Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потребителите на Инстаграм в Турция отново имат достъп до социалната мрежа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турският министър на транспорта и инфраструктурата Абдулкадир Уралоглу заяви, че потребителите на Инстаграм в Турция отново имат достъп до социалната мрежа.

Уралоглу обяви снощи в профила си в социалната мрежа Екс, че властите вдигат ограниченията за достъпа до Инстаграм след проведени успешни преговори с представители на Мета.

Достъпът до социалната мрежа бе възобновен в 21:30 ч, съобщава БТА.

Постигнат е необходимият напредък по отношение на въпросите за премахването на публикации, свързани с редица престъпления, посочи Уралоглу.

На 2 август турският Институт за информационни технологии и комуникации (BTK) блокира достъпа до Инстаграм, тъй като социалната мрежа не се съобразява с "каталога на престъпленията" в страната. Този каталог включва престъпления като сексуално насилие над деца, насърчаване на самоубийство, обида към основателя на Република Турция Мустафа Кемал Ататюрк, постове в подкрепа на терористични организации като ПКК (Кюрдската работническа партия) и ФЕТО (Фетхуллахистката терористична организация).

Министър Уралоглу посочи снощи, че съдържанието, попадащо в обхвата на „каталожните престъпления“, ще бъде премахнато. Той добави, че се планира повече служители на Mета да бъдат ангажирани в Турция. 

Междувременно през измината седмица голяма част от потребителите на Инстаграм в Турция ползваха социалната мрежа чрез виртуални частни мрежи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Гранична полиция: Заради трафика през "Маказа" и "Кулата" препоръчваме алтернативни пунктове

Трафикът е интензивен на ГКПП "Маказа" ,и ГКПП "Кулата "на вход / изход за леки автомобили, съобщават от ГД "Гранична полиция".  Във връзка със значително увеличените преминавания през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от дирекцията  препоръчват използването на алтернативни пунктове на..

публикувано на 11.08.24 в 09:40

Минимално поскъпват зеленчуци и основни хранителни стоки

Минимална промяна в цените на основните хранителни стоки, плодовете и зеленчуците на борсите у нас през седмицата спрямо предходната, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ), предаде БТА. Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас,..

публикувано на 11.08.24 в 08:09

Обявиха жълт код за високи температури

Жълт код за опасно високи температури е в сила за днес за Северна, Централна и Южна България. Предупреждението е в сила за 18 области на страната, сред тях е и Кърджали. Там се очаква температурите да са между 32 и 37 градуса. 

публикувано на 11.08.24 в 08:05

В Хасково и Габрово конкуренцията за работа е била най-голяма

През месец юни за едно свободно работно място са се конкурирали средно шестима безработни, сочат анализите на Агенцията по заетостта. Най голяма е била конкуренцията в областите Габрово и Хасково, там  за една позиция кандидатите са били по 14 , а в Ловеч по 13. Видин отново е областта с най висока безработица - 15 процента, а в Монтана тя е 12 на сто...

публикувано на 10.08.24 в 17:49

За втори празник на царевицата се подготвят в Чакаларово

В кирковското село Чакалаорово ще се проведе втори празник на царевицата. По традиция гостите ще бъдат почерпени с варена царевица. Организаторите са подговили и богата културна програма. Ще бъде представена и традиционна сватба, каза кметът на село Чакаларово Иван Хайтов.  "Това нещо се правеше есента, когато вече по къра приключи работата, прибере..

публикувано на 10.08.24 в 17:16

БСП тръгва на избори в коалиция с още 15 леви партии, реши пленумът

БСП ще се яви на предсрочните парламентарни избори в коалиция с 15 други леви партии. Това реши пленумът на партията, който е дал мандат на изпълняващия длъжността председател на БСП Атанас Зафиров да подпише коалиционното споразумение.  БСП обсъжда на пленум участието си на предсрочните избори БСП ще предложи вариант за коалиция на голямото..

публикувано на 10.08.24 в 16:43
Снимката е илюстративна

Централна градска част на Хасково е без вода след авария

Авария на водопровод остави голяма част от Хасково без вода, съобщи БТА Хасково. От пресслужбата на „Вода и канализация“ (ВиК) ЕООД в областния град съобщиха, че до отстраняване на повредата, която е възникнала по тръбата за вода на ул.“Македония“ в близост до бул. “Освобождение“,  без вода ще са абонатите от централните градски зони. На място вече..

публикувано на 10.08.24 в 16:14