение. 

На заседанието на Националния съвет е обсъждана частична отмяна на наказанията на бивши членове на БСП.

Ще се разглеждат обаче случаи на нарушения от последните месеци, определени от Атанас Зафиров като "открит саботаж" на дейността на партията.

"Днешното поведение на част от хората, които определят себе си като близки около госпожа Нинова, показва точно такъв тип поведение, включително и тези лъжи, които бяха изговорени - за липсата на кворум, за присъствие, отсъствие. Това ясно показва манталитета, а и целите на такъв тип говорене".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Хасково и Габрово конкуренцията за работа е била най-голяма

През месец юни за едно свободно работно място са се конкурирали средно шестима безработни, сочат анализите на Агенцията по заетостта. Най голяма е била конкуренцията в областите Габрово и Хасково, там  за една позиция кандидатите са били по 14 , а в Ловеч по 13. Видин отново е областта с най висока безработица - 15 процента, а в Монтана тя е 12 на сто...

публикувано на 10.08.24 в 17:49

За втори празник на царевицата се подготвят в Чакаларово

В кирковското село Чакалаорово ще се проведе втори празник на царевицата. По традиция гостите ще бъдат почерпени с варена царевица. Организаторите са подговили и богата културна програма. Ще бъде представена и традиционна сватба, каза кметът на село Чакаларово Иван Хайтов.  "Това нещо се правеше есента, когато вече по къра приключи работата, прибере..

публикувано на 10.08.24 в 17:16

Лекоатлетическият крос в Ардино беше спечелен от Емре Сапунджиев

Емре Сапунджиев спечели младежкия лекоатлетически крос в Ардино. Надпреварата беше в рамките на четвъртото издание на „Дните на Ардино“. На второ място се класира миналогодишният победител Серген Юсеинов, а на трета позиция се нареди Енер Джебеджи, съобщиха от общинската пресслужба. Призьорите бяха наградени от кмета на община Ардино Изет Шабан с..

публикувано на 10.08.24 в 16:51
Снимката е илюстративна

Централна градска част на Хасково е без вода след авария

Авария на водопровод остави голяма част от Хасково без вода, съобщи БТА Хасково. От пресслужбата на „Вода и канализация“ (ВиК) ЕООД в областния град съобщиха, че до отстраняване на повредата, която е възникнала по тръбата за вода на ул.“Македония“ в близост до бул. “Освобождение“,  без вода ще са абонатите от централните градски зони. На място вече..

публикувано на 10.08.24 в 16:14

В кв. "Гледка" канят на събор на Голяма Богородица

На Голяма Богородица, както разговорно наричат християнския празник Успение на Пресвета Богородица, който винаги се отбелзва на 15 август, в кърджалийския квартал "Гледка" ще се проведе традиционния селищен събор. Той е част от културния календар на община Кърджали и се организира от читалище "Родопски фар - 1938" с подкрепата на местната власт...

публикувано на 10.08.24 в 14:40

Танцьорите от "Тракийска младост" заминаха за участие в международен фест в Сърбия

Танцьорите от Фолклорен танцов състав "Тракийска младост" с главен художествен ръководител Георги Бояджиев при Народно читалище "Родопски фар 1938" в Кърджали заминаха за учстие в международен фестивал в Сърбия, съобщи за Радио Кърджали библиоткарят от читалището Здравка Димитрова. Те ще представят Кърджали във фестивала "Обреновац танцува" в сръбския..

публикувано на 10.08.24 в 13:47
Снимката е илюстративна

Кърджалийските ловци откриха новия сезон

Откриха новия ловен сезон с отстрел на пернат прелетен дивеч. Това съобщи Пламен Петков, секретар на "Сдружение на ловците и риболовците", Кърджали. "Откри се новият ловен сезон по закон от втората събота на месец август. Ловува се по закон на прелетен дребен дивеч - това са пъдпъдък, гургулица, гривек, гълъб, гугутка. В район Кърджали откриват..

публикувано на 10.08.24 в 13:31